Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Boosheid inslapen

 • Auteur
  Berichten
 • #10209394

  Hoi allemaal!

  Hopelijk heeft iemand wat tips, ons zoontje is bijna 9wkn en vind het heel erg moeilijk om zelf in slaap te vallen. We proberen echt een ritme en structuur aan te houden, lukt natuurlijk nog niet helemaal omdat hij zo jong is ;), maar elke keer als hij moe is en dreigt in slaap te vallen wordt hij heel erg boos en gaat hij heel gefrustreerd huilen, na troosten etc lukt het uiteindelijk wel om hem in slaap te krijgen maar vind het zo sneu voor m! 

   

  Alvast bedankt!! :)

  #10209416 Quote

  Al eens een muziekje geprobeerd? 

  #10209467 Quote

  Ik zat met precies hetzelfde een paar weken geleden! Mijn dochter is nu 8 weken. Ik kon haar niet wegleggen met haar ogen open, dan huilde ze de hele boel bij elkaar. Naar mijn idee was dat geen ‘ik val in slaap’ huiltje. Ze wilde alleen maar bij mij op de borst slapen. Als ik haar dan op bed legde dan was het mis! Ik had ergens eens gelezen dat je een t-shirt van jezelf bij je baby in bed moet leggen. Zo hebben ze het idee dat je toch dichtbij bent. Ik geloofde er in eerste instantie totaal niet in, maar ik ben helemaal om! Ik heb het geprobeerd en sindsdien slaapt ze als een roos! De ene keer valt ze in slaap zonder te huilen en soms moet ze even wat dingen verwerken en dan huilt ze een klein beetje. Wat bij mij verder ook helpt is heel veel regelmaat. Als ze wakker is verschoon ik haar, krijgt ze borstvoeding even knuffelen/spelen en zodra ze gaapt dan breng ik haar naar bed. Ook daar heb ik regelmaat in. Ik leg haar neer en praat even tegen haar. Ik doe een muziekje aan, geef haar een kus op haar voorhoofd en wens haar weltrusten. Vervolgens loop ik de kamer uit. Kinderen hebben daar heel veel baat bij. Zo weten ze op den duur precies wat er gaat gebeuren, hoe jong ze ook zijn! Sinds ik dit allemaal doe slaapt ze ook de nacht door. Ze krijgt om 22.30 uur de laatste voeding en meld zich weer om 07.00 uur (of ik maak haar dan wakker). Hopelijk heb je hier iets aan.. Het kan trouwens ook zijn dat je kindje net middenin een sprongetje zit. Dit zijn wel lastige periodes.. Regelmaat lukt dan vaak niet. Probeer er relaxed mee om te gaan, je kindje voelt alles. Gelukkig gaan ook deze periodes weer over! 

  #10209505 Quote

  Muziekje hebben we ook al inderdaad!

  met het shirt ga ik ook eens proberen, hopen dat het helpt! Ik denk dat het sprongetje nu ook in volle gang is, maar hij heeft hier al aantal weken last van dus denk niet dat het alleen daar aan ligt 🙂 

  #10209506 Quote

  Nog een vraagje, wat doe je als ze toch begint te huilen en dan idd geen ik val zo in slaap huiltje?

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct