Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Borstvoeding Kolven Voor De Bevalling

 • Auteur
  Berichten

 • Murn
  Bijdrager
  #10108801

  Hallo allemaal!

  Over 8 weken word ik ingeleid en omdat ik graag borstvoeding wil geven was ik gister naar een voorlichtingsavond in het ziekenhuis. 

  Omdat ik al vanaf week 16 last heb van zwangerschapsdiabetes wist ik dat het kan zijn dat ons kindje sneller een hypo krijgt na de geboorte, mijn nicht heb ik gevraagd om borstvoeding te doneren. Dit wil ze en is volgens de lactatiekundige ook mogelijk ondanks het niet helmaal past bij de behoefte van ons kindje. Tot zo ver allemaal leuk en aardig… Maar ik zit met het volgende.

  De lactatiekundige gaf aan dat bij vrouwen met zwangerschapsdiabetes de borstvoeding vaak later op gang komt en dat ze dus wil proberen na een gesprek, borstonderzoek (om te kijken of het aannemelijk is dat het misschien sowieso niet lukt) en toestemming van de gynaecoloog met 35 weken te starten met kolven.

  Zijn er dames die hier ervaring mee hebben en deze willen delen?

  Ik hoor graag van jullie!


  Zonneschijne
  Bijdrager
  #10108828 Quote

  Ik lees graag mee. Ik heb al 2x een ks gehad en ben nu 35 wkn zwanger. De bv is 2x niet goed op gang gekomen. Nu heb ik gelezen dat ik zou kunnen beginnen met kolven voor de ks, maar durf dat niet op eigen houtje te starten. 


  Murn
  Bijdrager
  #10108830 Quote

  Hoi Zonnewchijne,

  Wat vervelend! Heb je al een afspraak gemaakt met een lactatiekundige? Ze gaf aan dat het echt niet op eigen houtje mocht en dat ze officieel toestemming moeten krijgen van de gynaecoloog, ik ga het dinsdag bespreken..

   


  Lisaaaaaaa
  Bijdrager
  #10108838 Quote

  Ik reageer even uit de kant van mij als (ex) kraamverzorgende .. Door het kolven/toeschieten kan je baarmoeder gaan samen trekken, dus dan zou je de bevalling kunnen opwekken terwijl de tijd nog niet daar is.. 

  Dus nooit zo maar doen! Had wel eens vrouwen die dit deden maar helemaal aan het einde en dan vaak met de hand..


  Murn
  Bijdrager
  #10108898 Quote

  Dank je voor de reactie!

  Zomaar op eigen houtje ga ik het zeker niet doen. Maar waarom adviseert ze om met 35 weken al te starten? Is wachten tot later dan niet beter, aangezien ik word ingeleid met 38 weken….?


  Lisaaaaaaa
  Bijdrager
  #10109065 Quote

  Ik heb geen idee, waarschijnlijk zijn de meningen onder verloskundigen en gynaecologen verdeelt.. De een zal denken hoe groot is de kans en de ander is er erg bang voor..

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct