Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Chagrijnig tijdens ovulatie

 • Auteur
  Berichten
 • #10429856

  Herkent iemand dit, en weet iemand toevallig vanuit ervaring wat er aan de hand is?

  Sinds mijn bevalling (21 maanden geleden) heb ik meer hormonale klachten gekregen. Mijn ongesteldheid is veel heftiger, met veel pijn. 

  Maar ook tijdens mijn ovulatie heb ik nu veel klachten, met als vervelendste klacht dat ik enorm prikkelbaar, chagrijnig en emotioneel ben. Terwijl je volgens “het boekje” juist op je best zou moeten zijn. Ik ben dus chagrijnig, krijg pukkels, ben moe, pijn in mijn bekkenbodem en neem afstand van mensen. Ook de dingen die mijn vriend doet, waar ik me misschien op andere dagen minder aan stoor, vallen me extreem zwaar.

  Ik slik op dit moment al teunisbloemolie, monnikspeper en magnesium, maar het is allemaal niet voldoende.

  Ik wil niet zomaar naar de HA stappen, ik ben al eens vaker wegens hormonale vragen naar de HA gegaan en zijn antwoord was toen: lekker aan de pil, ben je overal vanaf… terwijl ik gewoon wil weten wat er aan de hand is en geen lapmiddel wil.

  Ik hoop dat iemand zich herkent in mijn verhaal en weet wat dit kan zijn…


  Lisapisa
  Bijdrager
  #10429974 Quote

  Had het toevallig laatst met een collega erover, dat ik maar 2 van de 4 weken goed in mijn vel zit. Die andere 2 weken, 1week ongesteld en 1 week rond de eisprong heb ik zon kort lontje, hier ook vooral naar mijn vriend toe. Wil hem het liefst het huis uit zetten op die dagen, terwijl als de periode over is ik alles weer door een roze bril zie. 

  Dochtertje is nu 19maandjes oud.

  Ik heb wel een spiraal laten zetten, dus vraag me wel eens af of het daardoor komt. Maar aangezien jij niet aan anticonceptie zit hoeft het bij mij dus ook niet daardoor te komen.

  Hormonen zijn echt een bitch!

  Heb geen tips voor je helaas, ik probeer me zo veel mogelijk in te houden, en de week door te komen. Maar toch is het elke maand weer een drama


  mirtjemirtje
  Bijdrager
  #10429982 Quote

  Hier ook veel herkenning! Ik heb 1 goede week per maand 😅 Veel last van de eisprong, echt een paar dagen flink buikpijn en daardoor chagrijnig. Dan komt de week dat ik minder productie heb bij de borstvoeding van mijn zoontje en dan wordt ik ongesteld. Sinds de bevalling heb ik veel meer last van de hormonale schommelingen en dat is vooral te merken in mijn humeur. Mijn zoon is nu ruim 11 maanden.
  Helaas ook alleen herkenning en geen tips…

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct