Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Borstvoeding En Kunstvoeding 2

 • Auteur
  Berichten

 • Baami
  Bijdrager
  #10134081

  Mijn dochtertje is bijna 3 weken oud. Ik heb vanaf het begin borstvoeding gegeven maar haar aanhap was verkeerd, dit heeft een lactatiedeskundige geconstateerd. Nu weet ik waar ik op moet letten, maar geeft de aanhap nog steeds veel frustraties omdat ze hem niet groot kan houden. Hierom ben ik gisteren begonnen alle voedingen te kolven en deze met de fles te geven. Als ik niet op tijd een voeding heb, krijgt ze kunstvoeding.  

   

  Ik had met het cb en lactatiedeskundige, maar ook mijn ouders en vriend afgesproken om de borstvoeding af te bouwen en volledig over te gaan op kv. Echter, nu ik zie hoeveel ik kolf vind ik dat echt zonde. Ik heb een verhaal gelezen van iemand die bv en kv naast elkaar gaf na 3 weken. Nu heb ik mijn lactatiedeskundige nog eens gemaild om te vragen of dit haalbaar is. Zijn er mensen hier met ervaring? 


  Baami
  Bijdrager
  #10134082 Quote

  O, we gaan donderdag naar een kliniek in Groningen om te kijken of haar tongriempje of lipriempje gelaserd moet worden. 


  KHCO
  Bijdrager
  #10134093 Quote

  Hoi hoi

  mijn zoon is 12 dagen en krijgt af en toe kV omdat ik anders veel teveel melk aanmaak en constant stuwing heb. En soms is een flesje kV ook erg makkelijk het neemt vele minder tijd in beslag dan de borst geven of in jou geval eerst kolven. Het lijkt mij geen probleem! 


  Baami
  Bijdrager
  #10134099 Quote

  Nee, maar vraag me af op de lange termijn als haar behoefte groter wordt. Maar dan kan ik altijd nog langzaamaan meer kv aanbieden dan bv. 


  SiskaBo
  Bijdrager
  #10134100 Quote

  Hoi hoi,

  Onze oudste heeft vanaf dag 3 zowel bv als kv gehad omdat hij teveel was afgevallen.

  Volgens de vk en de huisarts geen enkel probleem.

  Vooral doen waar jij en je kleintje lekker op draaien.

  Groetjes Siska


  KHCO
  Bijdrager
  #10134105 Quote

  Ja je kan dan altijd meer kV geven maar als je regelmatig blijft kolven blijft je voeding op pijl en regelt het zichzelf qua hoeveelheid. Ik heb bij mijn eerste ook alles afgekolfd omdat hij niet aangepapt bleef, respect daarvoor, na een week of 6 had ik ect een hekel aan het apparaat en ben ik gaan afbouwen! 

  Lees ook: Alles over doorslapen

  LKM
  Bijdrager
  #10134118 Quote

  Mijn zoontje is bijna 3 maanden en krijgt al sinds zijn geboorte een combinatie. Eerste 10 weken 1 flesje kv per dag en de rest bv. Nu ik bijna weer moet werken ben ik aan het afbouwen en krijgt hij meer kv. Moet geen probleem zijn!


  MommyTamara
  Bijdrager
  #10134148 Quote

  Ik geef vanaf het begin de combi omdat de kleine niet goed bij me kon drinken, ook niet na het klieven van zijn tongriempje. Vanaf toen gestart met fulltime kolven maar tot op heden nog nooit 100% gekolfde melk kunnen geven. We geven nu standaard de laatste fles kunstvoeding en de rest gekolfde melk. In de eerste paar weken kregen hij nog wel vaker een flesje kunstvoeding omdat hij toen heel erg veel dronk, om de schade van de eerste weken een beetje in te halen. Inmiddels is de hoeveelheid gestabiliseerd en is mijn productie langzaamaan toch nog wat omhoog waardoor ik nu prima uitkom met 1 flesje kunstvoeding per dag.

  Kortom, werkt voor mij prima zo. Kleine doet het er ook top op! Had eerst als doel om dit 3 maanden vol te houden. Inmiddels weer begonnen met werken en merk dat ik juist op die dagen makkelijker kan kolven, dus hoop het nu op deze manier tot 6 maanden vol te houden. En anders ga ik langzaamaan afbouwen naar meer kunstvoeding.

  Ik vond het in het begin wel zwaar omdat je en 8 voedingen geeft én 8 keer moet kolven en afwassen etc. Op een bepaald moment besloten om in de nachten niet meer te kolven en zit nu op 4x per dag. Dat is voor mij goed haalbaar. Meer keren op een dag trok ik gewoon niet omdat je dan echt alleen maar aan het kolven en voeden bent en nooit de rust hebt om gewoon even lekker te zitten met de kleine zonder iets te hoeven


  Famkeh
  Bijdrager
  #10134184 Quote

  Hoi, onze zoon hapte vanaf het begin af aan ook niet goed aan. In het ziekenhuis toen al direct begonnen met een tepelhoedje, dat werkte goed. Tussendoor iedere keer weer geprobeerd om hem normaal te borst te geven, maar dan liet hij ook erg snel los. Bij hem bleek ook het tongriempje te kort te zijn, die hebben ze toen in het ziekenhuis nog doorgeknipt (echt een fluitje van een cent). Daarna nog een circa 2 weken met een tepelhoedje de borst gegeven, totdat meneer op een gegeven moment echt flinke honger had en ik zo snel het hoedje niet kon vinden. Zonder hoedje aangelegt, was even wennen een paar happen en sindsdien is hij toen direct van de borst gaan drinken.

  Op het moment dat ik weer ben gaan werken, werd ook mijn melkproductie minder. Heb toen ook nog tot hij 9 maand was een combi van moedermelk en kunstmelk gedaan. Dat ging prima, hij accepteerd gelukkig allebei.

  Ik denk inderdaad dat je voor jezelf een ritme moet vinden wat jij prettig. Iedere borstvoeding die je kindje krijgt is mooi meegenomen, maar er zijn ook veel kindjes gezond groot geworden op kunstvoeding. Veel succes!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct