Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Borstontsteking

 • Auteur
  Berichten

 • MamavanO
  Bijdrager
  #10130235

  Hi allemaal,

  Onze dochter van 2 weken oud krijgt afgekolfde moedermelk via de fles. Ze is te vroeg geboren en drinken uit de borst is te vermoeiend voor haar.

  Sinds zondag heb ik last van borstontsteking. Zondag was het nog een beginnende maar maandag begon het echte werk (39.4 graden, spierpijn, rode pijnlijke plek en alle andere symptomen die erbij horen). Gisteren gestart met een kuurtje.

  Nu komt het; Sinds gisteren krijg ik de borst niet goed leeg gekolfd. Voorheen kwam er 80cc uit nu nog geen 10cc en de pijnlijke harde plek blijft. Mijn borst is wel voor een deel soepel..  Ik kolf mijn borsten 8x per dag af (elke voeding). 

  Wie o wie heeft de gouden tip zodat ik mijn borsten toch goed leeg krijg?

  Lactatiekundige bellen voor tips is al gebeurd. Ik wil wel stoppen met BV en over op KV. Daar probeerde ze mij vanaf te praten..

  Alvast bedankt! 

   

   


  Happy s
  Bijdrager
  #10130285 Quote

  Hoi hoi,

   

  wat super vervelend die borstontstekingen zijn zo naar. Wil bij mij hielp was warme douche borst masseren en wat melk eruit halen handmatig daarna lekker het bed in duiken met pijnstilling en kwark op de borst van goede kwaliteit. Je vind er ook veel van op internet. Hopelijk heb je er wat aan. 

   

  Groetjes


  Ietie
  Bijdrager
  #10130313 Quote

  Zelf bij mijn oudste een hele erge borstontsteking gehad ivm overproductie en wat heel goed helpt is : wanneer je koorts gaat krijgen dan direct starten met de Phytolacca. Dit heb ik moeten bestellen bij een winkeltje in het dorp net als de tuinen. Dit haalt net de hoge piek eraf en dus niet teveel gebruiken want de productie neemt er een heel klein beetje vanaf. Dit heeft er voor gezorgd incl de tips van de lactatiedeskundige een 2 antibiotica kuurtjes dat ik van mijn borstontsteking af kwam en door heb kunnen voeden. Bij mijn jongste hier meteen weer gebruik van gemaakt toen ik weer koorts kreeg en daarmee een ontsteking weten te voorkomen.

  Hopelijk heb je er iets aan succes! 


  MamavanO
  Bijdrager
  #10130331 Quote

  Ik ga het is proberen! Bedankt voor de tips!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct