Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Bloedverlies 14+

 • Auteur
  Berichten

 • Guppiegup
  Bijdrager
  #10125072

  Hoi Allemaal, tijd niet meer actief geweest en nu zwanger van mijn eerste kindje(14+5) nu is het zo dat ik rond 12+6  bloedverlies had, dit zat bij de urine en was donkerrood en soms helderrood. Natuurlijk heel erg geschrokken en gelukkig kon ik op de triage terecht. Er was niks aan aan de hand met het kindje en deze was lekker aan het bewegen, ze zeggen een voorliggende placenta( dus een placenta die laag in de baarmoeder ligt) en daar komen de bloedingen vandaan. Nu is het zo dat het na een aantal dagen gestopt was en ik kon eindelijk weer genieten. 

   

  Nu ben ik 14+5 en gisteren weer bloedverlies gehad in de wc ’s ochtends en ‘ s avonds ik draag een maansverbandje om het te meten en in 4 tot 9 uur tijd verlies ik niet veel tis vooral bloedverlies tijdens urineren (bruin/donkerrood en soms lichtroze bij afvegen ). Ik schrik elke keer erg en de gyn ziet verder geen noodzaak om langs te komen zolang ik geen krampen heb en de kleur niet veranderd of meer wordt.

  Wie herkend dit ook? Ik merk dat ik iets minder kan genieten en om nou elke keer met een fetal doppler te luisteren is ook niet goed voor de baby. Graag hoor ik ervaringen over een laagliggende placenta en of dit herkenbaar is en/of er meerdere zijn die daardoor dagelijks of bijna de gehele zwangerschap bruin/rood bloedverlies had rond dit termijn en langer.


  Nijntje twee
  Bijdrager
  #10125080 Quote

  Dat is zeker schrikken. Zelf nu 22 weken zwanger en heb nog steeds af en toe bloedverlies. De ene keer lichtroze afscheiding, dan wat helderder rood, heel soms een klein stolseltje. 

  Elke controle is goed, 20-weken echo was prima, placenta ligt niet voor de baarmoedermond, oftewel, categorie ‘onbekende oorzaak’. 

  Maar bel gewoon de verloskundige, daar zijn ze voor. Ze kunnen je zeker niet altijd gerust stellen maar ze staan er natuurlijk wel nuchter in en ze zijn er voor je. Je zal niet de eerste zijn die even bij ze gaat uithuilen;) En ze kunnen je vertellen waar je op moet letten verder.

  Probeer ondertussen toch ook te genieten, ook als het vaker gebeurt. Je kunt er helaas weinig aan doen als het toch wel misgaat. Maar daar gaan we natuurlijk niet van uit;)

  Veel succes!


  Guppiegup
  Bijdrager
  #10125088 Quote

  Dank je wel voor de reactie, een onbekende oorzaak is ook vervelend maar gelukkig niets ernstigs en zijn al je controles goed😀  als het bloeden niet minder wordt ga ik maar weer even bellen

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct