Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Buikslaper 5

 • Auteur
  Berichten

 • Mamalicious
  Bijdrager
  #10298457

  Hallo,

  Onze zoon van 5 weken wil niet op zijn rug slapen, krijst dan alles bij elkaar. Wanneer ik hem op zijn buik neer leg in de box is hij stil en slaapt hij.

  Nou is het zo dat als meneer ‘s nachts in zijn wieg ligt (ingebakerd) hij vaak wel 1 of 2 uurtjes slaapt, maar dan ook begint te huilen, wanneer hij dan op zijn buik gelegd wordt is hij stil. Uiteraard draai ik hem nadien weer op zijn rug en begint het drama weer helemaal opnieuw.

  Dan haal ik hem maar uit zijn bed en leg ik hem bij mij op mijn buik, zodat hij en mijn man nog wat slaap kunnen pakken, resultaat: een moeder met een vermoeidheidsprobleem. 

  Ik ben ten einde raad en eigenlijk geneigd om te zeggen slaap dan maar op je buik, als je dat prettig vind. Mede omdat ik nog een zoontje rond heb lopen en ik hem op dit moment niet de aandacht kan geven wat hij verdient.

  Iemand nog andere tips voor het slapen van mijn zoontje? Ik weet niet meer wat ik moet doen….

   

   

  #10298464 Quote

  Hi,

  Wij hebben hetzelfde gehad. Echt een enorm dilemma vond ik dat, maar op een gegeven moment heb ik hem overdag wel op zijn buik laten slapen. Dat ging goed, in het begin ging ik natuurlijk driehonderd keer kijken maar hij lag altijd netjes en zijn hoofd lag ook soms de andere kant op (dus hij tilde hem zelf gewoon op tijdens zijn slaap). ’s Nachts probeerden we vaak hem te foppen, door hem in te laten slapen op zijn buik en vervolgens als hij diep sliep en wij naar bed gingen (hij sliep ook al op zijn eigen kamertje toen) hem alsnog te flippen en in te bakeren. Ging op zich goed, behalve richting de ochtend als hij niet meer zo knock-out van vermoeidheid was (eindigde een van ons vaak op de bank zo rond 4 uur met baby op de buik).

  Na een paar weken (ik weet niet precies meer hoe lang) hebben we hem ook ’s nachts op zijn buik gelaten. Ik denk dat hij 8-10 weken was ongeveer toen. De eerste nachten ben ik echt heel vaak gaan kijken, maar uiteindelijk groeit het vertrouwen. 

  Nu een zoon van net 7 maanden en nog steeds een notoire buikslaper. Een zeer makkelijke (in)slaper, maar op zijn rug? No way. 
  Ik weet dat het wordt afgeraden en ik ben ook zeker niet iemand die de risico’s constant bewust opzoekt. Alleen het was hier thuis ook, net wat jij zegt, ofwel niet slapen of wel, maar op zijn buik. En uiteindelijk is na een aantal weken aanklooien die vermoeidheid zo enorm killing en dus de keuze toch wel makkelijk gemaakt. Onze zoon was wel al vrij sterk (ik weet niet hoe dat bij jouw zoontje zit?), hij kon al heel snel zijn eigen hoofd omhoog houden bijvoorbeeld en hield het ook vrij lang vol al op zijn buik. Vond dat wel een fijn idee zelf.

  Sommige mensen zeggen dat buikslapers niet bestaan, maar daar ben ik het sinds ik moeder ben zeker niet mee eens. We hebben het geprobeerd, op zijn rug, maar het werkte gewoon echt niet hier, het ligt dus niet aan jou! Als wij hadden moeten wachten tot hij kon rollen met hem op zijn buik laten slapen hadden we 4,5 maand niet geslapen haha.

  Is het anders een idee overdag hem sowieso al op zijn buik te laten slapen? Dan ben je in de buurt en kun je het in de gaten houden.


  Sopi
  Bijdrager
  #10298465 Quote

  Tsja.. Mijn eerste dochter sliep met 8 weken op de buik overdag en snachts. Daarvoor was ze hele nachten wakker en op haar buik sliep ze ineens door en werd ze een super goede slaper.

  Dochter 2 is nu 7 weken en leg ik sinds een paar dagen ook op haar buik. Vind ze heerlijk! Zij slaapt nog niet door (dat was bij de eerste ook wel een wonder) maar is veel rustiger in bed en huilt niet meer snachts.

  Ik weet dat buikslapen zeer afgeraden wordt dus ik ben geen goed voorbeeld.

  Maar ik zou zeggen kijk naar je kindje en doe wat goed voelt voor  beiden. Uiteraard zo veilig mogelijk.


  Mamalicious
  Bijdrager
  #10298468 Quote

  Hi, Wij hebben hetzelfde gehad. Echt een enorm dilemma vond ik dat, maar op een gegeven moment heb ik hem overdag wel op zijn buik laten slapen. Dat ging goed, in het begin ging ik natuurlijk driehonderd keer kijken maar hij lag altijd netjes en zijn hoofd lag ook soms de andere kant op (dus hij tilde hem zelf gewoon op tijdens zijn slaap). ’s Nachts probeerden we vaak hem te foppen, door hem in te laten slapen op zijn buik en vervolgens als hij diep sliep en wij naar bed gingen (hij sliep ook al op zijn eigen kamertje toen) hem alsnog te flippen en in te bakeren. Ging op zich goed, behalve richting de ochtend als hij niet meer zo knock-out van vermoeidheid was (eindigde een van ons vaak op de bank zo rond 4 uur met baby op de buik). Na een paar weken (ik weet niet precies meer hoe lang) hebben we hem ook ’s nachts op zijn buik gelaten. Ik denk dat hij 8-10 weken was ongeveer toen. De eerste nachten ben ik echt heel vaak gaan kijken, maar uiteindelijk groeit het vertrouwen. Nu een zoon van net 7 maanden en nog steeds een notoire buikslaper. Een zeer makkelijke (in)slaper, maar op zijn rug? No way. Ik weet dat het wordt afgeraden en ik ben ook zeker niet iemand die de risico’s constant bewust opzoekt. Alleen het was hier thuis ook, net wat jij zegt, ofwel niet slapen of wel, maar op zijn buik. En uiteindelijk is na een aantal weken aanklooien die vermoeidheid zo enorm killing en dus de keuze toch wel makkelijk gemaakt. Onze zoon was wel al vrij sterk (ik weet niet hoe dat bij jouw zoontje zit?), hij kon al heel snel zijn eigen hoofd omhoog houden bijvoorbeeld en hield het ook vrij lang vol al op zijn buik. Vond dat wel een fijn idee zelf. Sommige mensen zeggen dat buikslapers niet bestaan, maar daar ben ik het sinds ik moeder ben zeker niet mee eens. We hebben het geprobeerd, op zijn rug, maar het werkte gewoon echt niet hier, het ligt dus niet aan jou! Als wij hadden moeten wachten tot hij kon rollen met hem op zijn buik laten slapen hadden we 4,5 maand niet geslapen haha. Is het anders een idee overdag hem sowieso al op zijn buik te laten slapen? Dan ben je in de buurt en kun je het in de gaten houden.

  Overdag slaapt hij inderdaad al op zijn buik, dit gaat goed, ook legt hij inderdaad z’n hoofdje al om. Het probleem is echt de nacht. Wat jij zegt kan ik inderdaad proberen, gister al gedaan, maar toen sliep hij wellicht nog niet diep genoeg.

  Blijft lastig hoor, ze kunnen niet zeggen hè wat ze willen, haha.


  Spatel
  Bijdrager
  #10298472 Quote

  Ik ben zelf een buikslaper. Dus ik was voorbereid op een kind die mischien wou buikslaper. 

  Ik heb een aerosleep matras gekocht met een toplaag met gaatjes. Je kunt deze toplaag ook los kopen en daarbij horende matrashoes. Deze toplaag is dikker met gaten zodat als je kindje op z’n buik slaapt hij gewoon nog kan ademen door het matras. Ofja de toplaag. Het is een stevig dik ding ik ben er erg blij mee. 


  Rcl
  Bijdrager
  #10298520 Quote

  Lekker op buik slapen dat doe ik ook en op de zei 

  Lees ook: Alles over doorslapen

  gebruiker193638
  Bijdrager
  #10298585 Quote

  Onze dochter van 6 weken slaapt ook al drie weken op der buik in der bed. Slaapt dan heerlijk rustig vier uurtjes. Op der rug heel onrustig en Max anderhalf uur. 
  wij hebben een aerosleep matrasje in der ledikant. 


  Junidochter
  Bijdrager
  #10298615 Quote

  Mijn dochter is toen ze echt nog heel klein was heel onrustig geweest. Hebben haar veel ingebakerd. Overdag sliep ze wel eens op de buik. Snachts legde ik haar altijd op de rug. Sinds ze kan draaien slaapt ze altijd op haar buik. Ik denk dat als we dat eerder hadden gedaan het veel wakker uurtjes had gescheeld!


  Miesemuisje
  Bijdrager
  #10298690 Quote

  Ons zoontje van nu 12 weken slaapt ook al een tijd op zijn buik! Eerst alleen overdag, maar later ook ‘s nachts hem op zijn buik laten slapen. Vond ik in het begin ook spannend, maar heb hem geen 1 x verkeerd zien liggen. Mocht hij een keer met zijn gezicht recht naar beneden liggen, draait hij binnen 10 seconden zelf al bij.. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct