Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Buiten slapen?

 • Auteur
  Berichten

 • mellamillion
  Bijdrager
  #10024386

  Goedemiddag mama’s,

  Onze zoon van 7,5mnd gaat deze maand naar de kinderopvang, maar nu vroegen ze toestemming of onze zoon zijn dutje mag doen in een buitenbed (lutje potje).

  Eerlijk gezegd hebben wij hier geen ervaring mee, daarom wisten wij niet zo goed wat we moesten antwoorden. We hebben dit nog even open gelaten.

  Zijn er mama’s die hier ervaring mee hebben? Hoe denken jullie hierover?

  Groetjes,
  Melanie


  W83
  Bijdrager
  #10024391 Quote

  Geen ervaring mee. Weet wel dat dit veel gedaan wordt in Scandinavische landen en dat het goed is voor het imuunsysteem. Hier in de buurt zit ook een opvang waarbij ze bijna altijd buiten slapen.


  mellamillion
  Bijdrager
  #10024399 Quote

  Ja, ik las dat ook op internet inderdaad. Hoe denk jij erover? Zou je het doen of niet?


  justborn2016
  Bijdrager
  #10024407 Quote

  Hoihoi. Bij ons op het kinderdagverblijf hebben ze ook buiten een bed staan. Onze dochter heeft hier wel is in geslapen en ze sliep heerlijk!..ze hadden op dat moment ook een jongetje buiten slapen die thuis niet goed sliep en daar buiten al 2.5 uur en die had nog even doorgetukt. Schijnt heel goed te zijn. Opzich wel logisch. Frisse lucht meer zuurstof. Wat ik gehoord heb. Als je je er niet prettig bij voelt moet je het niet doen. En anders zou ik zeggen laat ze het een keer probere.


  mellamillion
  Bijdrager
  #10024409 Quote

  Eigenlijk lees ik alleen maar positieve verhalen, ik ga ze inderdaad zeggen van probeer het maar en als hij het niks vindt dan kunnen ze hem altijd binnen leggen.

  Bedankt voor je antwoord!:)


  DaphneT88
  Bijdrager
  #10024415 Quote

  Ik heb zelf op een kdv gewerkt waar ze dit hadden. Het klinkt altijd een beetje gek om je kindje buiten te laten slapen, maar eigenlijk moet je het vergelijken met als je een rondje gaat wandelen met de kinderwagen en ze dan in slaap vallen. 

  Het is heel goed voor hun weerstand en vaak slapen ze er echt heel goed in. Ze worden erin gelegd met een speciale slaapzak. Ik zou het aanraden. 

   

  Groetjes

  Daphne

  Lees ook: Naar de kinderopvang

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct