Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

BMR prik dreumes, moeder zwanger

 • Auteur
  Berichten

 • Deeem
  Bijdrager
  #10241144

  Het is misschien wel een domme vraag, maar is het schadelijk voor mij of voor de zwangerschap als mijn dreumes de BMR prik krijgt?

  Want er wordt natuurlijk een levend vaccin gebruikt. Is er dan kans dat mijn dreumes een van die ziektes dan door kan geven aan mij?

  Misschien is het wel hartstikke dom van me hoor, maar tijdens de zwangerschap wil je natuurlijk niet een van die ziektes oplopen.


  RomyVM
  Bijdrager
  #10241146 Quote

  Mijn dreumes heeft een paar maanden terug ook die prik gehad terwijl ik zwanger was. Ij heb er geen moment over nagedacht dat dat schadelijk/gevaarlijk zou kunnen zijn. Ik geloof ook eigenlijk niet dat het kwaad zou kunnen.. ik heb er in ieder geval niks van gehad en heb een gezond kindje van 5 weken oud!

   


  Dpl
  Bijdrager
  #10241147 Quote

  Nee hoor, dit is niet schadelijk voor jou of je zwangerschap. Het levende vaccin is sterk verzwakt. Hierdoor wordt je peuter niet echt ziek ervan maar gaat wel afweerstoffen aanmaken zodat als hij met de echte ziekte in aanraking komt hij immuun is en niet ziek wordt. Omdat hij er nu niet echt ziek van wordt is hij ook niet besmettelijk en loop jij dus geen gevaar.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct