Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? Maak een account aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen.

Buiten Spelen Kdv

 • Auteur
  Berichten

 • D Roosje
  Bijdrager
  #10393190

  Hallo dames,

  Hoe gaat het bij jullie? Mijn zoon van 19 maanden komt vaak vies thuis. Vandaag hebben ze bijvoorbeeld buiten gespeeld. We kregen een berichtje of we bij het ophalen een andere jas mee kunnen nemen. Geen probleem natuurlijk.

  We krijgen een tas vol vieze kleren mee naar huis. Kletsnat. Het heeft geregend overal plasjes water, modder en noem maar op. Zijn binnen kleding was tot aan de ellebogen nat. Handschoentjes druppelden water. Ze knijpen niet eens het water eruit. Zijn jas zat onder de modder en grond. Zijn outdoorbroek blijft daar achter en die wassen ze dan wel met die van de andere kinderen.

  Ik ben nu weer zwanger en ben door de vk erg voorzichtig met (pot)grond. Ze zei alleen met handschoenen en daarna je handen heel goed wassen, maar hoe moet ik dat op deze manier volhouden als mijn zoon op deze manier thuiskomt. Ik was 100 keer mijn handen en mijn zoon gaat direct in bad. 

  Gaat het bij jullie ook zo of moet ik hier iets  van  zeggen? 


  Sopi
  Bijdrager
  #10393201 Quote

  Als ik dit lees denk ik alleen maar, wat moet jouw kindje een leuke dag hebben als hij zo lekker mag ravotten en vies mag worden!!

  Ik neem aan dat kleren uitspoelen waar potgrond aan zit nauwelijks gevaar kan vormen voor een zwangere. Je zou het je vk nog eens goed kunnen vragen, maar ik zou me er niet druk om maken! En anders kan je man (indien aanwezig) dit misschien voor je overnemen?


  Sopi
  Bijdrager
  #10393204 Quote

  Hier gaat het trouwens niet zo. Al zit mn dochter ook wel graag in de modder en van de zomer had ze af en toe wel erg vieze kleertjes die ik soms wel weg kon gooien. Ik deed haar leuke setjes van de Zeeman aan (niet te duur) en genoot er maar van dat zij het leuk had. Tegenwoordig komt ze eigenlijk altijd schoon thuis.

  Is het trouwens een “groene” vestiging met bijbehorend beleid? Want als je dit echt vervelend vindt, past deze opvang misschien niet zo bij je


  Ananasss
  Bijdrager
  #10393209 Quote

  Heel eerlijk zou ik me om de grond niet druk maken. Lijkt me niet dat daar allemaal kattenpoep in zit. Maargoed, heb me nooit druk gemaakt om dat soort dingen tijdens mijn zwangerschap 

  qua kdv: onze dochter zit op een agrarische / boeren opvang. Daar is dat dus aan de orde van de dag. Wel hebben ze daar speciale outdoor pakken met laarzen, dus de eigen kleding blijft meestal schoon. Behalve hoe ze eet, kleit, tekent en schildert haha. Ow en als het niet regent hebben ze die pakken niet aan, maar die wurm van ons rolt altijd door de aarde ed. Kan me er niet druk om maken! Ik denk dan altijd maar: wat heb jij een leuke dag gehad 😀 

  #10393234 Quote

  Wat een heerlijke dag voor je zoontje! Maak je niet te druk om die aarde… 

  Wellicht kun je een pak bij Ielm bestellen, dan blijft hij schoon en droog. Regenlaarzen erbij en klaar!

  #10393260 Quote

  Idf een IELM pak kopen, probleem opgelost. En verder zou ik me zeker niet te druk maken. Mijn 2 dochters van 3 en 17 maanden gaan dagelijks naar de speeltuin. 2x per week was ik hun pakken en winterjas uit, t is de volgende ochtend gewoon weer schoon en droog. Ze genieten in de speeltuin en ja, dan worden ze vies. Kleren uit op de mat thuis en rechtstreeks naar de wasmachine! Geen probleem.

  Verder: je kindje heeft het leuk gehad! Heerlijk toch! Kind in bad, kleren in de was en alles is weer schoon.

  Wat betreft betreft je zwangerschap vind ik dat eerlijk gezegd wat overdreven, ik zou me daar totaal niet druk om maken

  read more image Lees ook: Slaapritueel: 1 tot 3 jaar
  #10393333 Quote

  Wat een geweldig kdv!

  Lekker laten genieten!

  En zelf niet zo druk maken.


  Pinkyblue
  Bijdrager
  #10393354 Quote

  Heerlijk toch! Lekker vrij spelen en ontdekken zonder dat iemand zeurt over vies worden.

  Gisteren gingen de kinderen nog op de gras heuvel klimmen en af glijden. Een grootte modder bende in de speeltuin, dus alles zat onder de modder. Daarna krijgen ze schone kleding, handjes wassen en door! 

  Ik zeg bij de intake dat als ouders daar niet tegen kunnen ze niet bij de juiste gastouder zijn. En ouders krijgen dat net als jij zo weer terug. Als de juffen van je zoon alles moeten uitspoelen en drogen voor zo’n 12 kinderen zijn ze nog wel even bezig. Wil je niet liever dat ze hun tijd aan je zoon besteden?

  Gun je zoon z’n plezier en ga er niet over klagen. Want of ze doen daar niks mee of ze gaan hem dan maar binnen houden met nat weer.

  Qua zwangerschap is het wel een beetje ver gezocht. Je loopt echt niks op als je modderige kleertjes in de was gooit 


  DanaH
  Bijdrager
  #10393358 Quote

  Hey,

  Mijn kinderen gaan vier dagen per week naar een antroposofische kinderopvang middenin de natuur. Ik heb daar bewust voor gekozen omdat ik buiten zijn en dichtbij de natuur zijn erg belangrijk vind. Krijg ik ze vies terug, zeker en gelukkig maar want dat betekent dat ze het naar hun zin hebben. Ik zou me druk maken als ze altijd schoon zouden zijn. Ze hebben kleding aan wat vies mag worden en waarin ze kind kunnen zijn. Een kind van die leeftijd ziet het verschil niet tussen zeeman of designer. Ik krijg kleding niet zeiknat terug en meestal is het wel uitgespoeld, maar ik begrijp ook dat daar niet altijd en overal tijd voor is. De wasmachine is geduldig en je kind heeft een fijne tijd, no worries! 

Meepraten op het forum? Meld je aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen