Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Bloeding Na Innestelingsbloeding

 • Auteur
  Berichten

 • Klijn
  Bijdrager
  #10087112

  Hallo allemaal,

  Mijn vriend en ik proberen sinds kort zwanger te worden. Ik ben sinds vorige maand gestopt met de pil (na 10 jaar), en heb dus geen idee hoe mijn cyclus zich gaat gedragen. Een week of 2 geleden had ik erg gevoelige tepels, ik dacht van mijn eisprong. Afgelopen donderdag merkte ik dat ik een heel klein beetje bruinig bloed verloor. Dit leek mij mogelijk een innestelingsbloeding. Echter bloed ik sinds gisteren weer, deze keer helderrood bloed, niet zoveel als ik gewend ben bij de start van mijn menstruatie maar wel heftiger dan donderdag. Ik heb ook heel lichte krampen in mijn onderbuik.

  Iemand een idee wat er aan de hand is? Omdat we pas net begonnen zijn heb ik gewoon geen idee maar ik ben natuurlijk erg nieuwsgierig!


  Izzy
  Bijdrager
  #10087134 Quote

  het kan zijn dat de eerste bloeding geen innestelingsbloed is. Je lichaam moet nog ‘ontpillen’. Het is de eerst maand normaal om dit te krijgen. Het kan even duren voordat je cyclus weer normaal is. Ik had dit zelf ook, een maand later na het stoppen met de pil ovulatietesten gebruikt. En de volgende maand was het gelijk raak! Succes.


  Lunah
  Bijdrager
  #10087136 Quote

  Hoi Klijn,

  Ik denk dat je deze menstruatie niet kunt vergelijken met de menstruaties die je gedurende jouw pilgebruik had. Een menstruatie tijdens pilgebruik is tenslotte geen natuurlijke menstruatie, maar een onttrekkingsbloeding, waarbij er geen eisprong plaatsvind en je baarmoederslijmvlies gedurende je cyclus zich heel anders ontwikkeld dan normaal. Ik denk dat je de komende maanden pas gaat merken hoe jouw lichaam normaal (zonder pilgebruik) menstrueert. 

   


  Klijn
  Bijdrager
  #10087172 Quote

  Bedankt voor de reacties! Tja, alle feiten kennende ga je toch een soortje hopen he… ^_^’ Ik had me nog zo voorgenomen om er geen groot ding van te maken, maar bij elk kleurtje, krampje, of ander onbekend gevoel ga ik dan toch gelijk alle mogelijke scenario’s erbij bedenken. Oeps!

  Ik verwacht inderdaad dat dit gewoon mijn eerste menstruatie na de pil is. In ieder geval een goed teken dat dat bijna exact een maand heeft geduurd!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct