Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Bloederverlies 6 weken zwanger

 • Auteur
  Berichten
 • #10192126

  Afgelopen donderdag kreeg ik een beetje bloedverlies ik schrok iemand hier nog meer mee te maken gehad?


  Sannnnn
  Bijdrager
  #10192187 Quote

  Ik heb dit ook gehad en was hier ook van geschrokken. Hoeft echter helemaal niet te betekenen dat het mis is. Ik heb in week 5 oud bloed verloren, week 6 helderrood en week 7 weer oud bloed. Inmiddels 15 weken zwanger en het gaat allemaal goed!

  Mijn verloskundige vertelde dat 1 op de 5 vrouwen last heeft van bloedverlies. Niets om je direct mega zorgen om te maken.


  Paradise
  Bijdrager
  #10192206 Quote

  Ik heb zelf rond 4 weken een druppeltje oud bloed verloren en daarna minimaal veegje op het toiletpapier na het plassen. 

  Toen met 5 weken na gemeenschap met mijn partner weer een druppeltje bloed na afvegen. 

  En nu 6 weken weer een klein druppeltje oud bloed. Ik had vlak daarvoor een flinke niesbui, misschien dat het daardoor komt? 

  Ik heb nog geen 1e echo gehad, pas over 1,5 week dus kan nog niet veel zeggen.. 

  Maar ik kan wel zeggen dat ik me er in het begin heeeel erg druk over maakte. Maar omdat het steeds maar bij een miniscuul druppeltje blijft, maak ik me ook minder zorgen. Ik denk dat de baarmoeder bij de ene vrouw net iets gevoeliger is dan bij de andere? Maar het blijft natuurlijk spannend hoor.. Ik denk dat dat er ook wel een beetje bij hoort. 

  #10192207 Quote

  Oke ja ik had het vorige week donderdag kleine licht bloed.. belde de huisarts die zeiden dat het een miskraam is.. heb nu geen bloed meer.. moest op die donderdag ook een ego laten maken ze konde het vruchtje zien maar geen hartslag


  PreggoCynthia
  Bijdrager
  #10192208 Quote

  Ik heb het eigenlijk alleen na gemeenschap met mijn partner, en dat is vaak maar een druppeltje of 2.

  Mijn verloskundige vertelde me dat de baarmoedermond wat beter doorbloed is als normaal, dus na gemeenschap niezen of hoesten kan een klein bloedvatje klappen waardoor je dus enkele druppeltjes bloed kan verliezen. De hoeveelheid verschilt per persoon. En indd somige vrouwen verliezen soms wat bloed tijdens de zwangerschap. Niet meteen iets om je zorgen over te maken dus. 

  Mocht je het nou echt niet vertrouwen kan je altijd je verloskundige bellen!

  #10192209 Quote

  Bedankt voor de reactie.. ja ik moet wel me pup optillen en die is redelijk zwaar miss dat door komt. En voor dat ik het wist dat ik zwanger was had ik 2 dagen daar voor de pil geslikt miss dat het daar door komt.. ik moet volgende week vrijdag voor de echo hoop dat ik dan het hartje ziet

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

  KayP
  Bijdrager
  #10192212 Quote

  Ik heb beide mee gemaakt

  Mijn eerste zwangerschap is geëindigd in een miskraam nadat ik lichtjes bloed verlies had.

   

  Mijn 2e zwangerschap een zware bloeding gehad rond 11 weken en dat bleek een hematoom naast het kindje te zijn, nu 25 + 5 dagen en geen  bloeding meer gehad na 12 weken. 


  Nourii
  Bijdrager
  #10192216 Quote

  Ik heb zowel bruin als rood bloedverlies van week 6 tot 9. Ben inmiddels 16+6 weken zwanger. Bloedverlies schijnt vaker voor te komen. Ik schrok ook heel erg omdat ik dit bij mij vorige zwangerschappen niet meegemaakt had op innestellingsbloed na bij mijn tweede. VK stelde mij direct gerust en op de echo’s was alles super. 


  Amberle
  Bijdrager
  #10192245 Quote

  Als je hier een beetje door de topics scrolled ga je zien dat er heel veel topics zijn over bloedverlies in het begin van de zwangerschap.

  Aangezien het maar om licht bloedverlies gaat zou ik me niet al te veel zorgen maken (al is dat wel verschrikkelijk moeilijk)

  En zelf bij zwaar bloedverlies met krampen hoeft het nog niet fout te zijn. Aan het begin van de zwangerschap van mijn zoontje heb ik zoveel bloed verloren dat ik overtuigd was van een miskraam. Ik had er al een gehad en ik zat 4 weken in het buitenland dus had geen zin om daar naar het ziekenhuis te gaan. Eenmaal thuis bleek er nog steeds een gezond vruchtje te zijn dat uitgegroeid is tot een nu 2 jarige zoon.

  Deze zwangerschap weer van hetzelfde ik heb van week 6 tot week 13 elke week bleodverlies gehad, meetsal weinig, 2x zo hevig dat ik naar de spoeddienst ben gegaan.

  Ondertussen ben ik 32 weken ver…

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct