Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

combinatietest

 • Auteur
  Berichten

 • yvonnemvz
  Bijdrager
  #5669773

  hallo zwangere vrouwen.

  ik ben een meisje van 22, en ben nu 11 weken zwanger.  mijn vriend en ik hebben gekozen voor een combinatie test, omdat ik een gehandicapt nichtje heb. iemand hier ervaringen mee? wil het graag weten, voor tips!

  ggroetjes

  #5669898 Quote

  Hoi yvonne gefeliciteerd met je zwangerschap!

  Je kan eigenlijk niet veel doen 🙂 zij maken de echo en nemen bloed af.

  Je kan even navragen of je de uitslag direct tijdens de afspraak krijgt, of dat je ze pas daarna bijvoorbeeld per post krijgt. Dan kan je je daarop voorbereiden. En verder evenrekeninghouden dat  je kosten betaalt als je geen medische indicatie hebt voor de test.

  Succes! Anne

   

   

  #5673884 Quote

  Hoe is het afgelopen? Ik zit nu al in de zenuwen voor de meting vrijdag :s zit niet in de familie en in principe geen verhoogd risico (ben 29), maar toch..


  yvonnemvz
  Bijdrager
  #5674710 Quote

  @happyhippie

  de combinatietest is goed gegaan. ik hoefte alleen maar bloed te prikken, en een echo te laten maken, om de nekplooi te meten.  hiervan krijg je een uitslag, binnen 1/2 weken, ik had 1 op de 50000 kans, op een gehandicapt kindje, dus bijna geen kans! je krijgt wel een rekening thuis gestuurd, van €161 euro.  hihi, alles is gelukkig goed met mn kleine meid.  hoe is het bij jou gegaan?

  #5674939 Quote

  Ook allemaal goed gelukkig 🙂


  Joss
  Bijdrager
  #5675998 Quote

  @Yvonne: de combinatietest doe je toch met 12 weken al? Hoe weet jij dat het een kleine meid is dan?

  Ik ga ook voor de combinatietest maar meer gezien mijn leeftijd. Kwam de uitslag eerder met 1 week of pas tegen de 2 weken ?

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool
  #5676012 Quote

  Je krijgt de uitslag meteen bij de nekplooimeting.


  yvonnemvz
  Bijdrager
  #5676014 Quote

  @joss ik ben nu al op de helft van mn zwanger. ik kreeg het ongeveer een week later de uitslag van de combinatietest, via de post.

  @h@happyhippie,  je krijgt alleen de uitslag hoe veel cm het nekplooitje is.  niet de uitslag of je kans hebt op een gehandicapt kindje, die krijg je pas een week later.  want je moet ook bloedprikken. 


  Joss
  Bijdrager
  #5677215 Quote

  Oké! vandaar…

  Ik heb de meting net gehad en bloed laten prikken en word gebeld volgende week met de uitslag het gaat dus overal net anders!

  Maar super dat jullie uitslag zo goed was 🙂

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct