Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Broodbeleg En Toetje

 • Auteur
  Berichten
 • #10215952

  Dag dames,

  Ik was even benieuwd naar jullie ervaringen/advies. Mijn zoontje is nu 9,5 maand en het gaat hartstikke goed met eten. Maar ik wil wat meer variatie aanbrengen in het broodbeleg. Maar ben een beetje bang om alles erop te doen i.v.m. suiker en zoet e.d. Ik lees wel op meerdere sites dat je appelstroop kan geven, maar daar zit toch hartstikke veel suiker in? Gebruiken jullie een bepaald soort merk of iets? En wat geven jullie nog meer? Gewoon eigen jam bijvoorbeeld of een apart merk speciaal voor baby’s?

  Met het toetje zit ik een beetje met hetzelfde. Wat geven jullie als toetje? Hij heeft nu een paar keer zo’n klein danoontje gehad, maar die wil ik eigenlijk niet geven. Yoghurt is hij tot nu toe niet zo fan van, ook niet met gepureerd fruit er doorheen. Wat geven jullie?

  #10215962 Quote

  Je hebt van “de kleine keuken” van alles aan beleg! Geen zout en suiker toegevoegd.

  Er zitten wel van nature fruitsuikers in..

  Te koop bij AH in het baby schap.

   

  #10215985 Quote

  Ik gebruikte ook van de kleine keuken, die hebben nu aardig wat keuze. En toetje gaf ik gewoon yoghurt, anders een heel klein beetje roosvicee of dikzak er doorheen?


  KT
  Bijdrager
  #10215994 Quote

  Hier ook kleine keuken beleg. Bij 1,5 jaar begonnen met normale appelstroop.

  daarnaast smeerbare vegetarische worst daar zit geen troep in zoals bij smeerworst. 

  Als toetje Griekse yoghurt maar een toetje kreeg ze pas met een jaar elke dag. 

  #10216021 Quote

  Hier ook de kleine keuken beleg 

  Echt een topper hier


  Calli
  Bijdrager
  #10216031 Quote

  Mijn zoontje is gek op pindakaas. Je hebt nu van die 100% pindakaas zonder suiker en zout. En bietenspread vind hij heerlijk!

   

  read more image Lees ook: Alles over doorslapen

  BabyKoot
  Bijdrager
  #10216127 Quote

  Hier waren appelstroop en pindakaas een groot succes. Appelstroop is juist ook goed vanwege het ijzer en de vezels en ja er zitten natuurlijke suikers in, maar ook dat kan een baby prima hebben ( anders kan je ook maar beter geen fruit meer geven) Voor de pindakaas gebruiken wij natuurlijke pindakaas waar geen suiker of zout aan toegevoegd is. Smeerleverworst ( ook de vegetarische) zou ik niet te vaak geven vanwege de grote hoeveelheid zout. 

  Banaan op brood was hier in het begin trouwens ook een grote hit en smeerkaas voor kinderen (maar ook beperkt ivm het zout) 

  Als toetje wordt er gewone yoghurt gegeten, dat gaat er hier gelukkig prima in. Je zou nog sojayoghurt kunnen proberen, die smaak is iets zachter. 


  Duffel
  Bijdrager
  #10216205 Quote

  Hier ook kleine keuken beleg. De mango-pompoen variant vind hij heerlijk. Daar zit wel suiker in trouwens (agavesiroop), maar dat vind ik zelf niet zo erg. 

  Verder ook wel eens avocado, daar is hij gek op


  Kindersuprise
  Bijdrager
  #10216258 Quote

  Op brood: 100% pindakaas, boter zonder zout, avocado, appelstroop, biologische jam zonder suiker, aardbei, huttenkase, Heel af en toe smeerkaas met weinig zout

  Als toetje gaven we alleen biologische yoghurt of fruit. Nu met dit warme weer kun je ook ijsjes maken van yoghurt en fruit of waterijsjes van diksap

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct