Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Borstvoeding en de nacht

 • Auteur
  Berichten

 • Roze Wolkje
  Bijdrager
  #10140098

  Ik ben benieuwd hoe jullie dit doen en dus tips voor mij hebben. 

  Mijn dochter van ruim 9 weken krijgt volledig borstvoeding en krijgt savonds laat (tussen 22.00 en 23.30) de laatste voeding en gaat dan naar bed. Ze slaapt dan tot minimaal 7 uur en soms nog wel langer. Ik wacht totdat ze zelf wakker wordt. 

  Doordat ze zo lang slaapt wordt ik snachts wakker met erg gespannen borsten en sochtends is daardoor alles nat omdat ze gewoon overvol waren. Draag zoogcompressen snachts en die vervang ik als ik wakker wordt van de spanning maar die zijn daarna dus alsnog doorweekt. Ik zou het snachts kunnen afkolven,  maar dan heb ik straks een vriezer vol melk waar ik weinig tot niks mee doe. Als ze nu een flesje krijgt kolf ik of ervoor of erna, dus heb ook geen voorraad nodig. 

  Hoe doen jullie dit? 


  MommyOfS
  Bijdrager
  #10140108 Quote

  Hi Annnee,  

  Als mijn borsten gespannen aanvoelden dan kolfde ik het af en zette het in de koelkast voor de volgende dag. We deden een first in first out systeem zo had ons dochtertje nooit ouder melk dan 24 uur. En ja .. we gooiden ook heel wat weg in het begin, omdat ik niet van het invriezen ben (niets op tegen als anderen dat wel doen hoor, is gewoon een persoonlijke voorkeur).

  Succes! 


  Marma
  Bijdrager
  #10140121 Quote

  Het nadeel van kolven is dat je de productie in stand houdt omdat je je lichaam steeds het signaal geeft dat die productie nodig is. Ik zou dat dus juist niet doen. Wordt je er echt wakker van of kun je gewoon door slapen? Ik heb een tijd lang op een handdoek geslapen met een strakke sporttop en verschoonde die iedere dag. Dat was dan wel vervelend met wakker worden ‘s ochtends maar het is wel stukken minder geworden. 

  Ik zou de melk wel invriezen, kwestie van persoonlijke voorkeuren. Het kan diepgevroren 6 maanden goed blijven. Hier wordt geen druppel weggegooid, nu ik weer werk loopt de productie wat minder en dan is het fijn dat ik nog wat reserve in de vriezer heb. En stel dat ik ineens moet stoppen om wat voor reden dan ook dan kunnen we nog even door met de voorraad. 


  MamavaneenBeebie
  Bijdrager
  #10140128 Quote

  Bij mij hielp het om luiers ipv zoogcompressen te gebruiken snachts!.. Na een tijdje ‘begrepen’ mijn borsten dat ze geen voeding klaar hoefden te hebben en werd het wat beter. De luiers namen veel meer vocht op zodat ik ook lekker door kon slapen 😬


  Rooslii
  Bijdrager
  #10140142 Quote

  Ik ben zelf gestopt met borstvoeding, daardoor moest ik een hele tijd een sport bh dragen in mijn bh maat van voor de zwangerschap, om de productie te stoppen. Misschien kun je dat ook snachts doen en dan met luiers erin zoals hierboveb staat? Je kunt ook altijd ff met een lactatiekundige overleggen


  Roze Wolkje
  Bijdrager
  #10140148 Quote

  Ik wordt er wel echt wakker van helaas. Val vaak daarna wel weer in slaap maar niet echt heel lang.

  Bedoel je met luiers diegene die de baby ook aanheeft? Hoe deed je dat dan, aangezien ze aardig groot zijn? Of moet ik dan de kleinste maat ervoor gebruiken?  

  Lees ook: Alles over doorslapen

  Noorasiem
  Bijdrager
  #10140502 Quote

  Klein beetje druk afkolven met hand of evt. Kolf app. Niet teveel zodat je borsten wennen dan er s nachts geen voeding meer is.  Strakke bh indd en kou erop. Dus coldpacks. Na  2 a 3 dagen werden mijn borsten rustiger en vond t fijn om een coldpack erop te hebben. Koolbladeren kan ook. Let wel op dat je alleen koelt wanneer je niet hoeft te voeden. En leg de coldpack in de koelkast ipv vriezer. 


  MamavaneenBeebie
  Bijdrager
  #10140519 Quote

  Ja, gewoon de luiers van je baby. Je kunt ze door midden knippen, dan moet je de open kant even dichtplakken met bijv. luiertape, anders vallen alle korreltjes eruit. 


  Roze Wolkje
  Bijdrager
  #10140539 Quote

  Bedankt allemaal voor de reacties.  Hopelijk hebben m’n borsten het snel door dat ze snachts geen voeding meer hoeven te geven. Ik ga jullie tips zeker gebruiken. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct