Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Buik na bevalling

 • Auteur
  Berichten

 • Ooshap
  Bijdrager
  #10414982

  Hoi allemaal, 

  Ik ben nieuwsgierig hoe jullie lichaam is na de bevalling. Ons dochtertje ie geboren op 12-12-2020 en we hebben een zoontje van 1.5 dus toen hij 7 maanden was werd ik weer zwanger  nu ben ik nooit heel slank geweest, maar momenteel is mijn gewicht boven de 100. Ik weet ergens 9 maanden zwanger 9 maanden ontzwangeren. Het afvallen lukt ook niet heel goed. Ik probeer zoveel om normaal te eten, volkoren producten en groente en fruit etc. Koek en chips probeer ik te laten staan. 

  Echter heb ik echt een hangbuik. Verschrikkelijk.  En ja ik ben tevreden en blij met mijn kinderen maar niet met mijn lichaam. 

   


  ZazouSept
  Bijdrager
  #10414994 Quote

  Mijn lichaam is ook erg veranderd. Ik had een enorme buik en heb daar echt een hangbuik aan overgehouden. Mijn gewicht was twee weken na de bevalling weer hetzelfde (daarna niet meer gewogen) toen ik op controle was in het ziekenhuis. Het zit bij mij dus niet zozeer in de kilo’s (die had ik voor de zwangerschap al 😉 haha) maar echt in de losse huid. Ik heb ook héél veel striae op dat deel van mijn buik. Mijn buikspieren zijn mooi gesloten maar ik betwijfel of dit nog kan verbeteren in de toekomst. Hij is nu 1,5 dus ik denk eerlijk gezegd van niet. Als er ooit een tweede komt overweeg ik daarna een buikwandcorrectie. Dan zal ik wel eerst wat moeten afvallen hoor. 

  #10415035 Quote

  Ik had al geen mooie buik, dus dat scheelt. Ik ben sowieso te zwaar, maar zat al snel weer op het gewicht van voor de bevalling. Inmiddels nog zo’n 16/17 kilo extra afgevallen. Ik zit onder de striae. Letterlijk van onder tot boven en van links naar rechts. Tja, het hoort er nu eenmaal bij…


  MamavanRomée
  Bijdrager
  #10415036 Quote

  Ik was nooit super slank maar na mijn zwangerschap is het toch echt wel extreem erger geworden. Mijn dochter is nu 3 maanden. Ik heb een keizersnede gehad dus dat litteken zit echt precies onder die hangbuik waardoor het nog erger lijkt. 😂 Alles is ook groter geworden mijn benen, billen zelfs armen! Walg op dit moment echt van mezelf. Vandaag voor het eerst weer werken dus ook gelijk streng dieet. 😅


  Lewis
  Bijdrager
  #10415076 Quote

  Heeft weinig met gewicht te maken denk. 

  Ik had altijd maat 38 en toch een beetje een buikje. Mensen vroegen door mijn dunne benen wel eens of ik zwanger was, neehoor gewoon lekker gegeten. 

  Na de zwangerschap met gigabuik en veel vocht (18 kilo aangekomen) was ik binnen 2 weken weer redelijk op gewicht. Nog 2 kilo over. En dat is nog steeds zo. Maar ik pas weer in maat 38. En toch…. Wat eerst een 3 maanden zwanger buikje leek is nu toch echt wel groter. En het is blubberig en hangt een beetje. Ook striae op mijn onderbuik. 

  Dus ook ik met maat 38 kan een bikini of blousje in een broek stoppen wel op mijn buik schrijven 🙂

   

   

  #10415081 Quote

  Het herstel zal bij iedereen anders gaan en vaak wordt je niet meer hetzelfde als voor de zwangerschap. Wat ik vaak hoor (ook van slanke vrouwen) is dat je taille/heupen door het dragen van de buik en de hormonen toch wat uitdijen.

  Ik heb een heel grote buik gehad tijdens mijn tweede zwangerschap. Ik droeg een tien ponder. Ik heb er geen enkele striem of striae aan over gehouden. Dit is vaak toch een kwestie van aanleg.

  Ondanks mijn stevige bouw heb ik altijd een vrij platte buik gehad. Ik heb nu echt wel een buikrol maar het is geen slap hangend vel. Dat is mijn geluk. In mijn geval kan ik een platte buik krijgen als ik een paar kilo’s af zou vallen. 

  Verder heb ik, slappere borsten, aambeien en een litteken van de knip waar ik echt nog wel last van heb, grijze haren, wallen onder mijn ogen van vermoeidheid 😂 je zal er altijd iets aan over houden denk ik 😅

  #10421373 Quote

  Strikt gecontroleerd dieet.

  Blijf oefenen.

  Draag 8 uur per dag shapewear.

  Dit is wat ik nu probeer te doen.

  Hoop dat dat zal veranderen.


  Trinityairkick
  Bijdrager
  #10429402 Quote

  Ja ik vind het ook lelijk bij mezelf, maar als ik naar andere vrouwen kijk dan denk ik dat juist weer niet. 

  Misschien ben ik verschillende lichamen gewend, omdat ik altijd veel competitie-sporten heb gedaan en dus veel in kleedkamers stond. De eerste keren sauna-bezoek vond ik ook spannend, maar ik realiseerde me dat écht niemand perfect is. 

  Dus ik heb er nu gewoon schijt aan en loop in mijn maat 38 bikini rond, terwijl ik eigenlijk maat 42 broeken heb. (Het is ook een goed zittende bikini, maar dan hangt m’n buik erover)


  Dijker
  Bijdrager
  #10434373 Quote

  Ik denk dat het vrouweigen is om altijd maar te vergelijken met een ander en ik doe er vrolijk aan mee 😉

  2 jaar geleden een super lief ventje op de wereld gezet, voor de zwangerschap was ik tenger, woog met moeite 50kg (at als een bouwvakker en kwam niets aan), kleine cup A en een platte buik.

  Tijdens de bevalling woog ik 78kg, alleen maar aangekomen in de buik, billen en benen (yeah! Lang leven de 3 B’s)

  Nu 2 jaar later, nog een dikke buik (lijk wel 4/5maanden zwanger), een dikke cup B en nog 65kg. Als ik nu eet als een bouwvakker vliegen de kilo’s eraan. 

  Het heeft even geduurd, maar f*ck de rest van de wereld! In mijn wereld doet het er voor mij toe dat mijn mensen mij leuk vinden, mijn man me sexy vind en ik voor de kleine man de leukste mama ben. En dan die 15kg extra, de dikkere buik en borsten, ach ja.. mijn leven voor de zwangerschap was ook niet ideaal. 

  @Topic, ik herken je zeker wel. Heb ook getracht om te dieten, maar ik werd me er toch sacherijnig van. En het ergste was dat de kilo’s weggingen daar waar ik ze graag mag zien 😉 
  Probeer te genieten van je kinderen, zij zien jou niet zoals jij jezelf ziet maar krijgen dat wel mee. 

   

   

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct