Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Brood geven

 • Auteur
  Berichten
 • #10377432

  Mijn zoontje is nu 6 maande ben gaan proberen brood te geven hele kleine stukjes maar zat er bijna in te stikken dus dat was geen succes hebbe julie meschien ideen wat ik als vervanger kan geven 


  Duifje
  Bijdrager
  #10377437 Quote

  Wij zijn zelf begonnen met het geven van een stukje korst, wat ze zelf in de hand kon vast houden voordat we echte stukjes gaven. Ze sabbelde hier lekker op en uiteindelijk viel het korstje in haar mond uit elkaar, waardoor ze het eenvoudig kon doorslikken. Ze is nu 10 maanden en eet boterhammen alsof het niks is. Ze vindt het heerlijk. De korst laten we nu ook gewoon eraan zitten en dat gaat prima.


  Caroline F
  Bijdrager
  #10377443 Quote

  Je kindje moet hier echt nog aan wennen. Is niet gewend te kauwen op iets en ook niet dat hij vast voedsel door moet slikken. Je kan het het beste gewoon aan blijven bieden. Alleen zo leert hij het. Kan gerust even duren, is helemaal niet gek


  BenB
  Bijdrager
  #10377446 Quote

  Geen vervanging, maar gewoon oefenen


  Bezig bijtje
  Bijdrager
  #10377460 Quote

  Wat hierboven staat! Als je het spannend vindt kun je het CB nog om tips vragen, die denken vaak goed mee


  gebruiker482178
  Bijdrager
  #10377478 Quote

  Je kan het brood tussen de kaken stoppen, dat stimuleert het kauwen.

  Lees ook: Voedingsschema baby: het eerste jaar

  MamaRenee
  Bijdrager
  #10377481 Quote

  Wij hebben toen een maand langer gewacht met brood geven en zijn eerst begonnen met een maisvinger (een soort gezonde babychips). Hij heeft het hierdoor makkelijker opgepakt en verslikt/stikt hierdoor eigenlijk nooit (hij is nu 14 maanden)


  MammavanT
  Bijdrager
  #10377483 Quote

  Wij lopen een maandje voor jou. Wat wij gedaan hebben is inderdaad een broodkorst om mee te spelen geven, wel in de wipstoel op de stand meest rechtop. Nu zit ze in de kinderstoel. 

  Als ik dan zelf een broodje at, dan zat ze me te bestuderen. Dus dan deed ik af en toe mijn broodje kort in haar mondje. Niet lang genoeg om een stuk af te happen, maar wel dat ze wist dat ik ook brood at. Werd ze enthousiast van. En na een week of 2 ging er steeds meer van die broodkorst ook echt op. Toen heb ik een broodje zonder korst, met een beetje margarine, in blokjes van ongeveer een cm gesneden. De eerste stukjes belandden in haar verhemelte. Beetje lospeuteren. Maar het ging al snel beter. Nu 2 weken later eet ze een heel ‘binnenkantje’, gewoon zelf. Lekker graaien met die vuistjes en oefenen met het openen van de vingers. Ze is nu 6,5 maand.

  Om haar aan granen te laten wennen maakte ik trouwens wel van haar ochtend fles, van een klein beetje, een pap met 1 eetlepel granenpap.

  Misschien heb je wat aan dit verhaal. 


  Carola NR
  Bijdrager
  #10383682 Quote

  Soppen in de warme melk? Lekker zacht..

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct