Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Borstvoeding Uitstellen

 • Auteur
  Berichten
 • #10107401

  Ik zit met het volgende. Mijn zoontje (4 weken oud) krijgt borstvoeding op verzoek. Sinds de geboorte drinkt hij om de 2 uur. 

  Ik dacht dat dit met de tijd zal veranderen. Hoor vaak dat baby’s om de 3/4 uur voeding krijgen. Nu we 4 weken verder zijn en hij nog steeds om de 2 uur wil drinken, vraag ik mij af of ik hier zelf iets aan kan doen. Er zit wel een ritme in: voeding duurt 15 min (hij drinkt 1 borst volledig leeg) – boertjes laten 5 min – verschonen – wachten op eerste slaaptekenen 15 min – met pers geluiden en krampjes in slaap vallen 15 min – slapen 1 uur.

  Ook in de nacht verloopt het precies het zelfde. Ik slaap dus steeds een uurtje tussen de voedingen in. De laatste week heeft hij ook last van krampjes, waardoor het nog langer duurt voordat hij eindelijk slaapt…. de krampjes starten direct na het voeden. Dit is best vermoeiend. Vandaar mijn vraag.

  Verder groeit hij goed. Binnen 10 dagen is hij 750 gram aangekomen. Zijn luiers zijn altijd vol met ontlasting (erg vloeibaar en mooi geel van kleur). 

  Voor de krampjes ben ik gestart met sab simplex, maar het lijkt hierdoor erger te worden. 

  Het gaat mij er meer om dat er wat langer tijd tussen de voedingen komt te zitten. Waarom krijgt hij zo snel weer honger? Of moet ik gewoon meer geduld hebben en is 4 weken nog te vroeg? Elke baby is tenslotte anders.

  #10107403 Quote

  Om de 2 uur heeft hij dus ook een hele volle luier. Ik vraag mij ook af of dit normaal is..? 


  Kersencake
  Bijdrager
  #10107421 Quote

  Hoi,

  Bij mijn zoontje was het precies hetzelfde, ook om de 2 uur willen eten, alleen snachts om de 3 uur. Dat werd vanzelf minder. Eerst liet hij savonds er meer tijd tussen zitten, later in de nacht. Overdag heeft bij best lang om de 2 uur gegeten, volgens mij wel tot 2.5 maand. De volle luiers heeft hij nog steeds! (nu 11 maanden). Volgens mij heel normaal.

  Ik merkte aan mijn zoontje dat hij door vaker kleine beetjes te voeden hij juist minder last van krampjes had. Daarom heb ik het gewoon gelaten zoals het was. Op internet lees je ook dat het bij bv heel normaal is dat ze tussen de 8 en 12 voedingen hebben per dag. Ik zou vooral kijken naar je kindje. Als je merkt dat het te veel voor hem is, kijk dan of je hem eerder kunt afkoppelen en hij dan minder krampjes heeft. Of kijk of je het met een speentje wat kunt rekken tot 2.5 uur ertussen. Ik gaf hem vaak maar 1 borst per keer, omdat ik door het vele voeden wat overproductie had gekregen (en daar kreeg hij dan weer krampjes van). Maar dat hangt echt van je productie af of dat kan. Voor snachts kun je misschien wat afkolven dat jij een keer iets langer kunt slapen? 

  En vraag de lactatiekundige om tips, zij kunnen je vast ook geruststellen of helpen. Succes!


  Niynti
  Bijdrager
  #10107433 Quote

  Oef pittig ja iedere 2 uur voeden en vooral in de nacht! De krampjes lopen nu (meestal zoals wordt beschreven) nog op tot een piek bij ongeveer 6 weken, helaas 😯 mogelijk kan je als de krampjes minder lijken te worden of zijn proberen of hij misschien uit 2 borsten kan drinken of de 2e borst als toetje? Als hij daar dan niet weer meer krampjes van krijgt.. Mijn zoontje pakte ’s nachts een tijdje lang maar 1 borst en kwam toen om de 1,5 a 2 uur, best slopend op een gegeven moment, dus kan me goed voorstellen dat je er wat langer tussen zou willen hebben 😌 maar dat ligt natuurlijk helemaal aan je zoontje. Af en toe clusteren ze weer of een groeispurtje waardoor ze weer vaker lijken te komen. Mijn zoontje is 4 maanden en bleef lang op 8+ voedingen en lijkt nu naar 7 voedingen te gaan, dan gaat er op een gegeven moment ook steeds langer tussen zitten. Nog even door de pittige periode heen en anders zoals hierboven ook wordt geadviseerd eventueel een lactatiekundige raadplegen 😊 succes!


  Mamaaatje
  Bijdrager
  #10107439 Quote

  Volgens mij krijgt hij momenteel veel te veel voeding. 750 gram in 10 dagen is bizar veel (ben arts). Normaal gewicht om aan te komen is 150-200 gram per week. Als hij krampjes heeft zoekt hij troost, liefst aan de borst. Maar door zoveel voeding krijgt hij meer krampjes en kom je in een cirkel terecht. Ik zou gaan rekken tot 3u er tussen en idd dan 2e borst als toetje aanbieden. Hij poept zoveel omdat hij zoveel voeding krijgt. Desnoods speentje aanbieden als troost, tepelspeenverwarring is een mythe. Succes

  #10107441 Quote

  Bedankt voor jullie tips. 

  Helaas zit hij met 1 borst helemaal vol en wilt hij niet meer drinken. Een tweede borst aanbieden gaat dus niet.

   

  #10107443 Quote

  Speentjes accepteert hij niet. Heb al verschillende merken geprobeerd die aanbevolen werden. Ook al 1 geprobeerd die bedoelt zijn voor al wat oudere baby’s, maar deze gooit hij er ook zo uit. Heb er echt heel wat dagen aan gewerkt maar dit werkt niet.

  Hoe zou ik het beste kunnen rekken? Wanneer hij niet direct wanneer hij wakker wordt de borst krijgt, begint hij te huilen. Troosten werkt niet.


  Niynti
  Bijdrager
  #10107468 Quote

  Poeh lastig he, het is ook dat je soms niet weet waar je nu goed aan doet. Als je hem na het verschonen nog de 2e borst aanbiedt, pakt hij deze dan ook niet? Het gaat er namelijk dan ook om dat hij bij de volgende voeding de ’toetjesborst’ weer krijgt en dan sneller de achtermelk krijgt, dit schijnt voedzamer te zijn dan de voormelk, en hij dus langer verzadigd is. Hoe het exact werkt of voor meer tips, zou je toch het beste een lactatiekundige kunnen laten komen. Ben je aanvullend verzekerd? Ze komt als het goed is aan huis en veelal ben je met 1 consult al een heel stuk op weg geholpen. Ik heb zelf in de 2e week een lactatiekundige aan huis laten komen, voor het aanhappen, en heb er veel baat bij gehad. Zorgverzering vergoedde ook het volledige consult. En als hij het speentje niet pakt, zou ik daar verder ook niet meer geld aan uitgeven 😉 dan is zijn zuigbehoefte gewoon niet zo groot voor een speentje.

  #10107470 Quote

  Nee, ook niet na het verschonen. Ik probeer het altijd nog even, maar zonder resultaat. Hij blijft mij dan aanstaren met een dichte mond tegen de borst.

   

  Helaas geen aanvullende verzekering. Daarom wil ik eerst zelf even onderzoeken.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct