Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Borstvoeding doet pijn

 • Auteur
  Berichten

 • Cynthiaenliam
  Bijdrager
  #10457623

  Ik ben 6 weken terug bevallen. Mijn zoontje heeft de eerste dagen in het ziekenhuis gelegen en kreeg toen gekolfde borstvoeding. Wel probeerden we hem toen af en toe aan te leggen, maar dat lukte niet. Ook thuis proberen we het dagelijks maar het blijft ontzettend veel pijn doen, ondanks dat hij wel de juiste hap maakt.

  Ik kolf nu maar fulltime, zodat hij voldoende binnenkrijgt. Maar het liefst zou ik hem aanleggen. Iemand tips?


  Mama van Yara
  Bijdrager
  #10457626 Quote

  Wat vervelend! Borstvoeding zou in principe geen pijn moeten doen… Ik zou als ik jou was een lactatiekundige bellen. Zij kan dan even een voeding meekijken en wellicht tips geven. De pijn kan namelijk verschillende oorzaken hebben (niet goed aanhappen, kort tongriempje etc).

  Succes en ik hoop dat je pijn weg gaat zodat je door kan gaan met borstvoeding geven! 


  gebruiker482178
  Bijdrager
  #10457650 Quote

  Het zou ook spruw kunnen zijn. Dit hoeft niet altijd zichtbaar te zijn bij jou of de kleine. Even langs de huisarts gaan of een lactatiekundige inschakelen?


  Lewis
  Bijdrager
  #10457694 Quote

  Ik herinner me die pijn nog goed. 

  Hier een kindje dat te vroeg kwam en de eerste twee weken niet zelfstandig kon drinken. Het was steeds een poging tot aanleggen, kolven en dan vingervoeden. Daarna kreeg ze er zat uit. Maar ze heeft nooit goed leren aanhappen. Luie drinker. 

  Het heeft hier niet gebaat. Maar ik kan je zeker aanraden om een lactatiekundige mee te laten kijken. Ze zijn niet goedkoop, maar vaak is 1 bezoekje al voldoende. Wij hadden trouwens in de eerste 6 weken een lactatiekundige via de verloskundige die gewoon onder de verzekering viel. Daarna nogmaals zelf geprobeerd met een andere die we zelf betaald hebben. Maar aangezien je precies op 6 weken zit, zou ik zeker even je verloskundige proberen. 

  Er kan zoveel aan de hand zijn dat wel op te lossen valt. Zij kunnen je daar heel goed in adviseren.


  MamaEvanI
  Bijdrager
  #10457729 Quote

  wat vervelend! het zou inderdaad geen pijn moeten doen.. ik zou een lactatiekundige inschakelen, die heeft mij in het begin ook enorm geholpen door simpelweg even een keertje mee te kijken en tips te geven. 


  Dpl
  Bijdrager
  #10457730 Quote

  Wat naar dat het zo veel pijn doet. Dat hoort niet, en dan gaat er waarschijnlijk toch iets niet goed met aanhappen.

  Ik zou, zoals hierboven ook al aangegeven wordt, een lactatiekundige inschakelen. Die kan kijken waar de pijn door veroorzaakt wordt en een plan maken om het op te lossen.

  Via https://www.nvlborstvoeding.nl/ kan je een lacatiekundige bij jou in de buurt zoeken.

  Lees ook: Voedingsschema baby: het eerste jaar

  Klijn
  Bijdrager
  #10457745 Quote

  Ik kan niet genoeg benadrukken hoe waardevol een lactatiekundige kan zijn in zo’n situatie! Ik heb zelf ook weken lang met meer of mindere pijn gevoed. De lactatiekundige hier in de buurt heeft toen zelfs alleen telefonisch consult met mij gehad, maar dat was al genoeg om de juiste conclusies te trekken. Ik bleek spruw te hebben, waarschijnlijk ín de melkkanalen, dus haast onzichtbaar maar wel ontzettend pijnlijk! De huisarts nam mijn klachten niet serieus, vond dat het er bij kon horen. Na veel aandringen (dankzij de lactatiekundige dus) toch de juiste middeltjes gehad om het te verhelpen. Wat een opluchting!,

  Met andere woorden: zeker even een specialist opzoeken.. Afhankelijk van hoe je verzekerd bent, hoeft het niet eens iets te kosten!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct