Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Borstvoeding Geven Buiten

 • Auteur
  Berichten

 • Lady’s mom
  Bijdrager
  #10083529

  Hallo alle trotse mama’s!

  Dit onderwerp is laatst voorbij gekomen en vraag me eigenlijk af hoe andere moeders erover denken en of ze wel es te maken hebben gehad met belachelijk mensen die je hebben lastig gevallen.

  Wanneer jullie borstvoeding gaven/geven, hebben jullie dan ander voeding of gekolfde borstvoeding in flesjes in de luiertas? Of gaven jullie gewoon direct van de borst? Deden jullie het dan bedekken met bijv. een hydrofiele doek of zonder te bedekken? Had je van die speciale voedingskleding aan?

  Werd je lastig gevallen door mensen tijdens het borstvoeden? Gestaard, ook al bedekte je jezelf wel? Gingen jullie specifiek naar de wc om borstvoeding te geven of bleef je zitten waar je zat? 

  Ikzelf ben van plan borstvoeding te geven waar en wanneer de kleine het vraagt. Schaam me er helemaal niet voor en ben ook niet van plan om naar de wc te gaan omdat er sommige mensen het niet prettig vinden. Ik heb wel voedingskleding gekocht, maarja je kan nog steeds lastig gevallen worden desondanks dat je niks ziet…

  Vraag me echt af hoe de bevolking hier reageert op borstvoeding op straat. Toen ik nog horeca werk deed (en dan in een dierentuin), had ik maar 1 of 2x een moeder borstvoeding zien geven. Niemand die wat deed tegen ze (en zowel dan had ik ze weg gestuurd of politie gebeld omdat ze de moeder lastig vallen) maar wie weet hoe het merendeels wordt ervaren. 

  Liefs xxx


  Kersencake
  Bijdrager
  #10083531 Quote

  Hoi,

  Ik geef heel af en toe borstvoeding in het openbaar. Moet kunnen vind ik! In het begin deed ik er wel een hydrofiel doek over heen, maar nu niet meer. Ik ben er handiger in geworden om het netjes te doen. Meestal zorg ik dat ik in een cafe of restaurant in een hoek ga zitten of met mijn rug naar de meeste mensen toe. Maar ik blijf wel gewoon zitten. 

  Echt slechte ervaringen heb ik niet, op een paar boze blikken of starende mensen na. Maar daar geef ik echt niks om, ze kunnen de andere kant op kijken als ze willen. 

  Hopelijk hebben andere moeders ook goede ervaringen!

  Groetjes


  StephW
  Bijdrager
  #10083536 Quote

  Geen ervaring mee, maar ik zeg doen! Ik vind het zo’n onzin als mensen daar een punt van maken. Als je kind om voeding vraagt als je toevallig in het openbaar bent, dan is dat zo. Ik neem me voor dit ook lekker te doen zometeen, uiteraard wel enigszins discreet. Ik ben voor!


  Happy s
  Bijdrager
  #10083538 Quote

  Hoi hoi,

   

  mijn dochter is nu bijna 8 maanden en krijgt nog altijd bv, buitenom dat ik op me werk ben op een uitje heb altijd live. 

  Ik heb altijd een spaghettiband topje onder mijn shirt aan zodat je je buik niet ziet en het gewoon naar beneden kan doen.

  ik heb nog nooit een opmerking gehad  probeer het wel discreet te doen met eeen hydrofiele luierdoek maar nu ze groter is trekt ze die weg en daarnaast met de hitte is het ook niet fijn voor haar. Dan trek ik een iets wijder shirtje aan zodat het over mij borst valt en net haar gezichtje een beetje bedekt. Daarnaast geef ik het bv wel op het terras maar dan aan de zijkant. Ik ben niet zo moeilijk en oefening baart kunst en mocht iemand er iets van zeggen heb ik mijn mondje wel klaar belachelijk namelijk. Liefde en eten zijn de eerste levensbehoefte dus wie zijn hun om te oordelen kijk je maar een andere kant op. 

  Hopelijk is het je gegund om bv te geven ik vind het prachtig, gezellig en leuk. Hoe langer je het doet hoe makkelijker het wordt. 

   

  Succes en veel geluk 


  MamavaneenBeebie
  Bijdrager
  #10083547 Quote

  Ik heb zelf nooit buiten borstvoeding gegeven. Ik vind dat het moet kunnen, het is natuurlijk en je baby heeft het nodig. Zo dacht ik er tijdens mijn zwangerschap ook over, maar.. toen ik borstvoeding gaf, voelde ik mezelf er niet prettig bij. Ik kon het niet zo handig doen dat ik  het discreet kon houden. Op de wc zitten met mijn kindje vond ik ook niks. Kolven deed ik wel op de wc als het echt even niet anders kon. 

  Maar als jij je er wel goed bij voelt, dan moet je het zeker doen! En als ze je raar aankijken, zou ik er wat van zeggen inderdaad! 


  Lady’s mom
  Bijdrager
  #10083557 Quote

  Bedankt voor jullie reacties! Ik ben zeker niet iemand die op der mond is gevallen als iemand wel lastig valt of naar kijkt. 

  @Semna, ja blikken doen mij ook niks, mogen kijken hoe ze willen maar houden mij niet tegen om te doen wat me kleine nodig heeft. 

  @Happy S, zat ook te kijken hoe ik discreet voeding zou kunnen geven zonder speciale voedingskleding maar heb toch een speciale spaghetti bandjes topjes gehaald. Hoef je eigenlijk geen bh meer onder te dragen dus dat scheelt weer een laag. Ik hoop ook echt dat ik bv ga kunnen geven. Ben nu 38+6wkn en heb nog helemaal geen druppels melk ofz gehad. De borsten zijn wel 2/3 cups gegroeid maar dat wil niks zeggen, volgens mij…

  @Mamavaneenbeebie, iedereen heeft zen voorkeur. Hoop niet dat het komt vanwege andere mensen dat je het niet prettig vond. 

  Ben wel blij dat het alleen blikken zijn geweest dat jullie hebben ervaren en niet dat ze echt dreigend overkwamen of lastig vielen. Lees in andere landen (zoals amerika of the uk) dat er daar wel mensen zijn die borstvoedende moeders lastig vallen en zelfs bedreigen.


  MamavaneenBeebie
  Bijdrager
  #10083558 Quote

  Ik denk zelfs dat mensen eerder geneigd zijn om juist niet te kijken als je bv geeft. Met flesje geven is dat juist vaak andersom. Mensen zijn soms echt brutaal en gaan er rustig bij staan kijken. Bij bv respecteren ze je privacy juist eerder denk ik. 


  Lady’s mom
  Bijdrager
  #10083580 Quote

  @Mamavaneenbeebie. Ik denk dat ze niet kijken omdat er een kans is de borst te zien. Iedereen reageert natuurlijk anders, als ik iemand zie borstvoeden kijk ik ook meteen weg omdat ik ze niet ongemakkelijk wil laten voelen of laten denken alsof ik er een probleem mee heb. 

  Ik weet niet waarom mensen meer geneigd zijn om erbij te staan als je de fles geeft. Verwachten ze dat ze ook de fles mogen geven ofz? Heb dat ook nooit gedaan, kijk wel wat langer als een schatje de fles krijgt omdat dat geen ongemakkelijk gevoel zou moeten geven aan de moeder. 


  PM
  Bijdrager
  #10083676 Quote

  Hallo,

  Ik heb het wel eens gehad dat er net geen kringetje mensen om me heen stond.. de meeste afkeurend starend (waren vooral wat oudere mensen).. voelde me ook heel ongemakkelijk toen.. en dat ondanks dat je alleen de achterkant van het hoofdje van mijn dochtertje zag ter hoogte van mijn borst want de rest was bedekt met een grote omslag sjaal..

  Weet dat Ik het netjes doe want heb al een aantal keer grhad dat mensen zeiden, huh ben jij nou aan het voeden

  Ik geef borstvoeding maar wel met behulp van tepelhoedje.. ik vind voedingskleding wel prettig want dan kan ik wat netter dat tepelhoedje aanbrengen.. meestal voed ik  op de achterbank van de auto..

  @ lady s mom

  Dat je nog geen druppels hebt geeft niet.. na je bevalling maak je colostrum aan.. een soort voor voeding.. daar zitten nog niet zoveel voedings stoffen in.. dat hoeft ook niet want je baby heeft nog reserves vanuit de navelstreng.. na ongeveer 2 a 3 dagen komt de eerste echte borstvoeding pas op gang.. je kraamhulp kan je hierin begeleiden.. het is dus goed om aan te geven dat je wil borst voeden..je kan ook nog altijd een lactatiekundige raadplegen.. 

  Ik krijg zoiezo veel commentaar..

   Ik weet niet of het komt dat ik er misschien wat jonger uit zie, ben 27 (bijna 28)..

  De volgende dingen heb ik al gehad..

  Dochter *huilen* – vrouw in de rij in de winkel: zou je haar niet gaan voeden

  Man die voorbij rijdt, moet stoppen voor een voetganger.. draait raampje open.. aah wat een schatje wil haar wel meenemen, leg haar maar achter in mijn auto!!

  Vrouw: wat is je dochter klein – ik: nee hoor ze is al gegroeid, ze was bij geboorte 44 cm en nu 57 cm, mijn man en ik zijn allebei niet groot – vrouw (beetje op een toontje): oo  een couveuse kindje – ik: nee hoor, dat hoeft niet als het gewicht goed is en ze het gewoon goed doen..

  Mijn dochter hangt altijd in de draagzak als ze slaapt, beetje in een rare positie moet ik toegeven maar dat doet ze altijd en als ik haar anders leg is het huilen.. vrouw: pff moet je dat kind nu zien en haar moeder let er niet eens op (ik was in gesprek met mijn man)… ze zei het tegen andere mensen en ik weet zeker dat het niet de bedoeling was dat ik dat hoorde want ze keek verbaasd en een beetje geschrokken toen ik er op reageerde (ik weet er vanaf en mijn  dochter slaapt altijd zo, als ik haar verleg wordt ze wakker en moet ze huilen).. die mensen hebben nog nauwelijks een gesprek gevoerd..

  Gelukkig krijg ik ook wel veel positieve reacties maar dit zijn echt dingen die ik wel vervelend vind.. gelukkig heb ik wel geleerd om er mee om te gaan want ik kon moeilijk zwanger worden en toen kreeg ik ook al opmerkingen (Je bent toch christelijk en getrouwd wanneer komen de kinderen/Dan krijg je vast veel kinderen/ waarom heb je ze nog niet…. jij bent toch dol op kinderen, waarom heb je ze dan nog niet, en is het nu deze maand gelukt etc.)

  Maar ja, hoop dat anderen dit niet zo mee maken, als dat wel zo is, probeer er boven te staan

  Voor diegene die nu zwanger zijn, succes met de zwangerschap en bevalling, voor de anderen, geniet van jullie kindjes!

  Groetjes 

   

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct