Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Bv voorraad opbouwen, hoe dan?

 • Auteur
  Berichten

 • Noorasiem
  Bijdrager
  #10143244

   Hallo, 

  Ik geef bv en heb een klein voorraadje. Ik heb 2 voedingen in de koelkast. Ze krijgt om 22.30 1 x de fles en dan kolf ik. Ik kolf dan 100 ml meestal soms met moeite  En om 1.00 de fles dan slaap ik verder dus kolf niet.  

  En heb 2 zakjes nog in de vriezer van 140 ml. 

  Ze drinkt tussen de 90 een 110 ml. Dit is heel verschillend 

  Ik lig dus 1 voeding voor wat betreft de koelkast. Dit is voor nu prima maar zou zo graag wat meer in de vriezer willen zodat ik een avondje weg kan of een keer een wijntje extra kan pakken. Zonder dat ik de druk voel dat ik een voeding nodig heb.  

  Hoe doen sommige dit.  Ik hoor om mij heen dat sommige een vriezer vol hebben staan. Maar dan denk ik hoe dan?! Hoe doen jullie dat?  

  Kolven in de ochtend heeft niet zoveel zin hoor vaak dat je dan de meeste melk hebt. Ik krijg dan amper een druppel eruit.  

  Om 11uur in de ochtend kolf ik soms wel en dat gaat aardig. Maar niet genoeg om in te vriezen. Hoor graag tips! 

   


  gebruiker164592
  Bijdrager
  #10143249 Quote

  Hoi, wat goed dat je bv geeft. 

  Ik geef zelf nu ook bijna 16weken bv. Ik kolf dit allemaal want mijn zoontje wilt niet meer aan de borst. Ik heb nooit nachts gekolfd omdat ik graag een beetje wil slapen. Ik doe 1 of 2 flessen nutrilon geven. Dan is nog steeds de bv de hoofdvoeding. 

  Ik ben ook een week ziek geweest en kon niet kolven mijn productie was zo slecht, ik ben dus meer gaan kolven per dag en meer water gaan drinken zodat de productie meer opgang kwam. En dit lukte. Zo kolfte ik meer en spaarde ik het op zodat ik genoeg had voor een voeding en dat ging dan de vriezer in.            Nu kolf ik nog maar 3x op een dag en dan 2x of. 

  Er bestaat ook borstvoeding thee mis dat ook en idee? En meer kolven? 

  Succes ermee! 


  DaJoJa
  Bijdrager
  #10143259 Quote

  Ik herken je verhaal, heb destijds 1 jaar bv gegeven en kolven was een drama. Sommige borsten trappen er gewoon niet in. Ik heb  an alles geprobeerd maar meer dan 100 cc is het nooit geworden en dat was echt heel veel en deed ik lang over. Ook nooit een voorraad gehad dus.  Dit heel mij erg gefrustreerd! Uiteindelijk met 4 maanden ben ik gaan combineren, dus als ik een avondje weg ging, dan kreeg zoonlief een flesje kv,  dit kwam af en toe voor en ik heb mij er bij neer gelegd . Dit heeft er voor gezorgd dat ik het een jaar kon volhouden uiteindelijk. Maar misschien werken tips als filmpjes/foto’s van je baby bekijken of zo’n neusspray bij jou wel:) succes de komende periode! 


  melissa derky
  Bijdrager
  #10143272 Quote

  Ik had ook moeite met het bijhouden van de melkproductie . Sommigen hebben daar meer geluk mee!  Je hebt er wel middeltjes voor maar ik heb nooit iets gebruikt.  Wel belangrijk is echt heel veel drinken. Wat helpt echt bij de melkproductie.  Heel veel succes 😉


  MomOfAGirl-
  Bijdrager
  #10143290 Quote

  Hoi Noorasiem,

   

  ik ben momenteel ook bezig met een voorraad borstvoeding op te bouwen. Ik ben begonnen met in de ochtend na de eerst voeding te kolven aan allebei de kanten(dochter drinkt 1 borst, maar dus niet helemaal leeg). De eerste keren dat je extra kolft, kan het zijn dan er weinig uitkomt. Ik weet niet of dit echt zo is, maar ik heb het idee dat ik een beetje overproductie moet creëren om nog een extra voeding er uit te halen. Dus vaker de borst stimuleren, dan maakt deze meer aan. Bij mij is dit nu gelukt. Ik kolf dus vaak in de ochtend bij de eerste voeding een extra voeding en in de avond als zij een flesje krijgt, dan kolf ik nog een voeding. De ene voeding gaat de vriezer in en de ander gebruik ik voor het flesje van de volgende dag. 

  Ik vind wel dat het enige discipline vereist en heb ook niet altijd ‘zin’ om te kolven, maar er staan nu gelukkig wel redelijk wat voedingen in de koelkast. Mocht je vaker moeten kolven om een redelijk aantal ml te krijgen, dan kan je ook 2 dagen doen over 1 extra voeding. Dan bouw je ook iets op, maar minder snel.

   

  #10143304 Quote

  Hoi! Het is even doorbijten maar je zult je productie moeten opkrikken dmv het clusterkolven. De lactatievpk kan jou haarfijn uitleggen hoe je dit kunt doen, ook bijvoorbeeld met je voeding waar je op moet letten zodat je meer melkproductie krijgt. En ook als je tussendoor met vragen zit. 

  Wat ik deed om een voorraadje op te slaan was clusterkolven, wat inhoudt om de 2 uur kolven minimaal 15/20 minuten (dus ook als er niets uitkomt blijven kolven want zo bouw je dat dus op), een paar dagen lang. Mijn melkproductie viel ook wel es terug als ik door allerlei omstandigheden niet aan bv/kolven toekwam en dan begon de hele circus opnieuw. Als je overproductie krijgt, dan kan je na elke voedingsbeurt de rest wat je baby niet uit je borsten drinkt afkolven en je borsten leeg maken.  

  Ik had helaas de pech dat mijn bv niet natuurlijk op gang was gekomen, ik begon na de spoedkeizersnee meteen met kolven en ik heb het zo’n 5 mnd met veel moeite volgehouden en volledig bv gegeven. Daarnaast ook heel veel voorraad gehad waardoor ik na die 5 maanden ook lang bv heb gegeven maar dat kwam uit de vriezer. 

  Maar als je baby vanaf het begin goed is gaan drinken en je melkproductie natuurlijk en goed op gang is gekomen, dan kan je voor jezelf ook een extra ‘kolfmoment’ inlassen. Ik zou dit elke dag op dezelfde tijdstip doen. Op die manier kun je 1 flesje per dag extra opbouwen. 

  Zo had ik een voorraadje toen ik begon met werken en op de voedingstijden van de baby ging ik op werk kolven, zo bouwde ik ook per kolfmoment 2 flessen van 200 ml op, dus 4 x 200ml. 

  Je zult veel flesjes moeten aanschaffen als je zoiets van plan bent. 


  Irene2
  Bijdrager
  #10143326 Quote

  Ik ben meteen in de kraamweek gestart met kolven, omdat mijn zoontje niet genoeg uit de borst zelf kreeg. Op advies van de kraamzorg om de 2 uur gekolfd ( snachts zat er langer tussen) zo kon ik een voorraadje opbouwen. Altijd 15 minuten gekolfd, ook als er niks meer kwam. Op de momenten dat ik meer kolfde dan dat zoontje dronk ben ik de tijd tussen het kolven uit gaan breiden. Dus 1 keer per 3 uur, daarna 1x per 4 uur. In het begin was het echt niet genoeg om in de vriezer te doen, maar na 2 maanden ongeveer wel. Toen kon ik het af met 2 of 3 keer per dag kolven. Ik heb dit 6 maanden volgehouden en inderdaad de vriezer vol. Succes!


  Noorasiem
  Bijdrager
  #10143335 Quote

  Bedankt voor jullie reacties!  

  Het is niet zo zeer dat ik weinig melk productie heb. Ik had 2 weken terug nog last van teveel. Gelukkig is dat nu gestabiliseerd. Ik vraag me alleen af hoe je een voorraad op bouwt tussen de voedingen door. Ze komt nog 8 x. En om steeds maar af te kolven na een voeding ben ik bang dat ook straks weer met 2 harde borsten zit. Ik kolf dus 1x af als zij de fles krijgt.  En soms de andere borst als ze die niet gehad heeft.  


  Noorasiem
  Bijdrager
  #10143336 Quote

  Bedankt voor jullie reacties!  

  Het is niet zo zeer dat ik weinig melk productie heb. Ik had 2 weken terug nog last van teveel. Gelukkig is dat nu gestabiliseerd. Ik vraag me alleen af hoe je een voorraad op bouwt tussen de voedingen door. Ze komt nog 8 x. En om steeds maar af te kolven na een voeding ben ik bang dat ook straks weer met 2 harde borsten zit. Ik kolf dus 1x af als zij de fles krijgt.  En soms de andere borst als ze die niet gehad heeft.  

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct