Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? Maak een account aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen.

Bv Kolven En Werken

 • Auteur
  Berichten

 • Marma
  Bijdrager
  #10137866

  Hallo, 

  ik ben sinds deze week weer begonnen met werken. Ik geef volledig borstvoeding en mijn zoontje (15 weken) groeit goed. Toch twijfel ik over mijn productie. Volgens de richtlijnen zou hij al behoorlijke hoeveelheden moeten drinken. Ik zie thuis natuurlijk niet wat er in gaat, maar met kolven kom ik op 100/120 ml per keer. Bij het kdv geven ze hem flessen van 150 ml. Gelukkig heb ik wel een voorraadje in de vriezer maar daar teer ik zo wel snel op in. 

  Wat ik al probeer is een foto of filmpje van hem bekijken en te ontspannen. Aan de ruimte ligt het volgens mij niet want als ik thuis kolf krijg ik er net zo weinig uit. Ik kolf nu ook 1 x per dag extra op advies van lactatiekundige om de productie te stimuleren. Als ik thuis ben leg ik hem vaak aan en ik drink 2 koppen borstvoedingsthee per dag. 

  Heeft iemand nog tips? Nog meer kolven, hoe vaak hoe lang? Of andere ideeen hoe ik de productie kan stimuleren? 

  #10137879 Quote

  Hallo,

   

  Ik heb ook een tijdje gekolfd en merk hoe meer dat je dat doet hoe meer productie. Dus ik zou me er geen zorgen over maken en even vol Houden. Denk dat de productie na een paar dagen wel meer zal worden.

  Ik ben nu ook alweer ongeveer 2 weken her kolven omdat ik ga beginnen met werken.

  Kolf nu ongeveer 180 cc per keer.

  Succes ermee!


  gebruiker111771
  Bijdrager
  #10137894 Quote

  Mijn dochtertje drinkt in de regel 2x op het kdv en ik kolf 3x om zo voldoende melk te hebben. Vooral in de ochtend kolf ik goede hoeveelheden. Ze dronk rond die tijd ook flessen van 150. Na een paar weken kdv liep dit op tot 2x 200 en nu zit ze weer op de 160 tot 170 en is 5,5 maand.

Meepraten op het forum? Meld je aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen