Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Boodschappen 2

 • Auteur
  Berichten
 • #10402389

  Wie van jullie neemt de baby gewoon mee boodschappen doen, in deze tijd van Corona? Ik heb het zelf nog niet gedaan omdat ik weinig ouders met pas geborende baby’s zie. Het valt gewoon op maar ik weet dat er een dag gaat komen dat ik toch moet gaan. Nemen jullie de kleine gewoon mee?

  #10402391 Quote

  Ja hoor. En m’n peuter soms ook. Die kinderen kunnen ook niet maanden binnen blijven zitten.


  RomyVM
  Bijdrager
  #10402394 Quote

  Uhh ja, mn kids van 3 en 18 maanden komen 3x per week in de supermarkt. Dat is het enige ‘uitje’ dat ze nog hebben. Ik ben er totaaaaal niet bang voor dat ze corona krijgen. Ik heb het zelf eind november gehad en de kinderen hoogstwaarschijnlijk ook, ze waren alleen wat verkouden in diezelfde periode. Zelf ook amper ziek geweest, corona stelt niks voor als je gewoon jong en gezond bent, in de meeste gevallen! Ik ben er totaal niet bang voor om het nogmaals te krijgen.

  Dus ja zeker, ze gaan mee naar de supermarkt en de bakker!


  RomyVM
  Bijdrager
  #10402400 Quote

  Je kan ze toch niet maandenlang binnen houden? En er komt toch ook wel eens bezoek bij jou thuis of jij gaat bij mensen op bezoek? De kans dat je daar Corona oploopt is 100x groter dan het vluchtige contact dat je in de supermarkt met mensen hebt. En sowieso zit een baby in het wagentje dus dat is alweer heel anders dan een peuter die vrij rond loopt.

  #10402415 Quote

  Waarom niet? Baby kan moeilijk alleen thuis zijn 😅 Ik heb vanmorgen nog boodschappen gedaan met onze dochter van 11 maanden

  #10402419 Quote

  Wij nemen hem niet mee, bestellen alles online. Geloof wel dat de meeste mensen er weinig aan overhouden maar iemand uit de familie heeft wel op de ic gelegen en heeft longschade, ik wil niet het risico lopen dat ons kindje zoiets oploopt met zn longetjea en lichaam nog volop in de groei en ontwikkeling. Ze weten namelijk nog echt heel weinig van corona en al helemaal niet op de lamge termijn aangezien het pas een jaar bestaat. 

  Ik weet dat het onderwerp zeer discutabel is en iedereen moet vooral doen waar hij/ zij zich goed bij voelt maar wij doen de dingen die niet noodzakelijk zijn en/of voor de baby geen meerwaarde hebben dus niet indien het anders kan. 

  Er zijn dus ook situaties dat we er niet omheen kunnen dan is hij wel in nauw contact met anderen. 

  Lees ook: Alles over doorslapen

  Tulipaa
  Bijdrager
  #10402477 Quote

  Wij nemen zowel de baby van 3 weken als de dreumes van 19 maanden niet mee. We bestellen de boodschappen online en naar de bakker ga ik alleen wanneer mijn vriend even bij de kids kan blijven. Er wordt gevraagd waar mogelijk alleen te winkelen en dat doen we dus ook (omdat het bij ons dus mogelijk is). Heb je geen andere mogelijkheid dan zul je ze mee moeten nemen, maar ik zie hier in het dorp eerlijk gezegd ook geen kinderen bij de bakker en de slager enzo, allemaal mensen die alleen komen.


  Rcl
  Bijdrager
  #10402497 Quote

  Ja hoezo niet


  Crazy
  Bijdrager
  #10402513 Quote

  Ik doe altijd met 2 kids (2 mnd en 2 jaar) boodschappen. Ga wel met de duowagen zodat ze niet rondlopen. Maar kan de kids niet alleen thuis laten. Ik heb nog nooit een vervelende reactie gehad. En is inderdaad een uitje en onderdeel van onze wandeling.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct