Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Buikpijn aanvallen na bevalling en spiraal

 • Auteur
  Berichten

 • Poni
  Bijdrager
  #10200884

  Hallo allemaal, 

  Voor mijn zwangerschap heb ik altijd de Mirena spiraal gehad, ik was hier super tevreden over nooit meer ongesteld en geen bijwerkingen. 

  Paar maanden na de bevalling weer gekozen voor de Mirena spiraal. Nu ben ik er totaal niet blij mee, heb heftige buikpijn aanvallen, steken krampen enz. Ook is mijn menstruatie heftiger als voor de spiraal en duurt ook veeeeeel langer ong 10 tot 14 dagen. (Zonder spiraal was dit 5 dagen) heb volgende maand een afspraak staan bij de Gynaecoloog maar was benieuwd of iemand dit herkent en wat jullie er toen aan hebben gedaan. Alvast bedankt.


  BenB
  Bijdrager
  #10200896 Quote

  Het kan zijn dat je lichaam het spiraaltje afstoot. Ik zou even contact opnemen met de huisarts. 


  Poni
  Bijdrager
  #10200919 Quote

  Daar ben ik indd geweest, die heeft me door verwezen naar de gyn.


  crazybirdlady
  Bijdrager
  #10200977 Quote

  Ik heb dit ook ongeveer gehad. Ik had eerst geen last van de mirena maar ineens kreeg ik erge krampen of ik ongesteld moest worden. Verder bloedde ik niet, dat was dan weer wel fijn aan de spiraal. Maar ik kreeg er steeds meer last van. Op een gegeven moment bijna de hele dag krampen en tijdens de seks had ik ook veel last van pijn. Ik heb hem er weer uit laten halen na een aantal bezoeken aan de gyn. Voor mij was dit een verademing. Hij leek niet helemaal goed te zitten en ik had er een cyste door gekregen. Dit is blijkbaar een mogelijke bijwerking van de mirena. Toen de mirena er eenmaal uit was begonnen de krampen snel af te nemen en nu heb ik nergens geen last meer van. 

  Misschien dat jij ook een cyste hebt waardoor je last hebt en het daarna weer over gaat als die verdwijnt. Bij mij hielden de klachten toen helaas niet op dus daarom de spiraal laten verwijderen.

  Hoop voor je dat de gyn meer duidelijkheid kan geven en dat je minder last van krampen etc. gaat krijgen!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct