Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

BMR prik, hoe waren de dagen erna?

 • Auteur
  Berichten

 • ElsieJoy
  Bijdrager
  #10452139

  Mijn zoontje is 14 maanden en binnenkort staat de eerste BMR prik op het programma. Nu heeft hij na de DKTP+ Pneumokokken prik zich de eerste 2x zeker 1-2 dagen niet fit gevoeld (koorts, huilerig etc) en de 3e x in mindere mate, en daarom had ik dus gevraagd om een afspraak op vrijdagmiddag (zodat we niet teveel werkdagen hoeven op te offeren voor een kind dat niet fit is, want door al het corona gebeuren zijn we er al meer dan zat kwijtgeraakt). Maar de afspraak kon niet doorgaan en is nu verplaatst naar een woensdag, en ik vraag me dus af of ik hem dus alvast af moet melden voor de kinderopvang de dag (of dagen?) erna en zelf vrij moet regelen, of dat de BMR prik bij jullie milder verliep dan de DKTP+ (en dan alleen als het echt nodig blijkt toch thuisblijven). 
  Wij twijfelen niet over wel of niet prikken, hij gaat de prik sowieso krijgen. Het gaat me echt alleen om het praktische aspect van de dagen erna en ik ben dus benieuwd naar ervaringen van na de BMR prik ten opzichte van de DKTP+ en hoe jullie dat hebben geregeld met betrekking tot kinderopvang en werk.


  GebruikerSN
  Bijdrager
  #10452150 Quote

  Ha Elsiejoy, ik herinner me bij mijn zoontje dat de grieperige klachten pas een aantal dagen later begonnen bij deze vaccinatie. Misschien dat je dan met woensdag juist net geluk hebt, ik hoop het voor je! Mijn zoontje was niet erg ziek, maar had de andere keren ook weinig last moet ik zeggen. Ik kan me voorstellen dat met een beetje verhoging die duidelijk te herleiden is naar de vaccinatie hij gewoon naar kdv moet kunnen, als hij zich goed genoeg voelt. Succes, hopelijk komt het net goed uit, het is een gedoe zo het afgelopen jaar steeds met de zieke kindjes..


  Sopi
  Bijdrager
  #10452159 Quote

  Mijn dochters werden beide na 10-14 dagen na de prik ziek (met hoge koorts en andere klachten). Dit hoort volgens mij ook bij deze vaccinatie. Dat ze er pas 2 weken later last van krijgen. Ik verwacht dat jo


  Sopi
  Bijdrager
  #10452160 Quote

  Ik verwacht dat jouw zoontje daarom de dag erna ook nog niet ziek zal zijn.

  Van alle eerdere prikken hadden mijn dochters idd 1-2 dagen erna verhoging en waren hangerig.

  Sorry voor de reactie verspreid over meerdere berichten. De site doet heel raar..


  Loulouu
  Bijdrager
  #10452168 Quote

  Onze dochter was bij de eerste prikken vooral moe, af en toe koorts. Niet noemenswaardig. Maar, zo zei iedereen (inclusief cb) van de 14 maanden prik worden ze echt ziek! Hebben zelfs de prik verplaatst omdat het in de vakantie was. Nou goed, prik gezet. Niks geen last. Geen koorts, helemaal blij. Goed eten en slapen. Dus ja.. lastig te zeggen. Denk toch dat elk kindje er anders op reageert. Ik zou persoonlijk niet alvast de kdv afzeggen. Evt back up regelen qua oppas? Als het lastig is je werk last minute af te bellen. Misschien is er wel niks aan de hand. 

  #10452181 Quote

  Wij moeten ook morgen maar wat ik begreep worden ze na 8-10 dg ziek (zei cjg vorige keer)

  Lees ook: Slaapritueel: 1 tot 3 jaar

  RomyVM
  Bijdrager
  #10452185 Quote

  Hier was die 14 maanden prik juist de enige waar mijn beide dochters totaal geen last van hadden!! Alle andere prikken idd de dagen erna huilerig en koorts, en iedereen waarschuwde voor de 14 maanden prik. Maar daar zijn ze zonder koorts en huilbuien uitgekomen, allebei!

  Je weet het toch niet… hopelijk valt het bij jou ook gewoon mee. Het is in ieder geval de laatste prik totdat ze 4 jaar zijn dus dat is fijn. Het schijnt dat ze 1 a 2 weken later ook nog last kunnen hebben van de 14 maanden prik, maar dat heb ik hier dus nooit gemerkt.


  Anemoontje
  Bijdrager
  #10452198 Quote

  Wij hebben ons ook op het ergste voorbereid nav de vorige prikken, maar zoals m’n voorganger zegt helemaal niets van gemerkt!


  Boterbloempje
  Bijdrager
  #10452212 Quote

  Ik had verwacht dat onze dochter ziek zou worden van deze prik, aangezien ze van de eerste prikken heel hangerig werd en flinke koorts kreeg 1a2 dagen. Ze is een dikke week later wel wat hangerig geweest en niet helemaal zichzelf, maar echt ziek of koorts was er deze keer niet bij. Daarnaast kreeg ze op dat moment ook haar eerste kies door, daar had ze meer last van. Hier is het dus reuze meegevallen.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct