Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Compleet

 • Auteur
  Berichten

 • ProudmomofSophia
  Bijdrager
  #10322040

  haai!

  Ik vraag mij af, wanneer vonden jullie dat het gezin compleet is. Zelf heb ik nu 2 meiden, en ik heb nog niet echt het gevoel dat het goed is zo. Het liefste zou ik er nog wel 1 broertje of zusje willen. Aan de andere kant denk ik; zijn de meiden dan niet goed genoeg?

  Ik vind het heel lastig, en ben benieuwd wanneer jullie besloten dat het goed is en je gezin compleet is.


  Littlewishes
  Bijdrager
  #10322064 Quote

  Na de eerste al. Of eigenlijk wisten we t op

  voorhand al: we willen er maar een. Hij word nu bijna 2 en t gevoel is nog steeds tzelfde. Het is ook niet dat als ik een baby zie dat ik denk: jaaaa wil ik ook.

  #10322069 Quote

  Ik ben nu bezig voor de 3de heb al een dochter van 4 en een zoontje van 2. Na de 3de is mijn gezin compleet. Heb ook nog een slaapkamer over dus past precies

  #10322114 Quote

  Ik had direct na de geboorte van Mn tweede kindje al gevoel dat ik nog graag een derde zou willen, of eigenlijk wist ik dar al veel eerder. Ik heb nooit het gevoel gehad dat ik nu niet meer zwanger zou zijn, dat ik de baby spullen nu zou kunnen verkopen. Van anderen hoor ik dat zij dat gevoel wel direct hadden.

  als je het nu niet zeker weet zou ik even wachten en kijken hoe je gevoel over een half jaar is ofzo. Of hoe je man er dan in staat. Je moet er financieel natuurlijk en praktisch gezien ook allemaal kunnen doen

  #10322139 Quote

  Hier ook 2 meiden en ik voel het ook nog niet compleet. Wil graag nog een 3e kindje over zo’n 1.5-2 jaar als het lukt. Daarna denk ik dat het wel goed is. Heeel misschien ooit nog een 4e maar dat zien we wel over een paar jaar. Ik denk niet dat je dat nu al kunt beslissen. Je groeit mee met je kinderen en nu vind ik 2 kleintje (ze zijn 2.5 jaar en 9 maanden) druk genoeg.

  Maar misschien is de wens voor een 4e er over 5 jaar wel als de kinderen wat groter groeien. Geen idee. Diep in mm hart denk ik dat 3 genoeg is, ik vind het ook fijn om nog wat tijd voor mezelf en het huishouden over te houden en nu ben ik soms al de hele dag aan het rennen en ik wil alle kinderen ook genoeg liefde en aandacht kunnen geven. Ik wil niet dat de oudsten de jongsten opvoeden zoals je toch vaak ziet in gezinnen van 4 of meer kinderen…

  Dus wij bekijken het per kind zeg maar 😉 Je weet nu nog niet hoe het over 5 jaar is, als iedereen weer groter en zelfstandiger is..

  #10322459 Quote

  Duidelijk bij 2. Dus nog even door oefenen hier 😂 Het is voor iedereen heel persoonlijk. 

  Als het nog niet compleet voelt, lijkt mij dat een duidelijk signaal 🤗

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct