Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Bruiloft Schoonzus Ruzie Schoonouders

 • Auteur
  Berichten

 • anooniem
  Bijdrager
  #10536029

  Hallo, ik probeer een zo kort mogelijke samenvatting te maken van mijn verhaal/vraag.

  Onze dochter is 1O mnd oud. We hebben in de kraamtijd ruzie gekregen met mijn schoonouders. De ouders van mijn vriend. Hoop gedoe om de kleine, discussies, uiteindelijk uitgelopen op ruzie en niet meer gezien/gesproken tot vorige maand. Mijn vriend is laatst een keer gaan praten om te peilen hoe ze er in staan. Nog steeds boos. Alles is onze schuld en ze gaan geen excuus aanbieden want vinden dat ze niks fout hebben gedaan.

  Nu trouwt de zus van mijn vriend volgende maand. Helemaal top. Dan moeten we die mensen dus onder ogen komen. Ik heb hier al weken stress om. Ik ken verder niemand op die bruiloft.. we moeten op de foto. Met de lunch & het diner zitten we bij die mensen aan tafel.. helemaal k*t.

  Ik weet gewoon niet wat ik hier mee moet. Iemand tips? Wat zouden jullie doen. Ps. We willen het niet goedmaken met mijn schoonouders voor de bruiloft.. want we zijn daar nog niet aan toe.

  #10536037 Quote

  Pfoe wat vervelend!
  Hoe is de relatie met de zus van je vriend? Heb je enig idee hoe de tafelschikking zal zijn? Als je niet direct bij hun aan tafel zit, dan is toch elkaar een beetje ontlopen dan. Wat kan je anders wanneer je je schoonouders niet wil spreken voor de bruiloft? Ik hoop alleen wel echt voor de zus van je vriend dat de sfeer wel positief blijft en dat jullie je allemaal kunnen inhouden voor het huwelijk.


  JoanB
  Bijdrager
  #10536039 Quote

  Het is natuurlijk de dag van de zus van je vriend, dus wil je voor haar de sfeer goed houden. Dit betekent natuurlijk niet dan je opeens heel leuk moet doen met je schoonouders, maar wel dat jullie je af kunnen vragen of de sfeer goed houden lukt als je bijvoorbeeld bij elkaar tafel zit. Vertrouw je dat niet? En kunnen je vriend en zijn zus goed met elkaar? Dan zou ik wellicht vragen of de tafelschikking zo mag ingesteld dat je niet samen hoeft te kletsen de hele avond. Misschien had je schoonzus daar zelf ook al aan gedacht, er vanuit gaande dat ze afweet van jullie ruzie?

  Wat een rotsituatie voor jullie zeg.. Hoe dan ook succes en sterkte! Hopelijk lukt het tanden op elkaar houden die dag zodat je daarna in alle rust weer eens kunt gaan praten met elkaar als jullie er wel aan toe zijn.


  gebruiker111771
  Bijdrager
  #10536043 Quote

  Een heel vervelende situatie inderdaad.

  Bij mijn bruiloft zagen de gescheiden ouders van mijn inmiddels man elkaar weer voor het eerst sinds tijden. We hebben aangegeven aan beiden voorafgaand dat ze zich gedragen omdat het ons feest was. We accepteerden geen ruzie en zouden ze naar huis sturen als we iets merkten. Wij hadden de tafelschikking en de plaatsen bij de ceremonie goed uitgedacht waardoor elkaar ontlopen makkelijk was. Klinkt hard, maar het ging goed. Ze hebben zich aan onze regels gehouden.

  Wat ik wil zeggen, houd je in, sta die dag boven de ruzie en ontloop elkaar waar het kan, maar gedraag je. Het is niet jullie dag. 

  Bijleggen zou ik zeker niet doen voor die dag als het niet jullie wens is. Inmiddels hebben wij ook nauwelijks contact met de vader van mijn man en zijn vrouw. Vele ruzies later hebben we besloten dat goedmaken er niet meer in zit. Mochten we elkaar ergens treffen, dan gedraag ik me. 

  Succes/sterkte.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct