Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Borstvoeding Na Geboorte

 • Auteur
  Berichten

 • Yasminrima
  Bijdrager
  #10134356

  Hoi leden ik heb jullie advies hard nodig.

  Ik ben nu 35 weken zwanger en ik wil graag na de bevalling borstvoeding gaan geven. Ik ben nu bezig met de laatste kleine dingetjes in huis halen. Op werk vertelde ik dus ook dat ik bezig met de spulletjes halen enz. Dus ik had het over ook over dat ik flesvoeding moet halen voordat de baby komt. Mijn collega’s vertelden mij dat als ik van plan was om borstvoeding te geven, dat dat dus niet nodig was. Pas vanaf 4 maanden is dat dus van toepassing. Ik ga het sowieso ook aan de verloskundige vragen maar die zie ik volgende week pas. Ben echt benieuwd hoe jullie erover denken!!

  Liefs 


  Roze Wolkje
  Bijdrager
  #10134369 Quote

  Als je inderdaad van plan bent om fulltime borstvoeding te gaan geven hoef je nog geen kunstvoeding te halen. Mocht om een of andere reden de borstvoeding niet lukken dan kun je het dan altijd nog halen. Als je uiteindelijk ook gaat kolven (kolf ook pas na je bevalling aanschaffen als je borstvoeding goed op gang is en blijft) dan hoef je misschien wel helemaal geen kunstvoeding te hebben. 

  #10134379 Quote

  Ik heb het toen nagevraagd bij de verloskundige en hoefde niets in huis te halen. Mocht borstvoeding niet lukken hadden zij altijd iets bij zich voor nood.


  Felyar
  Bijdrager
  #10134382 Quote

  Je hoeft het inderdaad niet in huis te halen. 

  Bij het gesprek met de kraamzorg werd ook al aangegeven dat het niet nodig is om dat in huis te halen als je borstvoeding gaat geven.

  Mocht het nou wel nodig zijn, heeft de kraamzorg/verloskundige wel wat bij zich of je kan dan altijd nog even snel naar de winkel gaan. 


  Marma
  Bijdrager
  #10134396 Quote

  Ik had een kleine verpakking gehaald, die kostte rond de €1,50 met 2 zakjes flesvoeding er in voor het geval de borstvoeding niet op gang kwam en het snachts ineens nodig zou zijn. 


  MarBosch
  Bijdrager
  #10134400 Quote

  Wat wel handig is, is purelan (tepelzalf) en tepelhoedjes. Ik kon niet voeden zonder de hoedjes en dat leverde de eerste nacht wat frustratie op

  Ik had trouwens wel wat voeding in huis voor de zekerheid

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

  Marma
  Bijdrager
  #10134403 Quote

  Ja purelan sowieso even halen inderdaad! Heb ik mijn vriend ook voor naar de Etos moeten sturen de eerste dag! Tepelhoedjes heb ik ook gebruikt. En natuurlijk zoogcompressen.. 


  gebruiker164592
  Bijdrager
  #10134435 Quote

  Ik zou wel wat kv in huis halen. Wij wilden ook bv geven maar nachts moest de kleine op temperatuur blijven en moesten we haar bijvoeden. De kraamhulp was er ook maar had niks mee. 


  G-G
  Bijdrager
  #10134438 Quote

  Ik had voor de zekerheid wel een klein verpakking van nutrilon gehaald. Zitten drie van die zakjes in. De kraamzorg heeft zelf ook wat kleine potjes kunstvoeding in bezit, voor het geval dat de borstvoeding niet wil lukken. Ging bij mij in het begin ook heel moeizaam. We hebben toen ook nog aan fingerfeeding gedaan omdat ze het aanhappen zo moeilijk vond. Met een tepelhoedje ging het daarna gelukkig wel goed. 

  Veel succes met de bevalling en de borstvoeding! 😉 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct