Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Blijven Zuigen

 • Auteur
  Berichten

 • RS
  Bijdrager
  #10594155

  Hoi allemaal

  Onze kleine meid is nu 8 weken oud.
  In t begin beetje gestruggled met voeding maar gaat nu goed. Althans tot deze week. Ik merkte dat ze om meer eten ging vragen. Toevallig moest ik toch naar cb. We konden ophogen naar 90. Zij heb best veel maagzuur problemen wat net goed ging dus ik was bang met ophogen dat het weer terug zou komen maarja je moet een keer omhoog. Ze krijgt sus sinds deze week 7 flessen van 90ml. Normaal kwam ze zelf om de drie uur overdag en snachts 1x. Prima dus. Nu na 90 zit ze 1,5 uur later alweer te zuigen als een gek op dr handjes en op dr speen en veel huilen. Ik heb dan echt zoiets van het is veel te vroeg om er weer 90 ml in te rammen dus probeer het zo lang mogelijk te rekken door haar te wiegen en de speen er in te houden. Ze vreet die speen echt zowat op. Nu heb ze alrijd wel al veel zuigbehoefte gehad maar ik vind het vreemd. Ze krijgt juist nu meer eten dus ze zou dan toch verzadigd moeten zijn. Ze heeft al een speciale speen met drinken want voorheen had ze de fles met 5 min leeg. Dit is al tijdje niet het geval ze doet er echt minstens een halfuur over of langer. Iemand een idee waarom ze zo snel weer wilt eten?


  Essil
  Bijdrager
  #10594157 Quote

  Regeldag misschien? Hongerhuil klinkt als startmotor. Als het zo klinkt, gewoon meer geven.

  Meer dan een half uur is echt lang op die leeftijd, in verband met maximale wakkertijd. Dus ik zou nog een andere speen zoeken. Maakt extra zuigbehoefte ook erg onwaarschijnlijk.

  Reflux is niet pas na 1,5 uur, dus dat is het niet.


  RJKB
  Bijdrager
  #10594160 Quote

  Op zich niet gek hoor… baby’s eten van nature nou eenmaal niet op schema. Je kunt overwegen om te gaan voeden op verzoek. Dus een beetje voeding klaarmaken als je baby dat aangeeft. Zo werkt het ook met borstvoeding.  Aanleggen als de baby erom vraagt. Succes!


  RS
  Bijdrager
  #10594161 Quote

  Krijgt ze dan niet teveel voeding? Wil ook niet overvoeden….. over dat max wakkertijd heb ik nog nooit gehoord wat is dag dan?


  Essil
  Bijdrager
  #10594305 Quote

  Maximale wakkertijd heeft te maken met oververmoeidheid bij te lang wakker blijven.

  Maar ik was mis met dat aan die voedingstijd te koppelen, die valt wat dat betreft mee.

  Het is wel zo dat ideaal gezien een flesje in ongeveer 20 minuten leeggedronken wordt. Dus dat ze redelijk lang over de fles doet.

  Over te veel voeden zou ik me niet te druk maken, het is in principe mogelijk dat een baby van sommige voedingstoffen teveel binnenkrijgt. Maar als de baby honger blijft houden, heeft het gegarandeerd te weinig. Op deze leeftijd geven baby’s alleen aan wat ze nodig hebben.


  RS
  Bijdrager
  #10594324 Quote

  Ja dan zal ik haar wel gewoon wat meer geven heb ook t gevoel dat ze in haar eerste sprongetje zit. Ze krijgt eigenlijk al meer dan ze jn principe hoeft maar misschien heeft ze idd meer honger

  read more image Lees ook: Alles over doorslapen

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct