Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Clearblue ovulatietest smiley

 • Auteur
  Berichten
 • #10177905

  Dag dames

  Een vraagje ik heb pas afgelopen donderdag ochtend met   clearblue ovulatietest een  smiley  gekregen,  maar wij hebben pas 11 uur s avonds op die donderdag avond kunnen klussen …. was ik nog op tijd??? 


  ElsieJoy
  Bijdrager
  #10177926 Quote

  Dat kunnen wij natuurlijk niet weten, gezien we niet precies weten hoe jouw lijf werkt of hoe de kwaliteit van het zaad van jouw partner is. Maar na het begin van de LH piek duurt het typisch zo’n 12-48 uur voordat een ei daadwerkelijk springt en die blijft dan meestal ook nog zo’n 12-24 uur in leven. Zaadcellen hebben geloof ik maar ongeveer een half uurtje nodig om richting de eicel te zwemmen en blijven daar vaak zo’n 2 dagen (maar soms ook langer) in leven, dus waarschijnlijk was je op tijd.
  Echter, hoe de LH piek er precies uitziet verschilt nogal per vrouw, en meestal springt het ei pas tegen het einde van de piek (bij sommigen duurt die piek minder dan een dag, bij anderen wel 4-5 dagen, en alles ertussen kan natuurlijk ook). Het kan de moeite waard zijn om te kijken of jouw lijf zich ‘normaal’ gedraagt en max 1-2 dagen een piek aangeeft, vooral als je geen regelmatige cyclus hebt, of je kan zo’n 2 en 4 dagen later nog een keertje proberen te klussen. Een LH piek is overigens geen garantie dat er een eisprong plaatsvind (en ook zonder het vinden van zo’n piek kan er wel een eisprong plaatsvinden). Ieder lijf is anders, maar waarschijnlijk zat je goed. 😉

  #10177935 Quote

  Bedankt voor je uitleg !! 

  Is de eerste x dat ik ovulatietest ben gaan gebruiken. Maar het is mij nu duidelijker … 👍

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct