Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Constitutionele Eczeem

 • Auteur
  Berichten

 • gebruiker814238
  Bijdrager
  #10308465

  Hallo allemaal,

   

  Mijn dochter van 6 jaar heeft altijd last van eczeem gehad in de afgelopen jaren, dit waren voornamelijk kleine plekjes in haar elleboog plooien.

  Vorig jaar zomer (2019) heeft ze hierdoor een bacteriële infectie opgelopen. Van de huisarts heeft ze een Antibiotica kuurtje gehad waardoor de infectie snel weer weg trok. 

  Haar eczeem is zich sinds toen zo uit gaan breiden, ze zit helemaal onder. Van haar hals tot aan haar voeten. En heeft ze een extreem droge huid. 
  Van de huisarts krijgen we iedere keer een vette crème mee en hormoonzalf, dit werkt tijdelijk wel goed voor de open plekken maar de eczeem gaat er niet van weg.

   

  heeft iemand hier ervaring met eczeem!? Ons kind krabt zich elke avond helemaal open en het duurt nu al zo lang. We weten ons er geen raad mee.

  Liefs Elcke 

  #10308466 Quote

  Ik heb niet echt lang ervaring.. behalve mijn twee jarige dochter die eczeem heeft. Ik kreeg ook hormoonzalf voor haar mee en crèmes met name met paraffine wat de eczeem erger maakte. Ik gebruik nu lipikar ap van la roche posay. ( ik haal hem bij de apotheek) Ook heb ik hier de badolie van. Dit werkt voor haar huid echt goed. Misschien is dat het proberen waard.

  #10308487 Quote

  Ik zou een verwijzing vragen voor een dermatoloog. Ook zijn er specialisten voor eczeem in sommige ziekenhuizen.Het is vrij ernstig en je krijgt het niet onder controle met de standaard aanpak dus zou ik meer hulp vragen.

  Ik heb zelf eczeem en had gewild dat mijn ouders mij vroeger wat eerder naar een dermatoloog hadden mee genomen.

  Verder algemene tips:

  – zo min mogelijk in bad/douche, niet te warm, max 5/10 minuten en geen producten met schuimmiddelen gebruiken, zoals SLS. Dit zit in bijna alle douchegels, een olie is beter. 

  – smeren, smeren, smeren (1x per dag is te weinig, probeer het in ieder geval ’s ochtends en ’s avonds te doen en op de ernstige plekken ook tussendoor). Mijn eczeem zit op mijn handen en die smeer ik zo ongeveer om de twee uur in.

  – in bepaalde seizoenen wordt het erger. Als de verwarming aanstaat voornamelijk. Bij mij helpt het om een luchtbevochtiger in huis te hebben. 

  Het meeste helpt het mij om water te vermijden. Het klinkt tegenstrijdig maar van water droogt de huid uit. 

  Succes! Die eczeem jeukt vreselijk dus als ze helemaal onder zit is het zo zielig.. hoop dat het snel minder wordt nu het weer wat beter is!


  Pinkyblue
  Bijdrager
  #10308556 Quote

  Wat sneu dat ze het met 6 jaar nog heeft! Mijn zoon heeft het ook, vanaf 3 maanden al. Maar begint er nu met net 1 jaar overheen te groeien. M’n neefje is er ook overheen gegroeid. Allebei redelijk in toom kunnen houden met vette en hormoonzalf. 

  M’n vader heeft het ook nog steeds, vooral op z’n ellebogen en heeft ieder cremetje al geprobeerd. 

  Dus ik zou zeker een dermatoloog opzoeken als de zalfjes van de huisarts niet werken!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct