Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Camping: slapen en kou baby 8 maand

 • Auteur
  Berichten

 • MevrBoes
  Bijdrager
  #10341702

  Yeah gisteren aangekomen op onze avonturen vakantie op de camping. Onze dochter 8 maanden slaapt on haar camping bedje in de caravan.

  Inmiddels is het buiten al afgekoeld en in de caravan niet meer benauwd maar aangenaam. Mw slaapt in een zomerslaapzak en romper korte mouw. Maar nu vraag ik me af doen we hier wel goed aan en word het niet te koud voor der vannacht. Heb net stiekem in het nekje gevoelt en die is aangenaam warm. Heb wel een slaapzak met lange mouw klaar gelegd.

  Maak ik der nou wakker om toch warmer aan te kleden, en zo ja tover ik dan ook nog een pyama met lange mouw uit de koffer, of laat ik het op zijn beloop leg de spullen klaar en wacht tot ze wakker word.

  Dubio, in elk geval tips gevraagd. Want we staan er zo en zo nog 12 nachten.


  LEvB
  Bijdrager
  #10341709 Quote

  Wij hebben laatst ook een week gekampeerd en het werd in de nacht écht koud (wel in een tent) 

  Ik had een pyjama lange mouw en een mouwloze slaapzak mee en een dunne deken. Maar dat was veel te koud. Na 2 nachten hebben we een dikke fleece deken bij gekocht en toen sliep ze veel beter.

  Die eerste 2 nachten was ze bijna elk uur wakker en steenkoud. We hadden onze truien over haar heen gelegd maar alsnog was het veel te koud voor haar. Ze was in de ochtend ook verkleumd, van top tot teen. Ze werd die nachten dus ook meerdere keren huilend en onrustig wakker, ik vermoed van de kou.

  Persoonlijk zou ik wel echt een pyjama met lange mouw aan doen, het koelt best af in de nacht en dan heeft ze in ieder geval iets over dr armpjes. Mocht het dan nog koud zijn, kun je er extra dekens overheen leggen.

  Maar ze zal ook vanzelf wakker worden als ze het koud heeft, dus ik zal haar niet persé wakker maken nu, maar gewoon even afwachten hoe het gaat vannacht. Zodra ze wakker wordt, doe je gewoon die pyjama aan, of die slaapzak met lange mouw!


  BabyCK
  Bijdrager
  #10341711 Quote

  Ik zou het zo laten! Als ze het te warm of te koud heeft wordt ze vanzelf wakker. Ik denk dat het wel meevalt hoor.

  Geniet van je vakantie!!


  MevrBoes
  Bijdrager
  #10341718 Quote

  Dank je wel! Babynov  zat jij toevallig ook in de november baby groep 2019? Kom het forum niet meer vinden en was nieuwschierig hoe het met de mama’s en hun spruitjes gaat.


  MevrBoes
  Bijdrager
  #10341719 Quote

  Dank je wel! Ik ga een stuk geruster de nacht in, wat kan je dan opeens onzeker zijn.


  Happybee
  Bijdrager
  #10341720 Quote

  Hier hetzelfde als CvB, een verkleumd meisje midden in de nacht. Ik heb haar voor vannacht een dikke slaapzak zonder mouw en een pyama met lange mouwen aangetrokken. Afgelopen nacht werd ze zelfs nog wakker van de kou en heb ik de mouwen nog aan de slaapzak gemaakt. 

  Lees ook: Alles over doorslapen
  #10341728 Quote

  Wij hadden ook een steenkoud meisje vorig jaar. Uiteindelijk sliep ze pas goed met een pyjama, dikke trui en daarover nog een winterslaapzak. Ik zou haar zelf gewoon meteen de winterslaapzak aan doen, zodat je niet wakker gehuild wordt vannacht 😉 Veel plezier op vakantie! Wij kunnen dit jaar niet, want over 3 weken komt baby 2 😄

  #10341746 Quote

  Ik vind het op een camping altijd zó koud ’s nachts. Ik zou zelf een dikkere pyjama aantrekken 

  #10341757 Quote

  Ik zou ook een beetje kijken wat je zelf aantrekt met slapen en de temperatuur ‘snachts. Omdat het in tent/caravan gewoon de nachttemperatuur is ongeacht hoe warm het overdag was en je 5 graden verschil echt goed merkt (in huis niet).

  Met 11 graden slaap ik zelf met twee dekens in de caravan. Dus dan zou ik de baby zeker de winterslaapzak en lange mouwen aandoen. Wat alweer heel anders is met bijv 18 graden. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct