Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Borstvoedings Vraag

 • Auteur
  Berichten

 • Dootje
  Bijdrager
  #10346447

  Hoooiiii,

  Hoe lang zijn jullie van plan borstvoeding te gaan geven? 

  Of:

  Hoe lang hebben jullie borstvoeding gegeven? Tot hoe oud? En toen jullie zijn gestopt. Wat hebben jullie toen gegeven inplaats van melk savonds? 


  Dpl
  Bijdrager
  #10346448 Quote

  Mijn dochter is 18 maanden en krijgt nog steeds borstvoeding. 
  Wist je dat de Wereldgezondheidsorganisatie adviseert om tot 2 jaar te voeden en daarna zolang als moeder en kind willen? En dat de natuurlijke speenleeftijd (wanneer kinderen uit zichzelf stoppen) tussen de 3 en 7 jaar ligt? 

  Uiteraard hoef je niet zo lang te voeden, maar het geeft een heel ander beeld van de ‘normale’ duur van borstvoeding dan je in het dagelijks leven meestal krijgt. 

  #10346449 Quote

  Tijdens de zwangerschap van de eerste was ik van plan ongv. drie maanden borstvoeding te geven. Dat zijn er toentertijd tien geworden. Was toch wel erg makkelijk. Rond de 10 maanden wilde ze niet meer. Toen ben ik savonds overgestapt op flesvoeding. 

  Voor deze baby wil ik dus maar gewoon aankijken hoe lang het goed wil gaan.


  ZazouSept
  Bijdrager
  #10346453 Quote

  Ik heb mijn grens steeds verlegd. Eerst hoopte ik de 3 maanden te halen, toen 6, en toen 9. Nu is hij 10 maanden en voed k alleen nog ’s ochtends en ’s avonds en zie ik het wel,.. ik heb nu geen ‘doel’ meer wat ik wil halen zeg maar. 


  Sylvestertje
  Bijdrager
  #10346468 Quote

  Ik heb 14 maanden gevoed. Met 12,5 maand heb ik de avondvoeding laten vervallen en deze vervangen voor een fles volle melk. Met 14 maanden op vakantie de ochtendvoeding laten vervallen. Zelf was ik er zo heel blij mee. 

  Mijn voornemen was om iig het jaar te halen. 


  Jillm
  Bijdrager
  #10346474 Quote

  Was van plan paar weken, weken werden maanden, jaar en uiteindelijk 2 jaar lang gevoed. Overdag geef ik nu beker volle melk aan ons kind tijdens de lunch. 

  Lees ook: Voedingsschema baby: het eerste jaar

  Rein a
  Bijdrager
  #10346475 Quote

  Het advies dat ik je wil geven is, doe het zolang jij er gelukkig van wordt. 

  Alhoewel men het soms rooskleurig doet lijken, is borstvoeding helemaal niet vanzelfsprekend en kan het heel zwaar zijn. 
  Een gefrustreerde moeder met ontstoken borsten omdat ze de druk voelt van borstvoeding is voor een kindje echt niet ok. Een gelukkige moeder maakt een kindje gezonder dan welke borstvoeding dan ook. 

  Zelf heb ik het geluk gehad dat het redelijk goed ging allemaal en ik heb tot 5 maanden borstvoeding gegeven. Toen ik ging werken en moest gaan kolven, werd ik daar heel ongelukkig van. Niks voor mij. 

  Vanaf 6 weken zijn wij 1 borstvoeding vanuit een flesje gaan geven. Fijn voor het hechten met papa maar ook voor het kindje om te wennen aan flessen. 
  Na 5 maanden overgestapt op HIPP. Een biologische poedermelk die mild voor de darmpjes schijnt te zijn. Of dat echt zo is weet ik niet. Maar daar wij zelf ook alles biologisch eten en drinken, vond ik dit een logische keuze. 

  mijn zoontje is nu 16 maanden en krijgt in de avond nog een fles. Omdat hij het heerlijk vindt en hoort bij het avond ritueel. Overige zuivel krijgt hij binnen door broodbeleg, yoghurt en af en toe een bekertje koemelk. 

  succes met je keuzes, volg vooral je eigen gevoel


  gebruiker111771
  Bijdrager
  #10346482 Quote

  Het doel bij de eerste was 6 maanden en dat moest en zou lukken ten koste van alles. Uiteindelijk 11 maanden gevoed. Toen was de koek echt op. Hij kreeg daarna opvolgmelk/dreumesmelk of yoghurt. 

  Doel bij mijn tweede was er niet, als het lukte was het mooi en we zouden wel zien hoelang het duurde. Ik zou nooit meer zo ver gaan als bij mijn zoontje. Uiteindelijk 12 maanden gevoed, ik kon niet stoppen want een hardnekkige flesweigeraar. Ze krijgt yoghurt en water of gewone melk. Wil niets van dreumesmelk weten. We hebben dat nog steeds in huis, want mijn zoontje is nu ruim 5 en vraagt nog dagelijks om die smerige stinkende peutermelk. 


  Dwaallichtje
  Bijdrager
  #10346539 Quote

  Ik heb 9 maanden borstvoeding gegeven. Dat was ook ongeveer mijn voornemen van tevoren. Ik had wel wat moeite mijn productie op peil te houden. Moest daarvoor nog regelmatig kolven. Toen ik stopte ook geen last van stuwing gehad oid.

  Als ze 9 maanden zijn houdt het kolfrecht op je werk op. En ik had niet zo veel zin om in mijn eigen tijd te gaan zitten kolven. “Gelukkig” met corona kon ik het merendeel van de laatste 2,5 maand bijna alles doen met live voeden, maar moest daarna toch weer regelmatig naar kantoor. Ik vond het tegen die tijd ook wel mooi geweest en ik was wel klaar om er afscheid van te nemen. Ook sliep mijn zoontje nog niet de nacht door met 9 maanden omdat borstvoedingskindjes vaak kleinere snackers zijn die vaker een kleinere voeding willen hebben. Na ongeveer 2,5 weken op kunstvoeding is hij gaan doorslapen.

  Maar al met al zou ik het bij een volgende echt weer zo doen. Ik vond het een hele mooie ervaring en het blijft toch echt altijd goed afgestemde voeding. 

  Zoek gewoon het beste moment voor jou. Laat je niet intimideren door de mensen die willen dat je lang borstvoeding moet geven. En ook niet door de mensen die je aan de kunstvoeding proberen te krijgen (want ja die zijn er ook een hoop). En als het vanaf het begin niet lukt dan is dat ook geen enkel probleem. Het moet geen pijn gaan doen. Je kan dan altijd even een lactatiekundige inschakelen, maar bloedende tepels oid is echt niet zoals het hoort.

  En leer je kleine wel uit een flesje drinken. Bij ons deed hij dat gelukkig goed op de kinderopvang. Thuis iets minder, maar als jij wil stoppen en je hebt een flinke flesweigeraar, dan wordt je daar ook ongelukkig van.

  Daarnaast nog 1 tip: Je kan aan het einde van je zwangerschap (vanaf ongeveer 37 weken) soms een paar druppels met de hand al uit je borst kolven. Ik had zo voor mijn bevalling al 3 spuitjes (van die doseringsspuitjes) gevuld met iets van 10-15 ml per spuitje. 

  Ik had een zware bevalling die eindigde in een keizersnede en mijn zoontje had het de eerste dag erg moeilijk en moest zuurstof krijgen en kreeg dus ook zijn voedig uit een sonde. Omdat ik al een voorraadje melk had (van meerdere dagen kolven), kon hij wel vanaf het eerste moment borstvoeding krijgen. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct