Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Borstvoeding afbouwen

 • Auteur
  Berichten
 • #10333474

  Goedenavond dames, inmiddels is mijn zoontje 7 maanden en nu wil ik stoppen met borstvoeding geven, hij heeft het altijd afgekolfd in een flesje gekregen. 
  Ik snap dat ik moet afbouwen met kolven maar wat is het beste qua voeding voor hem? Ik ben opzoek naar ervaringen, gelijk helemaal over op de kv ( als hij dit goed drinkt/lust) of proberen steeds een extra fles kunstvoeding toevoegen?

   

  Alvast bedankt voor het Lezen en de tips!


  BenB
  Bijdrager
  #10333475 Quote

  Steeds een fles vervangen. Via de site van La Leche League is een mooi afbouwschema te vinden


  Drupje
  Bijdrager
  #10333480 Quote

  Inderdaad even een afbouwschema opzoeken! Hier ben ik begonnen met ’s avonds over gaan op flesvoeding, zodat ik de avond wat vrijer had. Uiteindelijk de middag meegepakt en als laatste de ochtendvoeding vervangen. Ik heb dit wel gecombineerd met de overgang naar pap. Onze zoon kreeg vanaf 7 maand ongeveer ook pap ’s ochtends en ’s avonds en heb zo de moedermelk eraf gehaald en het vervangen door kv.


  Niekje-
  Bijdrager
  #10333513 Quote

  Hoi hoi,

   

  Ik ben begonnen met de eerste voeding in de ochtend te vervangen door kunstvoeding. Ik geef mijn zoontje gewoon nutrilon 2.

  Mijn redenatie achter de eerste voeding is dat borstvoeding laxerend werkt en hij echt nog borstvoedingpoepluiers kon hebben (alles onder 😂). Ik hoopte dat dit er dan voor zorgde dat hij door de wisseling geen last van verstopping of iets dergelijks kon krijgen en geleidelijk kon wennen aan de andere voeding. Dan had hij heel de dag nog en niet ’s avonds of ’s nachts last van z’n buik. Overigens ben ik dit al wel gaan doen bij de 4,5 maand, om mezelf ook wat rust te gunnen en m’n voorraad te kunnen behouden. Ik kolfde namelijk minder dan hij dronk. 

  Of het werkt/geholpen heeft, geen flauw idee, maar hij heeft geen last gehad van krampjes of verstoppingen! 😆

  Op mijn werk liet ik vanaf de 5,5 maand af en toe meer dan de oorspronkelijke drie uur tussen de kolfmomenten zitten en toen liep het bij mij vanaf 6 maanden rap terug. Had het uiteindelijk binnen 2 weken helemaal afgebouwd, zonder problemen of stuwing.

  Succes! En geniet nog van de borstvoeding geven, voor je het weet is het voorbij! 😊

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct