Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Borstvoeding Of Kolven

 • Auteur
  Berichten

 • MRRR
  Bijdrager
  #10463060

  Mijn dochter is bijna 10 maanden en ik wil haar graag nog moedermelk geven alleen sinds een aantal dagen bijt ze vreselijk hard. Ze heeft 7 tanden en voor ik het door heb bijt ze. Het doet zo veel zeer dat ik er tegen op zie om te voeden, maar ik heb me laten vertellen dat kolven de melkproductie juist stimuleert. Heeft iemand tips ?


  Tesssa
  Bijdrager
  #10463071 Quote

  Op zich zal kolven de melkproductie niet extra stimuleren. Tenminste, als je precies even vaak kokft als je borstvoeding geeft. Kolven kan de productie stimuleren als je extra kolft, bijv nog een keer tussen de voedingen door. Dus ik zou kolven proberen als ik jou was, dan kan je kindje toch nog de moedermelk krijgen. Is wel wat extra werk maar op die leeftijd drinken ze toch niet meer zo vaak, dus valt het ook wel mee. Succes! 

  #10463079 Quote

  Wat een ellende he!

  waarschijnlijk krijgt ze nog een tandje en is het daarna weer over… Je kan jezelf dus best even ontlasten door een keer te kolven en een flesje te geven

  #10463111 Quote

  Ik heb gekolft op die leeftijd. Je kan het afstemmen op wat je kind afneemt. Dus evt minder kolven dan dat je kind gevoed wordt. Gaat prima.


  Samsonnn
  Bijdrager
  #10463121 Quote

  Zelfde probleem. Wat hier werkt is de borst aanbieden met de hamburger greep, en evt zo vasthouden tijden de voeding. Mijn zoon doet het gelukkig alleen overdag. Ik geef sochtends. En snachts bv. Overdags probeer ik het 1x met die greep. Wil het niet kolf ik af of geef ik evt kv. Ik merk wel dat mn bv juist fiks is teruggelopen. Ik lees even mee 😊

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct