Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Boosterprik en eisprong/bevruchting

 • Auteur
  Berichten

 • Maravcd
  Bijdrager
  #10517023

  Hoi allemaal,

  momenteel probeer ik zwanger te worden van ons tweede kindje. Nou krijg ik ook deze week de uitnodiging voor mijn boosterprik. Er is al van alles voorbij gekomen over die prik, maar mijn specifieke vraag kom ik niet uit. Ik zit nu rond mijn eisprong. Zijn er hier gevaccineerden die er achter kwamen dat ze zwanger waren heel pril tijdens vaccinatie? En wat doen jullie qua boosterprik? Ik ben gevaccineerd afgelopen jaar maar deze periode vind ik zo moeilijk, zo precies tijdens de eisprong. Ik ben niet wantrouwig dus ergens denk ik: kom op. Zelfs de verloskundige zegt dat er geen bezwaar is, maar misschien is hier iemand met ervaring er mee? Dat je was gevaccineerd en ineens een positieve test had tijdens of vlak erna?

  Dank alvast! 


  Carolinerkj
  Bijdrager
  #10517027 Quote

  Hoi wij zitten in het ivf traject en ik ben nog niet ingeënt ik heb het voor mijn terug plaatsing van de embryo nog over gehad ze dat was een week ervoor toen zei de gyn dat ik het dan gelijk moest doen en anders wachten tot na de terugplaatsing want er was kans dat je koorts kreeg en dat is niet goed voor de innesteling Weet niet of je hier iets aan hebt de terugplaatsing gebeurt ook altijd net na de eisprong vandaar dat ik even op je reageer


  BCW
  Bijdrager
  #10517028 Quote

  Ik heb op 10 december de booster gehad, 15 december was mijn eisprong en op 30 december had ik een positieve test in handen! Heb 1 dag koorts gehad na de vaccinatie, daarna geen klachten meer. 

  #10517034 Quote

  Ik had 1 nov mijn eerste vaccinatie ( was eerder zwanger en daarom was ik niet ingeënt ) 21 sept bevallen van dood kindje)

  18 november menstruatie en 29 nov 2 e vaccinatie en nu zwanger ( maandag 1e echo)


  BibiWa
  Bijdrager
  #10517036 Quote

  Ik had ovulatie via IUI vijf dagen na vaccinatie en was zwanger.


  Miep
  Bijdrager
  #10517037 Quote

  Wens voor tweede kindje, en heb ook lang getwijfeld wel/geen booster. 11 december toch booster laten zetten (rond ovulatie), drie dagen erg ziek geweest. Nu 8 dagen over tijd en geen positieve test. Vrees nu beetje dat cyclus ontregeld is door booster (ben altijd heel regelmatig).

  Lees ook: Vruchtbare dagen en ovulatie berekenen

  Nicollee
  Bijdrager
  #10517045 Quote

  Hier zit ik ook een beetje mee.

  Ik twijfel enorm over die booster nu we voor ons 3e kindje gaan.  De verhalen dat cyclussen door de war raken etc maakt me erg aan het twijfelen. 

  Maar ook de verhalen dat veel zwangeren in het ziekenhuis komen die niet gevaccineerd  zijn maakt me erg aan het twijfelen.

  Moeilijk moeilijk 

  #10517047 Quote

  Ik heb ook erg getwijfeld over de timing van booster prik. We lopen in een medisch traject. Aan twee verschillende gynacologen heb ik gevraagd wat hierin aan te raden is. Beide gaven aan dat het echt niet uitmaakt en geen kwaad kan voor de embryo. Alleen ten tijde van terugplaatsing is niet heel handig maar dat is meer wanneer je koorts zou krijgen dat je dan niet in de kliniek mag. Voor de embryo maakt het dus niet uit. Ondanks m’n twijfels vertrouw ik op de gynacologen. Dat is immers hun vakgebied en welzijn voor mij/embryo is ook hun belang.


  BibiWa
  Bijdrager
  #10517054 Quote

  Er zijn wel meldingen gedaan bij Lareb van wat invloed op de cyclus. Maar er is geen wetenschappelijk onderzoek waar dat uit blijkt. Als je griep hebt kan je cyclus ook kort ontregeld zijn bijvoorbeeld. Dus dat kan ook zijn als je koorts bijvoorbeeld hebt gehad. Ook kan het komen door stress. (Heb ik in het verleden ook eens gehad).

  De wetenschap zegt dat je je veilig kunt vaccineren, daar zou ik op vertrouwen. Ook zijn er meerdere forumberichten over dit onderwerp met tientallen berichten van vrouwen die zwanger zijn geworden na een vaccinatie. Overigens hecht ik persoonlijk (dus ik zeg niet dat een ander dat zou moeten doen) daar minder waarde aan dan aan de wetenschap.

  Ik had overigens een miskraam gehad terwijl ik Corona had. En ben nu 29 weken zwanger met een vaccinatie voor bevruchting en 1 in eerste trimester.

  Er zullen altijd mensen zijn die miskramen hebben na vaccinatie, omdat domweg mensen miskramen krijgen. Dus los van de vaccinatie. Je weet pas of er een causaal (oorzakelijk) verband is als je onderzoek doet op grote schaal. En uit cijfers bij honderdduizenden Amerikaanse vrouwen blijkt dat causale verband er niet te zijn.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct