Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Conflict op het werk

 • Auteur
  Berichten

 • Mcnb
  Bijdrager
  #10316993

  Hi dames,

  Even half kind gerelateerd.

  Ik heb ruzie gehad met een collega nadat ik na 2 gemiste oproepen van de verloskundige had over de uitslag van de nipt een telefoongesprek had achter in het magazijn(werk in een winkel) 

  Ze komt heel non-verbaal agressief naar achter met een blik op onweer en een super boze houding. Dat ik haar moest helpen in de winkel.

  Ik schrok hiervan omdat ik midden in mijn gesprek zat met de verloskundige en dit al bij al 5 minuten heeft geduurd. 

  Ik heb toen ik terug kwam gelijk gezegd dit was mijn uitslag En dat vond ik wel even belangrijker fout er stonden klanten bij dat zie ik ook zeker in en heb daar de verantwoording voor aangenomen dat ik dat anders had kunnen doen. 

  Eenmaal klanten weg heb ik haar gezegd hoe ik erover dacht en dat ik het heel gemeen vind dat ze mij zo benaderd terwijl ik een belangrijk telefoontje heb. En ik dit andersom nooit zo zou hebben gedaan! Super on collegiaal!! Dit is dus helemaal uit de hand gelopen. 

  Ze heeft stiekem mijn werkgever gebeld achter me rug om die is geweest ze heeft me de hele ochtend genegeerd en toen mijn werkgever kwam wou ze zelfs niet praten en gedroeg ze zich als een klein kind.

  Uiteindelijk wou ze toch praten en heeft ze alles zo verdraaid een gelogen dat ik er gewoon niet van heb kunnen slapen. 

  Dit alles na mijn inzien om de aandacht maar niet op haar te verstigen hoe ze tegen mij gedaan heeft.

  Ik moet zo weer naar het werk en zie er als een berg tegenop ik werk vandaag niet met haar maar met een andere werkgever. 

  Ik voel me zo in de zeik gezet dat ze zo met mij om is gegaan.

  Ik weet niet wat ik nu nog moet doen! Iemand tips ideeen? 

   


  StephW
  Bijdrager
  #10317011 Quote

  In mijn ogen? Even een gesprekje plannen. Geef dan aan dat je een belangrijk telefoongesprek had, dat maar kort zou duren. En iets van ‘toen jij toen boos kwam aangeven dat ik moest helpen, maakte dat mij een beetje boos, want daardoor voelde ik me onbegrepen’ oid. Benoem de actie en wat dat met jou deed, dan kan een ander het niet onderuit halen.. 


  CvB
  Bijdrager
  #10317026 Quote

  Idd even een gesprekje plannen.

  Wist je collega van tevoren dst je gebeld zou worden die dag? Je had het s ochtends natuurlijk even kunnen zeggen: ‘Ik verwacht vandaag een belangrijk telefoontje, dus als ik even 5 minuten weg ben dan weet je waarom’.

  Was het op dat moment druk in de winkel? Dan had je tegen de verloskundige ook kunnen zeggen: ‘Sorry, kun je even terugbellen in mijn pauze?’

  Als je binnenkort weer moet werken met die collega zonder dat het uitgepraat is, is dat niet fijn. Bied je excuses aan omdat je het even had moeten overleggen van te voren, en zeg ook dat je vond dat zij snel boos werd en dat je daar verdrietig van werd en dat je er erg mee zit.

  Hoe ging het gesprek met de werkgever dan? Is er niks opgelost in dat gesprek?

   


  Rozenmeisje
  Bijdrager
  #10317029 Quote

  Ik sluit me bij bovenstaande aan. Met een goede conmunicatie voorkom je een hoop conflicten. 

  Vroeg me ook af of je in de ochtend benoemd had dat he misschien gebeld zou worden? En als je dit niet wist (bij mij kwam het berichtje van vlk ook eerder dan verwacht) en de gemiste oproepen ziet begrijp ik dat dit heel spannend is maar je bent wel op je werk dus dat gaat voor naar mijn idee. Uiteraard is dat anders als je kindje er al is en er is een spoedgeval vanuit school ofzo maar in dit geval kwam het zich niet op 10 minuten of langer. Dus zou ik het juist vinden even te overleggen met je collega of je kunt bellen, kijken wanneer het uit komt en dan als je weer alleen bent bespreken wat het telefoongesprek was. 

  Verder zou ik nu inderdaad even met haar apart gaan zitten om het uit te praten de eerstvolgende keer dat je haar ziet of als dit lang duurt er iets over afspreken. En dan is het belangrijk om ook je eigen aandeel te zien in de situatie en daar je excuses voor aan te bieden. En om vanuit je eigen gevoel te benoemen wat het gedrag van je collega met je deed. 


  Mcnb
  Bijdrager
  #10317089 Quote

  Ik had de uitslag nog niet verwacht maar ze hebben mijn voicemail 2x toe ingesproken en ik werd natuurlijk zenuwachtig. Logisch in mijn optiek dat ik gelijk bel als het kan.

  Mijn collega wist dat ik ging bellen ze vroeg die ochtend zelfs nog wat de nipt test inhield!?!

  Gesprek gehad met werkgever, alles eruit gegooid. En hij begrijpt het en heeft zelfs gezegd tussen neus en lippen door dat ze wel door haar gelieg heen prikken en ze wel weten hoe ze is. Zelf heeft ze regelmatig conflicten met/of collega’s werkgever.

  Wel neutraal gehouden verder wij worden even niet samen ingeroosterd. En dan komt er over een paar weken weer een gesprek! 

  Dank dames!

   

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct