Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Carpaaltunnelsyndroom Laatste Loodjes

 • Auteur
  Berichten

 • Mama Dtje
  Bijdrager
  #10467280

  Over 2,5 week ben ik uitgerekend. Nu heb ik sinds altijd al lichte klachten van carpaaltunnelsyndroom die nu echt hevig zijn sinds 2 weken. Wordt meerdere malen wakker, kan niet langer dan 2u achtereen slapen dan moet ik er echt uit, doe dan wat oefeningen onder stromend water of ga douchen, of even thee maken. Maja dit zo zeker 2x per nacht en de pijn trekt weg na ongeveer 30 min. Zodat ik daarna verder kan slapen. Ik heb al een spalk en mijn handen zijn flink gezwollen vAn het vocht. Iemand nog tips om de laatste weken door te komen? Injectie mag niet van mijn huisarts.

  #10467283 Quote

  Zou vragen tot inleiding zodra dat mogelijk is. Als het zo zwaar is en je moet dan nog bevallen zou ik dat vragen. Ik sliep laatste 2 weken ook erg slecht.


  Sammetjeh
  Bijdrager
  #10467308 Quote

  Erg herkenbaar. Had precies hetzelfde, veel vocht vasthouden. Nachten waren vreselijk, had er dan veel meer last van dan overdag. Spalk inderdaad, meer was er niet aan te doen…. ja bevallen 😅 toen trok het na dag of 4/5 snel weg.  Ben met 38 weken ingeleid vanwege cholestase. 


  mama poekie
  Bijdrager
  #10467319 Quote

  zou idd echt om inleiding vragen
  ben zelf met 36.3 weken ingeleid ivm reuma.
  vind dit van jouw een goede rede!

  #10467582 Quote

  Rugmassage ( dan wel zittend) want het komt vooral uit druk op de zenuwen, andere houding enz van rugspieren. Ik had bij beide zwangerschappen maanden lang problemen ermee en niks hielp, dokters zeiden alleen veel drinken en rusten….tot op het laatst iemand een fysio behandeling opperde en dat was de doorslag. Dit zal na de bevalling ook wonderen doen als je nog een aantal keer gaat voor je rugspieren en dergelijke want die staan in verbinding met je complete lijf en je zal verbaasd zijn hoeveel rot gevoel verdwijnt zonder dat je wist dat je dat voelde! Succes met de laatste loodjes. 🍀💪🏼


  Mama Dtje
  Bijdrager
  #10467638 Quote

  Bedankt voor jullie reacties. En betreft de fysio, via verwijzing van de huisarts of had je t op een andere manier gedaan.

  read more image Lees ook: Zwanger, en nu?
  #10467721 Quote

  Gewoon zelf een fysio gezocht. Je bent standaard verzekerd voor een x-aantal behandelingen. Bij mij was daar geen medische verwijzing voor nodig maar ik ben aanvullend verzekerd dus ik zou t wel even nakijken bij je zorgaanbieder 😊🍀


  Latje
  Bijdrager
  #10468362 Quote

  Hallo ik ben nu 36 weken en heb het alleen lastig met plassen iedere nacht een paar keer opstaan heb een keizersnede op 30 juli ben aan het aftellen.


  Biekie
  Bijdrager
  #10485465 Quote

  Ik gebruik zelf compressie handschoentjes voor de nacht, dit helpt enorm!! Ik heb nogsteeds tintelende vingers maar ik word er niet meer wakker door! Dus gelukkig maar 3x per nacht plassen en daarna weer lekker slapen! Die handschoentjes zijn gewoon via bol.com te krijgen, zijn ze morgen in huis! Lekker strak bestellen, werkt het best! Succes!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct