Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Buiktraining

 • Auteur
  Berichten
 • #10328351

  Hallo allemaal, 

  ons zoontje is inmiddels 9 weken, maar nog best onrustig. Het gaat wel beter als in het begin. Hij heeft een enorme voorkeurshouding naar links. We zijn al paar keer bij de fysio geweest en ook al 3 keer bij de osteopaat. Hij is wel een stuk rustiger, maar blijft die voorkeurshouding houden. Hij wil hierdoor ook absoluut niet op zijn buikje liggen. Hij word dan heel erg kwaad en je ziet ook dat hij erg veel moeite heeft om z’n hoofd omhoog te houden. Nu maak ik mij heel erg zorgen om zijn nekje omdat we die niet trainen omdat hij dan zo overstuur raakt.. ook heeft dus de fysio en osteopaat niet geholpen hier bij, wat moeten we nu doen? Wachten tot het vanzelf beter gaat ? Hij is al wel veel rustiger en slaapt snachts van 9u tot 6u smorgens, alleen overdag wat meer moeite met slapen.. 

  #10328358 Quote

  Komt vanzelf goed! 🙂 

  Ik vind het zelf heel belangrijk dat een kind ook “zin” heeft om te leren of trainen. Zolang hij het vervelend vindt om op zijn buik te liggen, niet forceren. Ook als hij niet op zijn buik ligt, traint hij zijn nek!

  Onze dochter vond het niks aan, dus wij oefenden er in die tijd nauwelijks mee, maar ze was alsnog erg sterk in haar nek. 

  Heb je een draagdoek of -zak? Daarin is er geen druk op zijn hoofdje en kun je ook zijn hoofdje de andere kant op draaien. Daarin slaapt hij misschien wel overdag.

  #10328360 Quote

  Of je kan hem misschien wel met zijn buik op die van jullie leggen? En dan langzaam steeds platter gaan liggen 😉

  #10328361 Quote

  Komt idd vanzelf goed! Mijn zoontje had ook een enorme voorkeurshouding, zijn hoofd stond helemaal naar links (of rechts? weet het niet eens meer) en dat is vanzelf bijgetrokken. Hij kon wel snel zijn hoofd omhoog houden en vond op zijn buik liggen leuk.

  Maar ik zou het zeker niet als hij het heel vervelend vindt blijven pushen nu hoor! Je kunt hem ook op je arm houden en steeds iets minder zijn hoofd ondersteunen. Vaak vinden ze het wel interessant en fijn om bij jou te ‘hangen’ en rond te kijken op je arm en zo trainen ze ook hun nekje! Zodra hij iets sterker is in zijn nek zal hij op z’n buik liggen ook fijner gaan vinden. 

  #10328382 Quote

  Dat is waar, pushen lijkt me idd niet goed, en helemaal niet leuk! Bedankt voor jullie reacties! Een draag doek heb ik inderdaad, 

  maar vind het lastig om hem er goed in te krijgen, moet nog even oefenen dus! 
   En als hij op mijn borst ligt doet hij inderdaad z’n hoofdje wel heel goed omhoog en kijkt dan flink in het rond. Ook dat vind ie niet zo leuk trouwens.. 

  #10328472 Quote

  Nee die van mij vond dat dus ook niet leuk… Werd veel beter vanaf 3,5/4 maanden, ineens deed ze niets anders meer dan op het buik liggen 😉 

  Ja, de draagdoek vond ik in het begin ook vreselijk, maar inderdaad blijven proberen en dan wordt het steeds makkelijker. 😄

  Lees ook: Alles over doorslapen
  #10328473 Quote

  Mijn zoontje raakte echt in paniek als ik hem op zijn buikje legde of als hij op zijn buikje rolde en niet meer terug kon. Dat heeft wel een paar maanden geduurd dus ik zou me geen zorgen maken

  #10328598 Quote

  Wij hebben onze dochter weinig op de buik gelegd. Bij 3/4 maanden rolde ze zelf op de buik en  bij 7 maanden tijgert ze. Heeft ze zelf gedaan, we hebben haar maar weinig gestimuleerd 

  #10328621 Quote

  Onze dochter had een hartstochtelijke hekel aan op haar buik liggen. Ze had ook een voorkeurshouding en we moesten haar dus zoveel mogelijk op haar buik laten liggen van het CB. Met 3 maanden zijn we hiermee gestopt, nadat een mensendiecktherapeute ons zei dat ze er niet in geloofde dat je dit móét trainen. Een kind is eraan toe of niet. Het gaf ons zoveel stress, tot huilen aan toe! Wat een opluchting was het om te stoppen met forceren. Met 7 maanden rolde ons meisje plotseling om, met 9 maanden tijgerde ze en met 13 maanden liep ze. Ik ben er inmiddels van overtuigd dat je kan pushen wat je wil, maar elk kind heeft (als het gewoon gezond is) z’n eigen tempo en manier.

  Inmiddels is onze dochter bijna twee en zou ik willen dat ze er wat minder snel vandoor zou gaan, haha! Het komt écht goed! 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct