Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Clusteren Ochtend

 • Auteur
  Berichten

 • Febbaby
  Bijdrager
  #10307992

  Hallo allemaal, Ik heb een dochtertje van 8,5 weken die in de ochtend de hele tijd wil drinken. Keer op keer blijft ze komen. Vanaf 07:00/08:00 begint ze hier mee. (Ze krijgt rond 04:30 haar nacht fles) Ze blijft komen heeft ze net haar fles op na een half uur komt ze gewoon weer. Dit duurt tot 13:00 en dan gaat ze pas met een volle buik slapen. ze heeft dan al 4 keer 150 (5 scheppen op) als ik 6 scheppen probeer maakt het niet uit ze blijft komen. Als ik haar lekker bij me pak en probeer af te leiden begint ze als een wilde op zoek te gaan naar mijn tepel. Ze zit aan de flesvoeding omdat borstvoeding helaas niet lukte. Ook hebben we forte voeding al. Wel als ze eenmaal vol zit dan gaat ze vaak 4,5 uur wel slapen. Als ze wakker word krijgt ze dan een fles en dan rond 19:30 weer en dan gaan ze vaak naar bed en komt dan pas rond 04:30 dus daar mogen we opzich niet mee klagen. Ik kan gewoon in de ochtend geen kant op kan niet eens een wasje ophangen. In bed leggen probeer ik ook maar ze stopt er gewoon niet mee ze gaat net zo lang door tot ze weer krijgt. Ook een speentje helpt niet deze spuugt ze gewoon uit. Op dit moment is het zo vermoeiend dat ik niet meer weet wat ik er mee moet. We doen voeden op verzoek dus vandaar dat de tijden ongeveer zijn. Iemand tips hoe ga ik dat doorbreken????? 


  Roze Wolkje
  Bijdrager
  #10308092 Quote

  Misschien nog een late avondvoeding geven rond 23.00. Kun je gewoon in haar bedje geven, dan drinkt ze hem waarschijnlijk half slapend op. Of wel even uit bed halen als dat handiger is. Deze fles geef je in een zo’n donker mogelijke kamer en je zegt ook niks tot bijna niks tegen haar. Dan slaapt ze daarna zo weer verder. 

  Het is fijn dat ze al zo lang achter elkaar slaapt, maar het zou kunnen dat ze dan sochtends meer honger heeft om de schade van de nacht in te halen. 


  Dpl
  Bijdrager
  #10308132 Quote

  Misschien heeft ze toch nog wat meer zuigbehoefte, ondanks dat ze de speen niet neemt. Je kunt eens proberen om de fles therapeutisch te geven. Je gebruikt dan een zo klein mogelijke speen (mijn dochter heeft tot 1 jaar uit de prematuurspeen van dr. Brown gedronken), houd je dochter zo rechtop mogelijk en de fles zo horizontaal mogelijk. 

  Hierdoor stroomt de melk minder snel en moet ze meer moeite doen. Daardoor heeft ze meer tijd om haar zuigbehoefte te voldoen en het signaal te krijgen dat ze verzadigd is. 

  Als je googlet op therapeutisch voeden kun je er meer over vinden als je wilt.


  Febbaby
  Bijdrager
  #10308186 Quote

  Ja we gaven eerst nog een avondfles rond 23:00 maar ze ligt dan echt in een diepe slaap. En het maakte helaas geen verschil dus die hebben we er toch maar weer afgehaald. Vergat ik er even bij te vermelden.

  Vandaag ging het gelukkig iets beter weer. Ze zat denk ook behoorlijk in haar tweede sprong.

  therapeutisch voeden ga ik mij even in verdiepen bedankt voor de tip.


  Anemoontje
  Bijdrager
  #10308249 Quote

  Wat dpl zegt herken ik wel. Onze dochter van 6,5 drinkt ook nog uit een premature speen. Anders is haar zuigbehoefte gewoon nog niet voldaan en lijkt het alsof ze nog honger heeft na de fles omdat ze nog huilt. Wie weet kun je daar iets mee!


  Jillroos
  Bijdrager
  #10308352 Quote

  Onze zoon clusterde ook echt wel savonds tot 12 week, heb er te lang tegen verzet om me er echt maar aan over te geven.. dus mijn advies als andere dingen niks veranderen, geef je eraan over, het stopt echt vanzelf. Het is compleet normaal en is even niet anders ook al wil je graag de was ophangen 😘 

  read more image Lees ook: Alles over doorslapen

  Anemoontje
  Bijdrager
  #10308362 Quote

  Ik dacht dat er 8,5 maand stond, maar 8,5 week zou ik het ook normaal vinden:) 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct