Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Borst als speen

 • Auteur
  Berichten
 • #10269952

  Hallo,

  mijn zoontje is 14 weken oud en krijgt borstvoeding. Hij valt altijd in slaap aan de borst en blijft daarna ook nog een tijd hangen aan de borst om te “spenen”. Dit zorg ervoor dat ik hem overdag niet weg kan leggen.. zodra ik het probeer zet hij het altijd op een krijsen. Dit houdt hij ook lang vol. Uiteindelijk geef ik het maar op omdat ik het vreselijk vind alsnhij huilt😞. Speen wil hij niet pakken, snapt hij niet en bv geven na het slapen ipv ervoor werkt ook niet. Hij drinkt dan gewoon niet, maar lacht alleen maar naar me. Iemand tips? Is het gewoon echt een kwestie van doorzetten of gaat het vanzelf wel over?

  Ik vind het voor nu niet zo erg, hoef pas over 2,5 maand weer te werken, maar dan zal hij het toch echt zonder de borst moeten doen.

  Groetjes

  #10269954 Quote

  Ik heb hier geen ervaring mee, maar volgens mij is het met dit soort dingen wel vaak een kwestie van doorzetten en hem laten wennen aan een andere gang van zaken. Hij associeert jouw borst blijkbaar nu ook met lekker slapen, en dat is natuurlijk (in the end) niet de bedoeling. Kun je hem niet proberen de speen te ‘leren’, aangezien je zegt dat hij die niet snapt? Je hebt ook speentjes een beetje in tepelvorm haha, daardoor is het gevoel minder verschillend dan met zo’n standaard speen. Succes.


  TJF
  Bijdrager
  #10269959 Quote

  Hoi, soms kan het merk speen een verschil maken. Mijn dochter kreeg ook borstvoeding en wilde alleen een speen van MAM. Deze heeft een andere vorm dan de meeste spenen. Ze was echt heel kieskeurig, een andere merk spuugde ze gelijk weer uit.. 


  MamA J
  Bijdrager
  #10269961 Quote

  Als je,er zelf geen problemem,mee hebt, lekker laten. Je,zou ook kunnen proberen,of,hij in de draagdoek wilt slapen? Hier,met fases ook zo geslapen. Blijkbaar even veel,behoefte aan mama, niets mis mee:)


  gebruiker111771
  Bijdrager
  #10269965 Quote

  Mijn kraamverzorgster was heel streng in het spenen bij mama. Daar waren ze niet voor bedoeld, haha. Zodra ik merkte dat mijn kindjes gingen spenen werden ze losgekoppeld. Dat heb ik de volledige borstvoedingsperiode aangehouden. 

  Klinkt heel onaardig als ik het ze schrijf, maar de regel was dat er aan de borst effectief gedronken werd. Spenen hebben die van mij ook nooit gesnapt. Voordeel daarvan is dat je het ook niet af hoeft te leren. 

  Wel hadden ze hun knuffeltje nodig om in slaap te vallen. 


  StephW
  Bijdrager
  #10269973 Quote

  Zou het kunnen dat je kindje vooral jou wil voelen? Dan kan een draagzak helpen. Of andere speen idd, hier werkte bibs goed. Mijn kraamzorg was ook streng, niet drinken was afkoppelen.. maarja je wil nu ook geen huilens kind. Mijn dochter sliep veel op mij, maar eenmaal op de opvang ging t prima. Zal wel wennen zijn sowieso hoor, maar komt goed.

  Lees ook: Alles over doorslapen

  Galileo
  Bijdrager
  #10269988 Quote

  Hoi, soms kan het merk speen een verschil maken. Mijn dochter kreeg ook borstvoeding en wilde alleen een speen van MAM. Deze heeft een andere vorm dan de meeste spenen. Ze was echt heel kieskeurig, een andere merk spuugde ze gelijk weer uit..

  Grappig, hier precies hetzelfde! Inmiddels (met 5 maanden) ‘snapt’ ze die van avent ook, maar in bed is het toch echt altijd de MAM, blijft ook stukken beter in, doordat hij niet zo zwaar is als sommige andere spenen. Vind ze zelf alleen echt oerlelijk, zeker die voor kids van 6-18 maanden, maar ja, ze slaapt er goed mee..! 


  kimvanalphen
  Bijdrager
  #10270021 Quote

  Zoals eerder gezegd even andere spenen uitproberen. Hier hetzelfde probleem gehad en uiteindelijk is het de BIBS speen geworden.

  #10270111 Quote

  Dit is heel herkenbaar mijn dochtertje nu 11maanden doet/deed dit ook. We hebben heel veel verschillende spenen geprobeerd maar dat wilde ze niet. Toen ze 5maanden was zijn we op vakantie gegaan waardoor ze vaak in de draagdoek/auto/buggy in slaap viel toen is het beter gegaan. Nu valt ze nog regelmatig in slaap aan de borst maar laat wel vanzelf los (vanaf 10maanden) dus kan ik d’r oppakken en in d’r eigen bed leggen. Het is iets natuurlijks omdat baby’s ontspannen en veilig voelen tijdens het drinken. Bij ons heeft het slapen in de auto/draagdoek/buggy een beetje geholpen. Als je een speen wilt proberen dan lijkt die van natursutten het meest op de borst. (helaas werkte ’t bij mijn dochter niet maar misschien bij jou wel) 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct