Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Conflict

This topic has been reported for inappropriate content

 • Auteur
  Berichten

 • Sigrid Lammers
  Bijdrager
  #10497925

  Hi allemaal 


  Kleintjejuni
  Bijdrager
  #10497927 Quote

  This reply has been reported for inappropriate content.

  Hi,

  Wat een nare situatie! Maar…gefeliciteerd met je 2e zwangerschap!
  Ik zou toch zelf het gesprek aangaan en het bespreekbaar maken. Wachten op een stap vanuit een ander kan soms erg lang duren. Soms zien ze hun eigen fouten niet in. Probeer het bespreekbaar te houden met je vriend ook al is dit lastig.
  X


  Pietepad
  Bijdrager
  #10497935 Quote

  This reply has been reported for inappropriate content.

  Hoi! Allereerst gefeliciteerd met je prille zwangerschap 🌹 Zelf zit ik in een soortgelijke situatie. Mijn vriend ziet het eindelijk ook, na ruim 2 jaar (spanning Is begonnen na geboorte van onze zoon van nu 2j3m) en nu is de situatie geëscaleerd, maar sta ik er niet meer alleen voor.
  Het is onwijs lastig, maar als je voor je vriend wil blijven gaan, heb je een lange adem nodig.
  Probeer hem uit te leggen waar jij mee zit, waar jouw pijn en wantrouwen zit en geef voorbeelden van hoe het is gegaan. Wijs hem op eventuele dingen die nu regelmatig nog voorkomen, zodat hij deze ook gaat zien.
  Laat je vriend merken dat het om jullie gezin draait en dat hij daarbij hoort. Dat jullie opvoeden zoals jullie dat samen besluiten en dat zij daar niks in te vinden heeft, zolang jullie je kind niet in gevaar brengen/verwaarlozen/mishandelen enz. Heeft zij zich er niet mee te bemoeien en mag ze gewoon een oma zijn.
  Schoonmoeders zijn echt hele moeilijke wezens…. ik denk alleen vooral dat we hier zelf een les uit moeten trekken, dat wij niet ook zo’n schoonmoeder van onze schoondochters gaan worden 😅


  LennyvO
  Bijdrager
  #10497938 Quote

  This reply has been reported for inappropriate content.

  Probeer je eigen gevoel te delen. Leg goed uit waarom je het vervelend en wat je pijn deed vond. Ga haar niets verwijten want dan zijn de apen aan het dansen. Wachten tot iemand anders zijn fouten erkend kan lang duren. Soms zien mensen niet eens wat iets met je doet. Ik heb dit op werk ervaren. Helaas bleef die persoon alles verdraaien en ontkennen. Voor mij was de enige weg ontslag nemen en deze persoon uit mijn leven halen. Dat is natuurlijk lastiger met een schoonmoeder. Ik zou voor je vriend toch een poging wagen tot verzoening. Accepteer dat je andere personen niet kunt veranderen of tot actie zetten. Wel kun je het gesprek aangaan. Hopelijk lucht dat op en verandert ze iets in haar houding ten opzichte van jou.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct