Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Brood

 • Auteur
  Berichten

 • Daniek
  Bijdrager
  #10452607

  He,

  Mijn dochter van 9 maanden eet heel slecht brood en eigenlijk überhaupt alles met stukjes.. vers eten zit te veel structuur in dus die eet ze niet en potjes alleen van 6 maand want daar zitten geen stukjes in.  Om me heen eten kinderen van dezelfde leeftijd al boterhammen, vers eten, veel fruit en ik zit nog aan de potjes van 6 mnd en met moeite 3 hapjes brood….  help 


  MevrBoes
  Bijdrager
  #10452613 Quote

  Zou je een schema kunnen plaatsen van wat ze allemaal krijgt/aanbied.? Misschien eet ze het niet omdat ze over de hele dag te veel krijgt? Waardoor ze geen trek heeft?


  RomyVM
  Bijdrager
  #10452617 Quote

  Hier was het ook lange tijd tobben en precies wat jij zegt.. tot 12 maanden de potjes van 6 maanden (groente) gegeten en dan maar 1/2 potje per dag. Fruit ging vers gelukkig wel goed.

  Vanaf 12 maanden wilde ze ineens met de pot mee-eten, zomaar! En weg waren de potjes…

  Met 9 maanden is 3 flessen voldoende (7-13-19) en eventueel kun je de fles van 13 maar 120 of 150 geven. Dat hielp hier wel. Zeker geen fles meer om 7-11-15-19, want dan gaat brood er zeker niet in, omdat ze vol.zit van de fles van 11u.

  Verder: blijven aanbieden, het komt vanzelf. Hier ging het dus ook moeizaam maar nu is ze 21 maanden en eet prima. Vanaf 14 maanden volledig van de flessen af (van 12 tot 14 maanden alleen nog een avondfles)
  Soms zijn er nog periodes dat ze ineens brood weigert, maar dan geef ik het vaak in de auto of op de fiets/in de wagen in haar hand en dan hapt ze het zo weg, gewoon omdat we dan niet aan tafel zitten 🙂

  Met fruit kun je nog proberen om wat vers fruit door een potje te prakken, zodat ze langzaam went aan gewoon fruit. Dus een stukje banaan, mango, aardbei of framboos. Dat werkte hier prima en zo at ze toch vers fruit!


  RomyVM
  Bijdrager
  #10452618 Quote

  En de eerste verse groente die er goed in ging, was gewoon een goed gekookte aardappel, jus, brocolli of bloemkool. Nog steeds eet ze dat het liefst. Dat is bijna pap, zo fijn en zacht is het 🙂 En nog gezond ook. Pasta, rijst etc is toch veel moeilijker..


  Lewis
  Bijdrager
  #10452654 Quote

  Ik heb hier een broodmonstertje van 1 jaar dat juist veel soorten groenten een vervelende structuur vindt hebben. Zeker nu in deze tijd merk ik dat ze heel goed haar eten bestudeert op haar bordje. Met groot wantrouwen. Het lijkt wel of ze het spannender vindt dan eerder. Dit begon rond 10 maanden en ze is nu bijna 13 maanden. Hier en daar gaat er toch weer wat in nu. Ze at van de week broccoli met cashewsaus. En wat tomaatjes. Fruit gaat altijd al beter. 

  Wij hebben haar al vroeg met onze maaltijden mee laten eten (waarvan ze dus absoluut geen betere eter geworden is, het is niet de betere methode ofzo). Ze krijgt dus ons eten, of het deel ervan dat geschikt is, van ontbijt, lunch en avondeten en fruit. Op internet vind je veel over hoe je dit veilig aanbiedt in stukken. Toen ze vanaf 10 maanden slechter ging eten, ben ik dit juist blijven doen, zodat ze haar eten kan blijven ontdekken. Want, zo zegt internet in elk geval, op een gegeven moment eet ze het wel. Dan went ze eraan. En het lijkt dus te werken hier. Al heb ik al heel wat maaltijden zitten staren naar hoe ze alles plet, in haar haar smeert en op de grond gooit, en uiteindelijk geen enkele hap eet. Ik leg er wel vaak iets bij dat een vorige keer goed ging en ik hou met koken wel rekening met haar smaak. Soms een potje om haar buikje even goed te vullen, 1 a 2 keer per week ofzo. Melk is geminderd toen haar eten meer werd. Wij hebben op deze manier geen gevechten met een baby, geen frustraties, behalve dat mn met liefde gekookte eten nog vaak richting de honden gaat haha! En zij heeft altijd wat te ontdekken aan haar eten. Het is al goed als ze erop sabbelt of het alleen maar proeft. Het zal nooit wennen als je stopt met aanbieden denk ik dan… misschien werkt dit ook bij jullie. 

  Overigens maakt de vorm wel uit hier. Brood zonder korsten gaat veel beter. En geen pitjes en zaden erin. Mais uit een blik is ieuwl. Mais van de kolf knaagt ze zo een paar happen van op, want het is interessant. Ze lustte lang geen tomaten. Maar wel tomatensoep (die geef ik met stukken korstloze brood erin). Pasta stukken eet ze niet als ik ze door midden snijd wel. 

  En het moment scheelt ook wel. Als ik tijdens het koken haar in de eetstoel bij de keuken zet, snackt ze wel een hapje van het een of ander weg. Ze is afgeleid, er is geen druk om het op te eten. Ik zit er niet met mn neus verwachtingvol bovenop. Dat scheelt. 

  Verder is elk kindje op zn eigen tijd klaar voor eten hoor. Je doet het goed als je kindje gewoon blij en gezond is.


  Daniek
  Bijdrager
  #10452666 Quote

  Bedankt voor jullie reacties.

  Mwboes, haar eetschema is als volgt

  07.30 fles 180cc

  09.30 fruit (potje) + water

  11.30 boterham (wat dus maar een paar stukjes is)+ thee

  12.30 fles 180cc

  15.00 thee, stukjes banaan of framboos gaan nu redelijk (bij elkaar 2 frambozen haha) of soepstengel. Een enkele keer als ze hongerig is nog een klein flesje van 90cc

  17.00 groente potje + yoghurt

  19.00 fles 210cc en dan naar bed.

  Zeeuwsmeisje,

  Bedankt voor de tips, ga eens proberen fruit er doorheen te prakken, zoals je leest gaat op een rustig moment een klein beetje fruit goed, maar nooit genoeg om te vullen..  en fijn te horen dat het bij jou nu goed gaat, geeft weer hoop

   

  Lees ook: Alles over doorslapen

  StephW
  Bijdrager
  #10452696 Quote

  En als ze er zelf mee mag spelen? Hier was rapley een handige methode voor dingen als brood. Je kan ook een soepstengel proberen, of een cracotte?


  Annie
  Bijdrager
  #10452698 Quote

  Hoihoi,
  Mijn zoontje exact t zelfde! Ging ook echt kokhalzen ervan.. lekker glad gemalen gegeven en pap.. en ineens ging hij slechter eten van het glad gemalen eten en accepteerde hij stukjes wel.. langzaam aan ging dat steeds beter.. nu is hij bijna 2 en eet echt alles! Ieder kind is anders hoor, komt vanzelf! Als je t op gaat dringen werkt juist averechts. Gewoon af en toe eens proberen en niet te druk om maken!


  MammaVanBI
  Bijdrager
  #10452814 Quote

  Mijn zoontje at vanaf 4 maanden mijn zelf gemaakte prakjes, wel helemaal glad gepureerd. Dit at hij zonder problemen tot hij 6 maanden was. Toen wilde hij opeens niet meer mijn zelfgemaakte eten maar alleen potjes. Tot ongeveer 12 maanden heeft hij ook de 6 maanden potjes gegeten, helemaal glad. Opeens weigerde hij dat ook en wilde hij juist ons eten! Vanaf toen at hij gewoon met de pot mee. Natuurlijk het ene beter dan het ander maar wat ik wel weet is dat kinderen soms niet te peilen zijn 😅 zo at hij vorige week een heel bord spaghetti weg en keek hij er gister naar alsof hij het nog nooit in z’n leven had gezien en was absoluut niet van plan om het te proeven. Haha.
  Komt dus echt vanzelf wel goed, mijn zoontje had ook wat meer moeite met structuur maar dat word echt minder. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct