Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Borst voeding en kunst voeding gaan combineren?

 • Auteur
  Berichten

 • Annelorr
  Bijdrager
  #10147836

  Hoii dames,

  Ik geef mijn zoon van 3 maand volledige borstvoeding dit gaat perfect. Maar straks ga ik weer werken en dan ik natuurlijk niet de borst geven. Ik heb een dure kolf apparaat liggen maar dit duurt zo ontzettend lang voor ik er een beetje melk uit krijg. V.d week zat ik 2 uur lang met het kolf apparaat en had echt maar een minnie beetje uit gekolfd. Nu mijn vraag borstvoeding en kunst voeding combineren ? Zijn er meer die dat doen en bevalt het goed? Hoe doen jullie dit precies ? 

  Alvast bedankt.


  SuzannevanD
  Bijdrager
  #10147845 Quote

  Ja ik geef sinds mijn dochter 6 weken oud is 50/50. De eerste en laatste voeding geef ik nu de borst en de rest kV. Dit ging vanaf het begin al heel goed, maar dat kwam misschien ook omdat ik al vanaf twee weken af en toe een flesje gaf met bv. En ik heb de Philip Avent Natural speen, die zou erg op een tepel lijken en daardoor heel fijn zijn voor baby’s die beide krijgen. Ik had eerst de medela calma maar die vond ik (en zij ook) minder fijn. 

  Ik ben wel rustig aan af gaan bouwen met bv, dus eerst 1 voeding vervangen door kv, toen een week later nog een voeding vervangen (waarbij het belangrijk is om er nog een voeding bv tussen te laten zitten omdat anders je borsten erg gevoelig kunnen worden), en na nog een week de derde. Ik heb er een week telkens tussen laten zitten, het advies is volgens mij minimaal 3 dagen of tot dat je borsten eraan gewend zijn. Schema’s hiervan kun je wel online vinden. 

  Ik vind het zelf heel fijn om 50/50 te voeden! 


  SuzannevanD
  Bijdrager
  #10147846 Quote

  O wat ik nog vergeet, het kan wel zijn dat je baby op het begin wat last heeft van zijn darmpjes, omdat bv laxerend werkt maar kv juist niet. En het is denk ik ook gewoon wennen voor de darmen, andere voeding. Mijn dochter had daar wel veel last van, dus combineer ik nutrilon standaard met Omneo (tegen krampjes en/of moeizame ontlasting). Maar zij poepte op volledige bv ook maar 1 of 2 keer per week, dus had sowieso moeilijke darmen. Maar het kan dus wel een dingetje zijn als je gaat combineren! 


  Annelorr
  Bijdrager
  #10147899 Quote

  Dank je wel voor je reactie. 

  Ik ga morgen proberen 1 borst voeding te vervangen voor fles voeding. 

  Zelf heb ik cinababy in huis voor de krampjes. 


  Jippiee
  Bijdrager
  #10147954 Quote

  Ik geef ook 50/50 ivm werken. De eerste en laatste voeding geef ik zelf en de overige voedingen krijgt ze kv. Mijn dochter heeft eigenlijk nooit last gehad van krampjes maar moest wel even wennen aan de fles. Begin dus op tijd met oefenen. Succes!

  #10148019 Quote

  Wat betreft het kolven, kraamverzorgster gaf bij mij aan dat het soms even tijd kost om daar ‘goed’ in te worden. Weet natuurlijk niet wat je allemaal al hebt geprobeerd, maar misschien helpt het om nog wat meer te oefenen of kan een lactatiekundige je helpen. Tenzij je je beslissing al gemaakt hebt natuurlijk. 3 maand volgehouden is al een hele prestatie vind ik!

  Lees ook: Alles over doorslapen

  Marma
  Bijdrager
  #10148095 Quote

  Hoi,

  bv en kv combineren kan wel maar zoals hier al ergens staat doet het wel wat met de stoelgang van je kindje. Mijn zoontje krijgt volledig bv en krijgt snel verstopping als ik hem kv geef. 

  ik gebruik zelf neusspray van de huisarts om de toeschietreflex te versterken voor het kolven. Als jij na 2 uur kolven bijna niks hebt vraag ik af wat er mis gaat.. misschien kun je eens een lactatiekundige bellen om advies te vragen? Vaak is dat vrijblijvend.. 


  Annelorr
  Bijdrager
  #10148156 Quote

  Het gekke is, ik heb melk zat. Heb juist over productie, En in de week dat de kraamhulp er was ging het kolven iets “sneller” misschien doe ik zelf wel iets verkeerds met kolven.  

  Maar merk ook echt dat mijn tepels echt pijn beginnen te doen. 


  melissa derky
  Bijdrager
  #10148174 Quote

  Wat goed dat je borstvoeding geeft! Ik zou inderdaad niet te gauw opgeven… misschien inderdaad een afspraak maken met de lactatiekundige? Drink je genoeg? Dat kreeg ik de hele dag te horen, je moet goed drinken! Maar het moet je geen stress opleveren, daar hebben jullie beiden niks aan. Ik ben toch trots dat je vol blijft houden en proberen… 😉

  Mijn dochter heeft de eerste 4 weken in het ziekenhuis gelegen en kreeg kv.  Ik ben blijven oefenen om te kolven om haar thuis de borst te kunnen geven. Ik had hele kleine beetjes. En dat werd er gewoon bij gedaan. Ze is opgevoed met eerst een zonde , toen de fles en toen de borst. Na 7 maanden liep het terug en ben af gaan bouwen. Toen had mijn dochter ook last van de stoelgang. Maar het fijne was ook dat ze gewoon stoelgang had. Met de bv bleef het soms 2 a 3 weken uit. Had soms het idee dat ze daar ook last van had, vooral van de gassen . 

  Doe wat voor je goed voelt en vraag anders om advies… 😉

  Succes  meid! 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct