Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Borstvoeding combineren met kunstvoeding

 • Auteur
  Berichten

 • Visje2
  Bijdrager
  #10199920

  Hoi allemaal,

  Ik ben echt klaar met borstvoeding geven. Er zijn heel veel redenen waarom het niet meer gaat, zal het niet allemaal opnoemen. Maar ik vind het zo moeilijk om de keuze te maken om te stoppen. Voor mijn gevoel is borstvoeding echt het beste om te geven. Nu wil ik graag voor een middenweg gaan. Savonds, snachts en sochtens borstvoeding en overdag kunstvoeding. Er is een kans dat de productie hierdoor teveel gaat terug lopen, maar ik heb ook gehoord dat het wel zou moeten kunnen. Heeft hier iemand ervaring mee? 


  Regenboogje-b
  Bijdrager
  #10199924 Quote

  Bij mij lukte dat niet, maar dat was ook na 9 maanden en regelmatig kolven, dan schijnt het  lastiger te zijn om die te behouden.

  Maar probeer vooral de overdag voedingwn langzaam af te bouwen, zodat je lichaam tijd heeft om zich aan te passen. Dan heb je denk ik de grootste kans van slagen.


  Elln
  Bijdrager
  #10199926 Quote

  ik heb dit ook kort gedaan bv met kv combineren. Mijn productie nam wel snel af waar ik best even wat moeite mee had ondanks dat ik graag van de borstvoeding af wou. 

  Ik begon met de middag voeding te vervangen. Na vaak 3 dagen kon ik een andere voeding vervangen . Dat ging vrij soepel.

  je kan voedingen vervangen zodra je geen stuwing meer hebt tussen de voedingen door. Je kan altijd wel even kort kolven om de druk weg te nemen. 

  Niet te lang doen want dan neemt de productie vaak weer toe. 

   


  Liesle
  Bijdrager
  #10199943 Quote

  Ik zat in hetzelfde schuitje als jij. Wilde echt niet met de borstvoeding stoppen maar het ging niet meer. Door de overproductie ging het afbouwen heel langzaam, maar toen ik de helft van de voedingen had afgebouwd ging het ineens heel snel. Dit was bij 10 weken. Je hebt dus helaas wel kans dat je productie ineens teveel terug loopt 


  Visje2
  Bijdrager
  #10199977 Quote

  Ze is nu bijna 3 maanden. Ik heb ook een hoge productie. Heb gelezen dat als je op vaste tijden blijft voeden met bv, dat de kans dan groter is dat je productie blijft. Helaas hebben wij nog totaal geen ritme gevonden. Alleen dat ze rond 9 uur haar laatste voeding krijgt. Dan nog tussen 3 en 5 en dan tussen 7 en 8. Die borstvoedingen wil ik aanhouden, dus misschien moet dat gaan lukken. Is het een idee om dan ook 1 bv overdag te doen? Dan is het echt 50% bv en 50% fv. Geef namelijk 8 voedingen per dag. 


  StephW
  Bijdrager
  #10199985 Quote

  Ik wilde volledig bv geven tot 6 mnd, en ben al vanaf 5 mnd gaan afbouwen. Neem er de tijd voor. Ik wilde graag de ochtend en avondvoeding blijven doen, maar de productie liep teveel terug. Moet zeggen, nu ik er helemaal vanaf ben is t ook wel lekker hoor.. geen compressen en voedingsbh meer en geen gevoelige borsten.. geen gedoe met kolven en wanneer je weg kan enzo..  probeer gewoon af te bouwen en kijk gewoon of t lukt. Droogt het teveel op, dan is t ook ok toch? 

  Lees ook: Voedingsschema baby: het eerste jaar

  SuzannevanD
  Bijdrager
  #10200032 Quote

  Ik heb een maand of 3 50/50 gegeven en ik was echt heel blij dat ik dit zo gedaan heb! Ik vond volledig ook erg zwaar, op deze manier kreeg mijn dochter het beste van beide werelden EN ik vond het zelf ook weer heerlijk om borstvoeding te geven! Heel langzaam afbouwen is ook mijn advies, één voeding per week zodat je lichaam er aan kan wennen. Je kunt een schema opzoeken via Google, als je een voeding vervang door fv, zorg er dan voor dat de voeding ervoor en erna nog bv is. 

  Mijn dochter zat destijds op 6 voedingen. Toen ik de 3e voeding verving liep mijn productie ook even terug. Ik heb toen een paar dagen nog één keer per dag extra gekolft, telkens iets minder lang. Toen begreep mijn lichaam het en heb ik het best lang vol kunnen houden. 

  Dus ik ben zelf groot fan van deze combinatie, en mijn dochter vond het allemaal wel prima! 


  SuzannevanD
  Bijdrager
  #10200033 Quote

  Heb uiteindelijk trouwens best een poos een schema van 5 voedingen gehad, ochtend- en avondvoeding bv en overdag fles. 

  #10200313 Quote

   

  Dit is zeker mogelijk! Ik ben vanaf 4 weken begonnen met afbouwen met het idee dat ik met 3 maanden (als ik ging werken) helemaal over zou zijn op kunstvoeding. Uiteindelijk heb ik twee voedingen afgebouwd. Namelijk de tweede ochtend voeding en de voeding later op de middag. Ik had ook niet echt een schema maar bij mij bleef productie op gang. Juist in periode dat ze onrustig dronk (steeds loslaten, huilen, aanhappen, werd er gefrustreerd van) was het zo fijn om de fles te geven. 

  Ik voed vlak voordat ik naar mijn werk ga rond 6-7 uur. Op de opvang krijgt ze dan kv – bv – kv. Ik kolf rond 12/13 uur op mijn werk (1x) en zodra ik haar ophaal voed ik weer. Juist in de avond/nacht drinkt ze in donkere kamer veel fijner aan de borst. En ben blij bij nachtvoeding dat ik geen fles hoef te gaan maken beneden en geen zorgen heb als ze een keer extra wil. Kan toch niet teveel bv geven.

  Ik werk overigens drie dagen per week maar houd dit schema ook aan op de dagen dat ik thuis ben. Soms – als ze langer tussen voedingen laat – geef ik een kv minder. 

  Ik vind dat er veel te weinig te vinden is over het (blijven) combineren van bv en kv. Ik vind het ideaal!

   

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct