Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Bloedtest laten uitvoeren?

 • Auteur
  Berichten

 • Jobre
  Bijdrager
  #10178175

  Hi allemaal,

  Mijn verhaal in het kort, december 2018 gestopt met de pil. Vervolgens een menstruatie na 28 dagen, en de volgende na 30 dagen. Mijn laatste nod stond op 18 februari, dat betekent dat ik inmiddels 3 weken overtijd ben. Van een aantal dagen voor de NOD tot een week geleden verspreid over de tijd heb ik vijf testen gedaan, allemaal waren ze negatief. Inmiddels dus een week geleden voor het laatst. Ik heb toen dinsdag ook contact gehad met de huisarts en zij heeft een formulier voor me klaar gelegd. Als ik morgen (dinsdag) nog niet ongesteld ben mag ik dit ophalen en een bloedtest uit laten voeren. 

  Ik heb wel allerlei ‘kwaaltjes’ zoals afscheiding, licht misselijk, veeeeeel slijm in mn mond, laatste dagen boeren/maagzuur oprisping etc. Klinkt als zwanger, maarja.. al die negatieve testen:(. 

  Wat zouden jullie doen? Ik vind het wel een beetje zonde van mijn tijd (onder werktijd naar het ziekenhuis) en geld (eigen risico) als er toch niets uitkomt. Hebben jullie ervaringen met toch zwanger zijn wat niet blijkt uit testen? Heb geen normale zwangerschapstest meer in huis, anders had ik die wel even gdaan :)


  Molly
  Bijdrager
  #10178179 Quote

  Hoi! Ik heb een erg vergelijkbaar verhaal. Helaas ben ik uiteindelijk toch ongesteld geworden.. 🙂 

  Ik ben 2 november ’18 gestopt met de pil. Mijn eerste 2 cyclussen waren 31 en 30 dagen. Mijn 3e cyclus was ineens 62 dagen! 

  Ook ik had alle symptomen wat je maar kan bedenken bij een prille zwangerschap en heb ook verscheidene testen gedaan, helaas altijd negatief. Ik heb toen ook contact opgenomen met de huisarts en zij legde me uit dat het weleens kan voorkomen dat je een menstruatie overslaat. Ze heeft bij mij dus geen bloedtest gedaan en ik moest gewoon afwachten. En blijkbaar kreeg ze gelijk… afgelopen donderdag werd ik toch nog ongesteld. 

  Dus weet dat het zeker mogelijk is dat je 3e cyclus ineens véél langer duurt dan de eerste twee.. Natuurlijk kan het ook best zijn dat je toch zwanger bent en dat je langzaam hcg aanmaakt. Maar heb niet teveel hoop op de bloedtest, dat geeft zo’n grote teleurstelling.. 

  #10178200 Quote

  Ik denk dat je nog aan het ontpillen bent. Ik heb 1,5 jaar een onregelmatige cyclus gehad. Dan 28 dag, dan 60 etc…

   

  #10178201 Quote

  Ik denk dat je nog aan het ontpillen bent. Ik heb 1,5 jaar een onregelmatige cyclus gehad. Dan 28 dag, dan 60 etc..

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct