Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Bordje Zodat Hij Zelf Kan Eten

 • Auteur
  Berichten
 • #10475657

  Hallo allemaal,
  Ons zoontje van 8 maanden wil bijna alles zelf doen al.. als hij in de kinderstoel zit en hij krijgt eten dan wil hij het zelf in zn mond doen, nu probeerde ik een bordje neer te zetten met wat stukjes brood of groente.. maar hij wil t wel pakken, maar gooit het bordje op de grond, dat vind ie natuurlijk helemaal geweldig.. maar hebben jullie evt een handige tip zodat ik m zelf alles kan laten eten? Bijv. Handig bordje met zuignap o.i.d..?
  Gewoon even benieuwd…:)


  JannekeN
  Bijdrager
  #10475661 Quote

  Zonder bordje 😉


  Lewis
  Bijdrager
  #10475662 Quote

  Wij hebben siliconenbordjes met zuignap. Maar we geven ook wel zonder bordje hoor. En spelen met eten staan we hier grotendeels ook toe, kneden, pletten, op de grond gooien enzo (geen heel bord tegelijk op de grond tenzij overduidelijk klaar) 

  Hier ook een mevrouwtje zelluf doen. En van proberen te voeren wordt niemand vrolijk. Sinds 14 maanden eet ze ook zelf met de lepel of vork, soort van. Wordt opnieuw weer een zooitje haha 😅

  Een bibadoslab houdt hier de kleding in elk geval wel schoon.


  MGF
  Bijdrager
  #10475671 Quote

  Wij deden in het begin ook zonder bordje. Maar als vrij snel ging het goed met bord. Hier wil ze nergens meegeholpen worden. Ze is nu 1,5 maar is al paar maanden zo. We hebben haar laten doen en ontdekken. Ze eet nu goed met vork, lepel of handen. 


  Evimetbaby
  Bijdrager
  #10475706 Quote

  Wij hadden van die munchkin bakjes met zuignap


  anooniem
  Bijdrager
  #10475738 Quote

  Kijk eens op de site van twistshake! Ideaal. Plateau met zuignap en daarop kun je verschillende maten bordjes draaien. Zo sterk dat je zelfs de tripp trapp stoel mee optilt als je probeert het aan het bordje te trekken. (Als het platrau op het blad van de tripp trapp zit) maar kan ook gewoon op de tafel!

  Lees ook: Voedingsschema baby: het eerste jaar

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct