Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Bloeding Tussen Ei En Menstruatie

 • Auteur
  Berichten

 • Bloempje
  Bijdrager
  #10534149

  Hoi ! 

  ik hoop dat meerdere zich hier in herkennen en dat het normaal is ..

  ik had afgelopen vrijdag een positieve ovulatie test , nu op dinsdag wat licht roze afscheiding en hele gevoelige tepels .. 

  zou dit een ovulatie bloeding kunnen zijn ? Ik heb dit namelijk iedere maand en maak mij best wel zorgen .. 

  er zaten ook een klein stippeltje stolsel bij , echt te grootte van 1 mm 

  hoor graag van jullie ! 
  knuffel van mij 


  Flora
  Bijdrager
  #10534175 Quote

  Hoi Bloempje,
  Ik herken het zelf niet, maar ik denk dat het geen ovulatie bloeding is. De innesteling vind plaats tussen de 8 en 12 dagen na je ovulatie. Als ik het goed lees is jouw bloeding 4 dagen na de ovulatie.
  Een tussentijdse bloeding kan een teken zijn dat er iets aan de hand is zoals een poliep, endometriose of iets anders. Hiermee zou ik zeker naar de huisarts gaan.


  Bloempje
  Bijdrager
  #10534178 Quote

  Hoi ! 

  hieraan dacht ik ook , heb paar weken geleden een inwendige echo gehad en alles zag er prima uit . Ook heb ik dit alleen na mijn eisprong verder niet .. ook niet ervoor 

  ons lichaam is toch maar iets apparts hè ..

  Thanks voor je reactie 


  Anirbas
  Bijdrager
  #10534182 Quote

  Hoi ! hieraan dacht ik ook , heb paar weken geleden een inwendige echo gehad en alles zag er prima uit . Ook heb ik dit alleen na mijn eisprong verder niet .. ook niet ervoor ons lichaam is toch maar iets apparts hè .. Thanks voor je reactie

  Endometriose is vaak niet zichtbaar op beeld (echo, MRI), daarom is het vaak lastig om een diagnose te stellen. Als je symptomen hebt van endometriose zou ik je aanraden op een specialist hierin te zoeken.

  Verder ben ik niet bekend met bloedingen kort na ovulatie, ik weet wel dat sommige mensen dit hebben tijdens hun eisprong dus ik weet niet of het meteen iets is op je zorgen over te maken. Maar voor innestelingsbloed lijkt het me ook wat te vroeg. 


  Bloempje
  Bijdrager
  #10534187 Quote

  Hoi ! 
  wat lief dat je reageerd , ik had al eerder de symptomen gegoogled maar nergens last van verder , we zijn gelukkig al wel twee keer zwanger geweest ! Helaas is dit wel geëindigd in een miskraam .. 

  dankjwel voor jullie tijd en reactie ! 
  veel liefs 


  Tesssa
  Bijdrager
  #10534208 Quote

  Ik herken het, helaas… Na mijn curettage ruim een jaar geleden, kreeg ik dezelfde klachten. 4 a 5 dagen na mijn (vermoedelijke) eisprong begon het bloedverlies. Altijd op dag 19 van mijn cyclus. En dat bloedverlies hield aan totdat ik ongeveer 10 dagen later écht ongesteld werd. De eerste maanden was het een beetje bloedverlies en vaan oud bloed. Maar naarmate de maanden verstreken, werd het meer bloed en twijfelde ik soms zelfs of het mijn menstruatie al was.

  Op de echo was ook niets te zien, alles zag er goed uit. Fijn, maar wat is het dan?? Uiteindelijk bleek het bij mij een progesteron tekort. Progesteron zorgt ervoor dat het baarmoederslijmvlies wat je opbouwt, niet voortijdig wordt afgebroken en er dus een goede ‘voedingsbodem’ is voor een eventuele bevruchte eicel om in te nestelen. Omdat door die vrij heftige bloedingen snel na mijn eisprong, zou een bevruchte eicel bij mij nooit in kunnen nestelen, omdat het baarmoederslijmvlies al werd afgebroken voordat de eicel daar aankwam.

  Ik heb utrogestan voorgeschreven gekregen door de gynaecoloog. Dit is progesteron. Dit werkte na een paar maanden gelukkig en de bloedingen stopten. Hierdoor was dus de conclusie dat dit de oorzaak was. En de 2e maand dat het goed werkte en ik dus geen bloedingen na mijn eisprong had, ben ik zwanger geworden. Inmiddels 18 weken zwanger!

  Ik zou als ik jou was naar de huisarts gaan en dit aankaarten. Eventueel zelf met idee van een progesteron tekort komen. Het enige is dat gynaecologen in NL utrogestan niet zo snel voorschrijven. Ik was onder behandeling in het buitenland en hier gaat dat makkelijker. Maar het is zeker te proberen! Succes! 

  Lees ook: Vruchtbare dagen en ovulatie berekenen

  Bloempje
  Bijdrager
  #10534223 Quote

  Hoi tessa ! 
  dankjewel voor je uitgebreide uitleg ! Ik wacht het nog 1 cyclus af en dan ga ik het aankaarten bij de huisarts .. heb dit al eerder gedaan maar die scheept me dan gewoon af.. ze gaf aan dat het aan mijn hormoon huishouding lag .. progesteron dacht ik eigenlijk dat dat bij mij wel goed zat omdat ik altijd na mijn ei sprong hele gevoelige borsten heb .. ik ga me hierin meer verdiepen ! 

  wat fijn dat dit goed voor jou heeft uitgepakt ! Geniet van je zwangerschap 

  veel liefs 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct