Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Co Sleeper Veilig

 • Auteur
  Berichten
 • #10324893

  Hallo,

  Wellicht dat er forummers zijn die mij meer info kunnen geven over een co-sleeper.
  In juli ben ik uitgerekend en mijn plan is om de baby borstvoeding te geven, daarnaast vind ik het een fijn idee om mijn baby dicht bij mij/ons te hebben, vandaar dat een co-sleeper ons aanspreekt. Echter heb ik nog een paar vragen voordat ik er een aanschaf:

  1. Ik heb gelezen dat tijdens de nacht de open kant van de co-sleeper dicht moet, dit zodat de baby niet om kan rollen naar het ouderlijk bed, en het dekbed niet op de baby kan komen te liggen. Nou ben ik nogal een wilde slaper (en hebben wij 2 aparte dekbedden) dus de kans daarop is wellicht aanwezig bij ons. Hoe is dit in de praktijk? En hoe doen jullie dit? (en hoe om te gaan met evt. andere “gevaren” bij een co-sleeper).

  2. Mijn oog was gevallen op de Chicco co-sleeper next2me dream, omdat deze makkelijk open en dicht te maken is (althans, zo lijkt het in filmpjes). Maar is dit in praktijk ook praktisch? Het lijkt bij andere co-sleepers dat deze niet zo makkelijk open te krijgen zijn als je zelf in bed ligt, dus alsof je alsnog half uit bed moet om eerst de zijkant te openen alvorens je je kindje kunt schuiven/pakken.

  Hoor graag ervaringen van andere ouders 


  #10324895 Quote

  https://www.consumentenbond.nl/veilig-slapen/aanschuifbedjes

  Hier schrijft de consumentenbond erover (had je misschien al gelezen). Verder geen ervaring mee. Ik heb de co-sleeper van safety first op het oog. Chicco ook bekeken maar kost het dubbele of meer en recensies zijn niet beter. 

  Vroeg me wel af of een aanschuifbedje (hout) misschien fijner zou zijn, ook ivm zijkant die je naar beneden klikt. Maar dat moet misschien idd met twee handen en dus overeind komen. Al moet je dat ook als je de baby pakt 😉 Wat is voor jou de overweging om voor een chiccomodel te gaan? 

  #10324896 Quote

  Ook nog op, of al wakker 😉

  Had inderdaad de site van consumentenbond gelezen! De Troll en Alvi zijn een stuk goedkoper maar lijken me minder makkelijk naar beneden te klikken dan de Chicco. Maar wat je zegt is waar, je hebt wel 2 handen nodig om de baby goed op te kunnen pakken.

  Het Chicco model is inderdaad wat duurder, maar lijkt mij makkelijker naar beneden te klikken dan andere modellen.


  MilkaOreo
  Bijdrager
  #10324897 Quote

  Ik wou in eerste instantie ook graag de Co-sleeper maar vond het bedje zeer instabiel en wankelig (zeker voor die prijs), vandaar dat ik toch gewoon gekozen heb voor een wiegje en achteraf denk ik ook niet dat een co-sleeper perse een meerwaarde heeft. Een wiegje kun je ook langs je bed zetten, dan slaap je ook een soort van samen. 

  #10324899 Quote

  Ook nog op, of al wakker 😉 Had inderdaad de site van consumentenbond gelezen! De Troll en Alvi zijn een stuk goedkoper maar lijken me minder makkelijk naar beneden te klikken dan de Chicco. Maar wat je zegt is waar, je hebt wel 2 handen nodig om de baby goed op te kunnen pakken. Het Chicco model is inderdaad wat duurder, maar lijkt mij makkelijker naar beneden te klikken dan andere modellen.

  Al wakker helaas, de bijkomende lol van zwanger zijn 😉

  Op zich maakte me de prijs niet zoveel uit maar ik las de recensies van de safety first en chicco en die waren redelijk gelijk, dan ga ik voor de goedkoopste haha. Maar de manier van open ritsen is wel een goede, daar zal ik eens naar kijken. En het viel me idd op dat de recensies van zowel sf als chicco nier alleen maar positief waren. Dus ben ook wel benieuwd of het echt zo wankel is. 

  Ik lees nog even mee, mocht je nog goede tips krijgen verder 👌🏼


  Dpl
  Bijdrager
  #10324903 Quote

  Lees je eens in over veilig samen slapen. Op deze website staat er veel over. Als je borstvoeding geeft is het, met een aantal maatregelen, veilig om met je kindje in 1 bed te slapen. De zijkant van de co-sleeper hoeft dan niet telkens dicht en je hoeft je geen zorgen te maken dat je tijdens het voeden weer in slaap valt. 

  read more image Lees ook: De meest voorkomende babykwaaltjes

  TJF
  Bijdrager
  #10324905 Quote

  Ik had bij de 1e een wieg op de kamer en nu een co sleeper van kinderkraft. Ik ben echt fan van een co sleeper! Zeker icm bv is het perfect. 

  Bij mij staat de co sleeper iets lager dan het bed (hij kan niet hoger) en altijd open. Eerlijk gezegd nooit bang geweest voor dekens erin oid, ondanks dat ik ook wild slaap. Ik vind het vooral fijn dat ik mn dochter kan zien als ik nog lig. 


  TJF
  Bijdrager
  #10324906 Quote

  Mijn co sleeper kan trouwens met banden aan het bed worden vastgemaakt en de open kant heeft wel een kleine opstaande rand dus de kleine kan er nooit uit rollen.


  Klijn
  Bijdrager
  #10324908 Quote

  Volgens mij hadden wij ook de chicco, ben er heel blij mee geweest de eerste maanden! Je maakt hem idd vast aan je bed, dus wankel is het nooit geweest (sowieso niet eigenlijk, wij hebben hem ook nog als reisbedje gebruikt, gewoon dicht als wiegje, was ook prima).

  Ik vond het juist heel fijn om hem open te laten, en had ook echt niet het gevoel dat dat onveilig was. De chicco gaat redelijk makkelijk open en dicht, maar midden in de nacht zou ik er alsnog niet mee willen zitten hannesen. Dan kun je hem net zo goed altijd dicht laten en dus ook gewoon een normaal wiegje kopen…

  Kortom: doen, die cosleeper! Zet hem stevig aan je bed vast en laat hem lekker open. Geniet van je kindje naast je en het gemak van s nachts troosten zonder overeind te komen en zo snel en makkelijk mogelijk voeden. Er zijn vast tips te vinden over veilig gebruik qua dekbed enzo, maar echt, maak je geen zorgen!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct