Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Borstkolf 3

 • Auteur
  Berichten

 • moentiffanny
  Bijdrager
  #10355227

  Hoi hoi 

   

  Heeft iemand ervaring met goede en betaalbare borstkolf 

  En moet ik dat al aanschaffen of niet?

  Gr 


  Dreamer
  Bijdrager
  #10355229 Quote

  Goedemorgen!

  Ik ben zelf van plan om BV te geven maar wel bij kraamzorg nagevraagd of ik al kunstvoeding (voor het geval dat het niet lukt) fles en/of kolf moest kopen/huren. Zij gaven mij aan dat dit niet nodig was, omdat de kraamzorg hier ook altijd een kolf bij zich heeft indien nodig.

  zou het dus gewoon even navragen, voor het zelfde geld produceer je te weinig BV en lukt kolven niet, heb je zo’n duur ding aangeschaft 


  Boterbloempje
  Bijdrager
  #10355232 Quote

  Ik heb hem in mijn kraamweek aangeschaft. Ik wilde eerst zeker weten of de borstvoeding wel zou gaan lukken. Het zijn namelijk niet de goedkoopste dingen om te kopen. In geval van nood had de kraamhulp er een of kon ik er een huren

  #10355234 Quote

  Eerst maar eens kijken of de bv goed gaat. Een kolf is zo aangeschaft


  Dpl
  Bijdrager
  #10355236 Quote

  Ik zou nog even wachten met aanschaffen. De eerste tijd wordt kolven afgeraden omdat dat het afstemmen van de productie op wat je baby nodig heeft in de war brengt. Als je moet kolven om de productie op gang te helpen kun je beter een krachtige kolf huren. 

  Als alles dan goed loopt kun je beslissen of en waarvoor je een kolf nodig hebt en dan uitzoeken wat daar bij past. 

  Let op dat het erg persoonlijk is wat een goede kolf is. Vooral de borstschilden moeten goed passen om goed te kunnen kolven. Je zou dan een kolfconsult bijeen lactatiekundige kunnen doen.

   


  Evimetbaby
  Bijdrager
  #10355243 Quote

  Ik zou nog niks kopen. Mocht het in je kraamweek nodig zijn om er een te gebruiken om je baby bij te voeden of om het te stimuleren ga je er vaak eentje huren voor 2,50 per dag..

  De eerste 6 weken geef je ip alles direct uit de borst zodat je kleintje goed leert aanhappen en drinken.

  Als het dan allemaal goed loopt zou ik een kolf aanschaffen. (Ik heb de medela maxi swing! Dubbel electrice is wel zo fijn).

  Wij hadden wel al een flesje in huis. En kv is ook zo gehaald in de supermarkt

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

  PM
  Bijdrager
  #10355247 Quote

  Hallo,

  Ik weet niet of deze regeling nog steeds bestaat maar 2 jaar geleden toen onze dochter geboren is was er een regeling vanuit de zorgverzekering voor een tegemoetkoming bij een borstkolf (70 euro maximaal was dat toen). Even kijken bij jr eigen zorgverzekering of dat dat (nog steeds) zo is. Misschien kan het je financieel helpen qua keuze.


  Lisapisa
  Bijdrager
  #10355253 Quote

  Bekijk Elektrische dubbele borstkolf kolfapparaat – 2 kolven -BPA-Vrij – 150 ml op: https://www.bol.com/nl/p/elektrische-dubbele-borstkolf-kolfapparaat-2-kolven-bpa-vrij-150-ml/9200000098296847?referrer=socialshare_pdp_iphoneapp

   

  weet niet of de link goed werkt, maar deze is heel goedkoop en heeft bij mij prima gewerkt! Ik gaf zoveel mogelijk zelf borstvoeding en gebruikte deze af en toe als we een dagje weggingen of toen ik weer ging werken. 


  Junidochter
  Bijdrager
  #10355254 Quote

  Ik hen hem pas gekocht zo’n vijf weken na de bevalling. Daarvoor is het niet nodig om te kolven. Ik heb de horigen chicture en ben er erg blij mee.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct